Ангелкова вкарала BG туризма в "ледена епоха"

Браншът имал нужда от сериозен рестарт, смята Бранимир Ботев
Обновена: 24 юли 2020 16:38 | 24 юли 2020 15:45, Камелия Цветанова
77
Ангелкова вкарала BG туризма в "ледена епоха"
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Некомпетентността на Николина Ангелкова беше ясна на всички. Нейното спускане беше предвидено. Тя трябваше да бъде отстранена от поста още на следващия ден след назначаването ѝ. След 6 години опити да се научи що е туристическа индустрия, Ангелкова успешно съсипа българската туристическа индустрия".

Това коментира пред БНР Бранимир Ботев, зам.-министър в няколко правителства, в момента е президент на Европейската лига за икономическо сътрудничество за България.

Още по темата
Според него министрите на туризма винаги гравитират около района на София – област и той попита дали това не е свързано с интереси.

"Въпреки доброто си желание Марияна Николова няма да има време да осъзнае проблемите или да създаде механизъм, по който да се поправят. Дано престоят ѝ да не посветен на това да замита гафовете на Ангелкова и да скрие папките с информация", коментира той.

"Няма представителство на експертизата. Партийно-политическата върхушка управлява изцяло икономиката, всички сфери на държавата, без да има подготовка за това. Ако не се направи сериозен анализ, не съм оптимист. Това са анализи на БАН за националните приоритети на държавата", допълни Ботев.

По думите му туризмът има нужда от сериозна дисекция.

"Всички анализи показват, че сме в дълбока ледникова епоха с ерата "Ангелкова". Това е леденият период, от който трябва да се отърсим и да излезем напред. Всички са недоволни. Туристическата индустрия на България е сведена до точката на замръзването", отсече той.

Според други експерти смяната на министър Николина Ангелкова с вицепремиера от квотата на НФСБ Марияна Николова е политическа. 

Туристическият експерт Соня Енилова не очаква трус след смяната. 

"Госпожа Николова е участвала в срещи с туристическия бизнес, като ресорен вицепремиер. Надявам се темата няма да е нова за нея и бързо ще влезе във всичките проблеми на бизнеса."

Да си министър не е награда, а ангажимент, коментира оставките транспортният министър Росен Желязков.

"На мен лично ми е тъжно, че се разделям с добри приятели и колеги, благодаря им за съвместната работа. Важното е да се знае, че от ден първи в работата на всеки министър, оставката е в неговия джоб. Това човек да е министър, не е награда, а е ангажимент. И този ангажимент се защитава ежедневно с работата", заяви той

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
4
 
23
 
! Отговори
турист преди 3 години
Т.н. бг туризъм е съсипан още от времето на "Балкантурист" Има два основни принципа от онова време, които за съжаление важат и днес. 1. Дай на персонала минимална заплата и го остави да краде и *** !2. Клиента ти е длъжен, понеже няма къде да отиде!Който и да е министър нашите балкантурист - тарикати докато не се научат как се прави бизнес и как се обслужват клиенти ще копаят към дъното !
21
0
 
14
 
! Отговори
мечтатели преди 3 години
туризма и Св. Петър неможе да го рестартне в близките 2-3години
20
2
 
14
 
! Отговори
АК-47. преди 3 години
Е, поради какви причини беше търпяна толкова време, като и слепия виждаше, че всичко пропада. И ако това не е корупция, здраве му кажи. Сега се сетиха да я коментират. Колко олигарси се облажиха през това време, а да си кажат...
19
17
 
4
 
! Отговори
долу протеста! преди 3 години
Без Бойко държавата загива, ето виждате прави се ремонт на кабинета, градят се пътища детски градини и хората са доволни. Ще гласуваме за ГЕРБ!
18
1
 
14
 
! Отговори
Българина преди 3 години
Летния туризъм ше се оправи когато Министерството на туризма е във Варна,Агенцията по аква култури е в Бургас, на земеделието е Търново, защото всички региони са земеделски без София и .т.н. Докато няма децентрализация на властта като Германия, Швейцария, Австрия и къде ли не, нишо няма да върви. Министъра на туризма е турист само 3 месеца, после не го интересува!
17
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не ми пука за мутрите и перачите на пари бетонирали черноморието. Между другото защо до сега си траеха нали под гербавото управление всичко е цветя и рози???
16
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма никакво значение, кой ще е министър на туризма, това приключи, ако някой още е разбрал.
15
1
 
21
 
! Отговори
Заблуден турист преди 3 години
"В Гърция започват протести срещу отстраняването на министъра на туризма Николина Ангелкова"...Който ще ходи - да внимава за протести, ей!
14
0
 
26
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 3 години
Всеки следващ Сезон е все по-слаб.Така е от поне 5 години.Щото *** и Пульо тръгнаха да стават хотелиери и ресторантьори ...
13
2
 
8
 
! Отговори
за параван преди 3 години
корновируса и умрелите от него!
12
3
 
14
 
! Отговори
ангелкова преди 3 години
Туристите бягаха още щом ме видят
11
2
 
8
 
! Отговори
изписаха и веждите преди 3 години
До така еза допуснати загуби по некадърност! Следващата, моля!
10
1
 
26
 
! Отговори
така е преди 3 години
А сега Мариянчето, секретарката на Валерката ще го размрази, хайде холан.
9
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой назначи Ангелкова и я държа години?
8
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На три ракии ще ми се види царкиня .
7
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе мое да и е крив носа ,ама вади тяло ..!!
6
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо я държаха толкова дълго само Борисов си знае! Ще си остане пълна загадка за всички? Ураааа!
5
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ахххх , Ангелинке , либов моя ,сега като те няма туризма ще завехне ,плажовете ще опустеят ,туристите ще избягат ....къде ще намарим втора като тебе ,хубост моя ненагледна ...на кого ни оставяш ... :-(
4
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каква Ангелкова, то цял свят се затвори заради вируса.
3
2
 
20
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 3 години
да бе да просто ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ искаше да си назначи любовницата за министър на туризма а ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ имал нездравословна непоносимост към АНГЕЛКОВА