Решено! "Студен резерв" само от ТЕЦ "Марица-изток 2"

ГЕРБ призна, че политиката била допусната в енергетиката
29
Решено! "Студен резерв" само от ТЕЦ "Марица-изток 2"
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Със 105 гласа "за", 12 "против" и без въздържали се парламентът подкрепи пари за така наречения "студен резерв" при нужда да се дават само на държавната централа ТЕЦ "Марица-изток 2", съобщи БНР.

Още по темата

Засега най-много средства получаваха ТЕЦ "Варна", ТЕЦ "Бобовдол" и ТЕЦ "Марица 3".

БСП подкрепи управляващите с мотива, че енергетиката трябва да бъде стабилна.

"За нас на първо място стои енергийната сигурност на държавата, а тя без функционирането на ТЕЦ "Марица-изток 2" е невъзможна", посочи депутатът Таско Ерменков.

Остра реакция последва от ДПС. Рамадан Аталай коментира, че следващият министър, който ще бъде освободен, ще е най вероятно министърът на енергетиката Теменужка Петкова. По думите на Рамадан Аталай нарушава се принцип в енергетиката, заложен още от 2003 година. Той определи, че законовите промени се правят не на рационален принцип, а на партийна омраза.

"В момента се опитваме да преразпределим бизнес, а не загриженост към енергетиката! Да оттеглим това предложение, да обясните на премиера, защото той от енергетика не разбира, че това, което правите в момента, е само омраза и разклащане на енергийната система и ще бъдем осъдени в ЕС", настоя Аталай.

Валентин Николов от ГЕРБ призна, че решението е политическо.

"Най-лошото, което направихме, е, че допуснахме политиката в енергетиката и то строго специфичен сектор в българската икономика, в българската сигурност! За съжаление, това се случи. Понеже цялата обстановка в момента в България в момента вече е политическа – много рано започнаха предизборните кампании, всичко вече е политика", отсече той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
3
 
! Отговори
ОСТАВКА и на теменуж преди 3 години
ощетила е хазната за периода от назначаването = некъдърна МАФИЯ!!!
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След седем години АЕЦ Козлодуй ще бъде закрита. Това е едно от заключенията след безпрецедентното 5-дневно извънредно заседание на Европейския съвет,
21
0
 
2
 
! Отговори
Манолов преди 3 години
Какво точно пречеше, "студеният резерв" да бъде даден на държавната Марица Изток 2, когато беше даден на Доган и Ковачки?!?! А, ГЕРБ-авите "п у т к и" (той, господарят ви, Борисов, с право ви нарича така)?
20
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как се сетихте за тази грешка.Смешни сте.Досега може би не сте знаели.Лъжци и безсрамници.
19
1
 
10
 
! Отговори
АК-47 преди 3 години
Тези просто трябва да бъдат изметени до един. Мръсни, корумпирани, нагли и безумно прости калинки. Взимат мерки, само когато ги разобличат. Какво по-голямо доказателство за крадливата им същност.
18
0
 
0
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
До ПроСоТоДоговора изтича, свършва след дни! "Спечелили" са така наречения студен резерв на търг! Според тръжните условия се задължават срещу определена сума да поддържат в готовност и при поискване да стартират енергомощности и да произвеждат ток за норматив! Договора е срочен! На края на договора се плаща каквото е останало за плащане и толкова!ЗАТОВА Е ЦВЪРЦОКА! ЛАПАЧКАТА СВЪРШВА по каквито и да са причини!И ТЕЦ-Варна и ТЕЦ-Бобов дол са глобявани за неизпълнение на договорните задължения!
17
1
 
5
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
Опитват се да прикрият ролята на ДПС в управлението...А истината е,че Доган и Пеевски са по-старши в йерархията от Борисов,те са част от Собствениците на държавата!ГЕРБ може и да си иде сравнително лесно,ако се наложи,но идеята им е ДПС да остане на власт завинаги,в какъвто и да е формат.
16
1
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
"ГЕРБ призна, че политиката била допусната в енергетиката"ЧУДО! И сега какво ще си направят сепуку?!
15
2
 
6
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 3 години
Всичко в живота си има цена,Тази няма да я научим никога,защото главния прокурор е в отпуска,после в оставка и т.н
14
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще произвеждат за свабодния пазар. Бизнесмените се оплакват, че няма конкуренция на пазара на ел. енергия. Доган ще им пшродава евтин ток, Ковачки и американците ще им дадат евтин ток. Ще си плащат сами въглеродните емисии.
13
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отдалечаването от депесарската чума е твърде късно и няма да има голям ефект.Костов така се разграничи 6 месеца преди изборите от Доган ,но файда йок.Комунистите са подготвили и сега като през 2001 цар,тъй де сега ще е народния шут Славито.
12
2
 
8
 
! Отговори
Атилла преди 3 години
Хайде сега и американските тецове да спрем да субсидираме и ще настане един живот, едно обновяване на енергетиката, леле
11
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А нещо за Ахмед Доган, какъв му е договора, колко обезщетение ще получи?
10
1
 
4
 
! Отговори
Скептик преди 3 години
Време е да припомним, че приватизацията на Енергетиката (и нейната партизация това) както и изкуственото отделяне и раздробяване на Разпределителните дружества стана по заповед на СБ и МВФ, след това и на ЕС. Въпреки че никой не може да убеди гражданите в смисъла на приватизацията и концесионирането на обществени монополи. Отрицателното отношение беше поради пословичната безстопанственост на всички нива. Значи заменихме една партизация на назначенията с партизация на собствеността и печалбата.
9
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пука му на Доган.Ибез това договорът му изтичаше другия месец
8
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Новината е за парлама, да се заглавичка публиката и да не вряка много.Абе вие сериозно ли, нима забравихте какво пише в тефтера на мутрата ?От едната страна "Имам да вземам", а от другата "Имат да ми дават".Сериозно ли ни пързаляте, че може нещо да се вземе от устата на вълк, камо ли кокал ?Щом на нас ни казвате, че нещо са взели от Доган, то истината е, че под масата са му дали друго нещо, два пъти по-голямо от взетото."Новината" си е новина, но все пак трябва да има и анализ, а преди него и мислене.Вярно е, балъци има и то много, но нали затова трябва да образоваме по
7
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хахах той Доганя вече си е взел своето. Сега, за да има мир и да не врещи плебса, ще му затворят едното кранче, но както знаем...кранчета да искаш в тази държава. Скоро ще му нагласят някоя нова чешмичка. Кучетата си лаят, кервана си върви! На пролет пак ще имаме историческа победа за Герб. Щото българина помни точно 3 дни...докато му пуснат новия кьорфишек по тиливизуръ.
6
1
 
12
 
! Отговори
Доган преди 3 години
Продавам спешно няколко електроцентрали
5
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А Доган ще върне ли парите, с които ГЕРБ му напълниха гушката?
4
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе що никой не казва,че договорът на Доганя за ТЕЦ Варна беше за две години и изтича точно тези дни.Ей така както си седеше в Сараите,Сополът получи 55 милиона народна пара лично от Чекмедже паша срещу ангажимента да го държи на власт.