Очаквано правителството оцеля, само БСП и ДПС гласуваха против него

Кабинетът беше подкрепен от 124 депутати от ГЕРБ, ОП и "Воля".
Обновена: 21 юли 2020 12:08 | 21 юли 2020 11:40, Камелия Цветанова
525

 Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg


И при петия вот на недоверие срещу правителството, внесен от БСП, кабинетът "Борисов 3" оцеля.

За падането му гласуваха 102 народни представители от БСП и ДПС.

Кабинетът беше подкрепен 124-ма народни представители от ГЕРБ, ОП и "Воля".

Още по темата
Независимите депутати гласуваха с "въздържал се".

Това е общо пети опит на БСП да свали правителството и втори по темата за корупцията.

През 2018 г. левицата пак пробва да свали от власт правителството на Бойко Борисов с мотиви за провала му в областта на противодействието на корупцията.

Останалите три опита през годините бяха свързани със секторите сигурност, здравеопазване и околна среда и води.

Този път обаче дебатите по вота на недоверие вчера преминаха на фона на протест пред сградата на НС.

Депутатите гласуваха вота също на фона на недоволството на протестиращите.

Те започнаха да се събират около 9 ч., а около 11 часа, половин час преди гласуването, демонстрантите затвориха движението бул. "Цар Освободител" пред парламента.

Минути преди вота БСП отново се възмути, че премиерът Бойко Борисов не е в пленарната зала по време на гласуването на вота на недоверие срещу правителството.

Дебатите също преминаха в негово отсъствие вчера, защото той беше в Брюксел за участие в заседанието на Европейския съвет.

Филип Попов от БСП днес поиска той да бъде поканен, защото се решава съдбата на неговото правителство.

Шефката на НС Цвета Караянчева обаче обясни, че премиерът все още пътува от Брюксел и няма как да дойде в парламента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


525
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
402
11
 
10
 
! Отговори
Протестиращ преди 3 години
Тия младите с бело и жълто около устата от Орлов мост ли ще определят бъдещето на България ? Ми тогава отменете изборите няма да се харчат пари за тях !
401
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ББ сега ще стъпва още по-тежко,и ще се бъзика с циркаджиите до откат.Но те си го знаеха предварително че ще изядът дървото.Жалко за барутът.
400
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДрОгаре в нелегалност ли излизате?
399
7
 
5
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
"Съдът намали гаранцията на Бобоков 100 пъти":) :) :) Мачкай, Гешев, тикво безподобна :) :) :) в герб да не са обявили олимпиада по некадърност :) :) :)
398
4
 
12
 
! Отговори
Готиното преди 3 години
Много глупав народ живее на тая красива територия наречена България! Глупав и наивен! Как да стане хубаво, как?
397
8
 
12
 
! Отговори
Тео преди 3 години
Едно е ясно - ще се чака до избори. Ако пак отидете за гъби, сами сте си виновни, и следващите четири години да няма нито гък! Ако не сте разбрали, че ни управлява нещо, което работи против интересите на държавата България, значи е хубаво да си сложите розовите очила и да погледнете евростат. Но не по прираст на БВП ами по стандарт на живот. И световната класация за прираст на населението! Нищо ... магистрали да има! Защо са ни хора?!?
396
8
 
14
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
управлението е стабилно, но ще махнем основните министри ):):) това само цар тиква може да го измисли:):):)
395
5
 
10
 
! Отговори
Скоти Пипан преди 3 години
и аз отказвам да приема гербавите инсинуации, че нямаме нищо по-добро от толумба със забавено развитие. При толкова професори и способни млади хора такова твърдение е абсурдно
394
5
 
13
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
"Но кажете ми - коя е АЛТЕРНАТИВАТА? Чакам Разумен"когато ти се забил кърлеж, така ли разсъждаваш - хубаво ще го махна, но какво ще сложа на негово място? На кметските избори нямаше ли достатъчно млади и некомпрометирани кандидати? Защо избрахте пак доказаната некадърница? Сериозно ли твърдиш, че онова посмешище дето ни излага по света е най-доброто, което можем?
393
0
 
2
 
! Отговори
Наско преди 3 години
Не става разваленото да го оправиш по същият начин както ТО се е развалило . Система работи за тези които са се докопали до властта и влиянието ,които управляват робския стяг на народода . Изборите ,ако има пак ще се манипулират .Те имат пари .А продажниците са между нас .Оставете всичко това. Просто подобрете си всички реални активни отношения около вас ,следете мислите и не се подавайте на настроенията на тълпата. На саме се запитайте за това! Как мисля И всичко ще се промени .На 21.12.2020
392
9
 
9
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Другари, оставете ни поне един мандат да изкараме докрай. Това ни е последният, паднем ли - отиваме в историята като единствените некадърници, три пъти сваляни от власт. Моля ви, другари, влезте ни в положението, за пред Европа поне да си траем, а
391
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЕЙййй много ту.упчета много нещо бе.Цял ден спат и вечерта хайде на протест.Като ги питаш какво учат в чужбина почти всеки казва-икономика.Няма кой да учи от тях за инженери.Значи -предлагам на Бойко да им даде по една лопата и с товарни влакове да ги карат да прекарват нови водопроводи, особено по планински терени.Мамини синчета-какво сте видели бе-ту.упчета.
390
3
 
13
 
! Отговори
Лесно е преди 3 години
Решението с ДПС е едно, но защо ли никой не го предлага. Премахва се двойното гражданство, всеки си избира какъв иска да е и никога вече ДПС няма да влезе в Парламента. Вярно, ще отпаднат и други, присламчили се към нас само заради европейското ни членство, но ще си подредим къщичката по-добре без тях.
389
6
 
13
 
! Отговори
Смешко преди 3 години
Вотът беше ясен предварително. И Марешки и Каракачанов и Симеонов знаят, че това е последното им участие във властта. Затова докато могат, ще се умилкват на Борисов.
388
13
 
12
 
! Отговори
Един ПроЗ преди 3 години
Въобще не съм привърженик нито на ГЕРБ, нито на Тиквата!Но кажете ми - коя е АЛТЕРНАТИВАТА? Чакам Разумен, а не Емоционален или Партиен отговор... И не от ***, а от Разумни и Мислещи хора!
387
14
 
13
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Радев:Корни сбогом,няма вече грипени, джетове,няма НСО, рубли, дронове,няма да ги има...Кой ще ме приспива в родния затвор?.....
386
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Магарешки от опозиция решил да става част от държавната мафия. Бензинче? По левче? Балъчета, нещо, туй, онуй
385
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами за тия сте гласували. Яжте си попарата. Какъвто народа - такива управляващите.
384
7
 
8
 
! Отговори
ЕК и ЕП преди 3 години
Българският народ брагодари само не отпускайте парите преди да изтече мандата на Властелинът на ЧЕКМЕДЖЕТАТА, че нищо пак няма да разбереме от помощта Ви
383
5
 
10
 
! Отговори
Жоро преди 3 години
До haha Не ви е виновен Борисов.Българщината ви е виновна.Нецивилизована нация в Европа в 2020г.-що е то-отговор БГ.30г. не ви стигат да разберете,че социализма свърши.Разкрачили като *** с един крак в социализма и половин в капитализма.30 пропилени години-половин БГ изчезна.Никой не иска двуличници като вас.Нощо добро не ви очаква. С много желание за успех:Жоро