Ангелкова вкарала BG туризма в "ледена епоха"

Браншът имал нужда от сериозен рестарт, смята Бранимир Ботев
Обновена: 24 юли 2020 16:38 | 24 юли 2020 15:45, Камелия Цветанова
77
Ангелкова вкарала BG туризма в "ледена епоха"
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Некомпетентността на Николина Ангелкова беше ясна на всички. Нейното спускане беше предвидено. Тя трябваше да бъде отстранена от поста още на следващия ден след назначаването ѝ. След 6 години опити да се научи що е туристическа индустрия, Ангелкова успешно съсипа българската туристическа индустрия".

Това коментира пред БНР Бранимир Ботев, зам.-министър в няколко правителства, в момента е президент на Европейската лига за икономическо сътрудничество за България.

Още по темата
Според него министрите на туризма винаги гравитират около района на София – област и той попита дали това не е свързано с интереси.

"Въпреки доброто си желание Марияна Николова няма да има време да осъзнае проблемите или да създаде механизъм, по който да се поправят. Дано престоят ѝ да не посветен на това да замита гафовете на Ангелкова и да скрие папките с информация", коментира той.

"Няма представителство на експертизата. Партийно-политическата върхушка управлява изцяло икономиката, всички сфери на държавата, без да има подготовка за това. Ако не се направи сериозен анализ, не съм оптимист. Това са анализи на БАН за националните приоритети на държавата", допълни Ботев.

По думите му туризмът има нужда от сериозна дисекция.

"Всички анализи показват, че сме в дълбока ледникова епоха с ерата "Ангелкова". Това е леденият период, от който трябва да се отърсим и да излезем напред. Всички са недоволни. Туристическата индустрия на България е сведена до точката на замръзването", отсече той.

Според други експерти смяната на министър Николина Ангелкова с вицепремиера от квотата на НФСБ Марияна Николова е политическа. 

Туристическият експерт Соня Енилова не очаква трус след смяната. 

"Госпожа Николова е участвала в срещи с туристическия бизнес, като ресорен вицепремиер. Надявам се темата няма да е нова за нея и бързо ще влезе във всичките проблеми на бизнеса."

Да си министър не е награда, а ангажимент, коментира оставките транспортният министър Росен Желязков.

"На мен лично ми е тъжно, че се разделям с добри приятели и колеги, благодаря им за съвместната работа. Важното е да се знае, че от ден първи в работата на всеки министър, оставката е в неговия джоб. Това човек да е министър, не е награда, а е ангажимент. И този ангажимент се защитава ежедневно с работата", заяви той

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
1
 
22
 
! Отговори
хаха преди 3 години
Не че тя ставаше за нещо, но как може един да иска 40лв за интернет, да няма никаква дезинфекция, никакви мерки да не се спазват и да се опитват да те прецакат на всяка крачка. Не министърката ви е виновна, а пишман хотелиерите. Не е проблем колко струва услугата, вижте хората как пътуват и дават пари в Гърция, Турция или на ски в Алпите. Проблемът е манталитета тук. Вдигни си цената на вечер с 30лв, но сложи хубава закуска, почиствай по-добре стаите, не се опитвай да прецакаш посетителите ти.
41
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Туризма в България ще е ок, точно когато Ричард Алибегов се изкъпе, т.е. никога :)
40
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая стана жертва на омразата на Валери-скрападжията Симеонов. Той отдавна и беше вдигнал мерника и сега използва случая да я замени със своята секретарка и (както се говори) любовница. От години се знае, че Ангелкова е от квотата на Пеевски. Коя от двете е по-глупава и некомпетентна е спорно и двете са от един дол дренки.
39
1
 
24
 
! Отговори
Несъгласен преди 3 години
Тя, че не става, не става. Ама защо през годините със силни туристически сезони, никой не казваше нищо. Тук-там някой коментар с насмешка за външността на госпожата. Просто защото никога от нея не е зависело нищо. Ако има туристи всичко е наред. Нито чужденците са идвали благодарение на нея, нито сега не идват заради нея. Просто някои хора решиха, че трябва да отпускат още кредити за да поставят много бизнеси в зависимост.
38
1
 
23
 
! Отговори
бг преди 3 години
Миналия уикенд, хотел 3 звезди на бг. морето. Естествено дезинфектанти няма. Настанявам се, влизам в банята, да се измия след пътуването. Ти да видиш - дори сапунче за 10 ст. са си спестили ?!?Ангелкова ли да минава да ги зарежда с дезинфектанти и да оставя сапунче в банята ?!?
37
9
 
6
 
! Отговори
Ганьо преди 3 години
Ех много бързо забравихте за предишните и успешни години като министър на туризма. Сигурно и новата не става. Която и да сложите все не става, аман от разбирачи из сайтовете !
36
0
 
13
 
! Отговори
защо преди 3 години
"Между 2002 и 2006 г. е председател на Асоциацията за правно развитие"2002г. е на завидните 22 години!!! Колко години се учи право?Как се избира/назначава/ председател?
35
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
не че я защитавам, но всеки иска да отиде сред природа, тя или алчността бетонира черноморието, както и повечето планински курорти! Когато нещо е направено като хората и магаре да сложиш за министър, хората ще идват
34
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цялото правителство вкара България в ледена епоха. колкото по-скоро се махнат, толкова по-добре. Този път обаче ще има и затвор.
33
0
 
20
 
! Отговори
!!! преди 3 години
Не им е виновна Ангелкова, а комбинацията от наглост, манталитет и алчност.
32
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая Ангелкова е *** като пробите лейка, но за състоянието на туризма не е виновна само тя! Докато хотелиери и ресторантьори са на принципа "ден година храни" няма да им се получат нещата.
31
0
 
38
 
! Отговори
бг преди 3 години
Наскоро селска кръчма в Обзор.Две порции сафрид, две пържени картофи, 4 наливни бълтарски бири - 87 лв....?!? Гледам сметката - небрежно ми лъхнали 40 лв за Ретбул. Казвам - грешка имате. Отговаря - Е, кво толкова ?!? Няма Извинете, няма комплимет от заведението по една малка бира...Нищо ! Гледа ме с упрек, че съм го уличил в измама. Тръгвам си псувни и обиди зад гърба. За това не е виновна Ангелкова, а ганьовския манталитет.
30
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Половината ментета хотелиери и ресторантьори трябва да фалират и да си намерят истинска работа.Пазарната икономика им показва, че са некадърни. Ангелкова е министър на нищо - туризмът е частен 100 процента.Съборете си незаконните хотели на брега и ще има туризъм.Всеки частник сега чака на държавата да му докара туристи и да му даде пари, за да не фалирал. Фалит и прочистване на некадърниците и алчните в туризма.л
29
2
 
18
 
! Отговори
Ельоменат преди 3 години
Добре, че не е имало извиване на ръце от страна на ромът Симеонов към Борисов. Или назначава Любовница му за министър или вотът на недоверие минава. Това правителство се крепи само на интереси. Поредната назначена калинка за министър. Бог да пази България
28
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Милярди май няма да има чувам.Фанфарите затихнаха ли
27
1
 
9
 
! Отговори
Възмутен преди 3 години
Невероятния авторитет и бивш зам.-министър на туризма Ботев се изказва за още по-невероятния министър Ангелкова. И двамата освен да пречат, нищичко не са направили за туризма. Моля, подбирайте хората, чието мнение ни поднасяте като новина. Попитайте хората от туризма, не някой с перманентно "шефство" на водопади.
26
24
 
0
 
! Отговори
Бойко е прав! преди 3 години
Бойко от самото начало беше против ангелкова но заради бсп и радев я държаха, но сега взе правилно решение и я махна. Вината е изцяло на бсп и радев загробиха туризма
25
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Туризам няма от Март месец
24
0
 
14
 
! Отговори
само дето преди 3 години
избушиха жената или там каквото е
23
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да се налапа хунтата. Затова.Слагаш една простакесa и крадеш. Докато мисирката се усети си окрал държавата.После я гориш като бушон. Това е