БСП, ВМРО и "Воля" на коренно различни мнения за промените в кабинета

Хората на Марешки нямало да влязат в зала за гласуването
Обновена: 24 юли 2020 09:11 | 24 юли 2020 09:10, Красимир Ангелов
40

В парламента гласуват обявените вчера оставки на петимата министри от кабинета "Борисов 3". Преди важното гласуване пред камерата на Bulgaria ON AIR застанаха депутатите от "Воля" - Кръстина Таскова , от ВМРО - доц. Милен Михов и от БСП - Димитър Данчев.

Таскова обяви, че от "Воля" демонстративно няма да влязят в пленарната зала, за да се разграничат от статуквото.

"За нас важният въпрос е как ще оцелее народът. Разочаровани сме от промените, очаквахме експертен кабинет, а не междуведомствени промени. Няма да подкрепим това решение на правителството. Хората искат промяна, а не подмяна. Трябва да има промяна в приоритетите на управление на държавата - тя да подпомага всеки един български гражданин", заяви тя.

Още по темата
Доц. Милен Михов посочи, че промените в правителството ще се случат днес, а до дни коалицията ще излезе с конкретни мерки за стабилизиране на икономическото и социално положение в държавата.

"За нас не е толкова съществен въпросът за промяната на персоналния състав на кабинета. Ще бъде направено нещо много по-важно - ускорено развитие на страната с актуализирана програма в последните месеци на управлението. Основната задача в тази тежка икономическа и епидемиологична ситуация трябва да бъде увеличаване на доходите на хората, борба с престъпността, нов кодекс за социалното осигуряване", коментира депутатът от ВМРО.

Доц. Михов отбеляза, че главната цел на това управление е честни избори. Властта не се сменя на улицата, сменя се на избори, изтъкна той.

"Войната на институциите, която придоби измеренията на площадна и протестна, по никакъв начин не води към добър изход. Когато е нарушено равновесието на управлението, страда цялата държава", подчерта доц. Михов.

Димитър Данчев от БСП заяви, че социалистите ще присъстват в залата, но няма да подкрепят промените в кабинета.

"Очакванията ни бяха премиерът да си подаде оставка. Хората навън няма да се успокоят. Това е вял опит за отпушване на напрежението. Няма шанс хората да се успокоят, защото очакват 2 оставки - на премиера и на главния прокурор", заяви той.

Социалистът каза още, че голямата цел е промяна в секторните политики. Докато архитект на това правителство е Борисов, това очевидно няма как да се случи. Всичко е имитация на промени. Едни и същи хора просто сменят местата си, настоя Данчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
2
 
! Отговори
Нищо ново преди 3 години
До НЕ РАЗБИРАТЕ ЛИ...??: Забравил си да изключиш Caps Lock на клавиатурата си.А това, което си написал просто не си струва да се коментира.А до Анонимен 33: Бог да пази България. Колкото по-скоро Бойко се изнесе за пореден път по терлици от Министерския съвет, толкова по-добре.
29
5
 
1
 
! Отговори
НЕ РАЗБИРАТЕ ЛИ...?? преди 3 години
РАДЕВ И НИНОВА ---БАВНО НО СИГУРНО , ВОДЯТ СТРАНАТА КЪМ "ЧЕРВЕНА ДИКТАТУРА"!ОСНОВНАТА ЦЕЛ НА ТЕЗИ ПРОТЕСТИ ОТ ТАЙНЕЙДЖЪРИ ---Е СИЛОВОТО НАЛАГАНЕ НА "ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА" И РАЗПУСКАНЕ НА СЪДЕБНАТА СИСТЕМА И ПРОКУРАТУРАТА!ЗАПОМНЕТЕ: КОМУНИСТИТЕ --НЯМАТ ДРУГ ПОЛЕЗЕН ХОД !ТЕ МОГАТ ДА УПРАВЛЯВАТ САМО В УСЛОВИЯТА НА "ЧЕРВЕНА ДИКТАТУРА"!В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ --ПРОСТО СА ЛИШЕНИ ОТ ВЛАСТ ,ЦЕЛ, ПАРИ ....И ЩЕ ЗАГИНАТ!ТОВА Е ПРОБЛЕМА НА ЦЯЛАТА ИМ ПАРТИЯ НА ПОЗИТАНО-20!
28
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никога повече БСП, Бог да пази Нинова да седне на стола на Борисов
27
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Номер 359...Съветваш да несе плащат данъци, ама помощи искаш! За другите не, но за теб да! Докато така разсъждавате няма да се оправим! Децата ни ще бягат от България.
26
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За да има честни избори, изборите трябва да ги проведе служебен кабинет, а не правителството на мутрите.
25
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да се чуди човек , какви десни са БСП. Като заграбиха с най голям % от криминалната преватизация.
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При десна власт МЕСТНАТА ВЛАСТ е силна. Там са данъци , фондове, контрол. ТАКА Е В Е С.
23
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пълна каша е да се правят на десни, като схемата е ЦЕНТРАЛНА ВЛАСТ и то без ЛУСТРАЦИЯ приета от Б С П , Д П С 1992 - 1994г. / през този период СДС е свалено от оправление няма НДСЕ и ГЕРБ/Костов не успя да направи ЛУСТРАЦИЯ и затова се пияви НДСВ. Но и НДСВ падна. Така ПРЕМИЕРА С. Сакскуборготски Каза истината/ след ката "чистачката" му подоали кабинета/ - има в България хора с сбъркан чип
22
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
УжасТ!
21
0
 
6
 
! Отговори
Иван Козарев-Балкан преди 3 години
Модераторе, защо ми изтри мненеито? не е ли това политическа репресия? Какво неистинно написа за "Воля" и "ОП"? Хм? Не е ли така, както го написах? Междувпрочем триенето на моите мнения е безсмислено, тъй като аз ги копирам за четене и на други места. 1000 пъти са по-точни от изказванията на по-голямата част от днешните "парламентаристи";))) Магарешки, кво се ежеше? БСП щяла да влезе във властта чрез служебното правителство. То да имаш служебен кабинет -голямата власт;))) Кажи си: крепъ Бойко!
20
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оф, някой вярва ли още на п сихопата Марешки? Веднъж не си удържа на думата. Бас ловя, че ще влязат да гласуват.
19
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не се сменяла властта от улицата. А как сменихте Орешарски???.Едни хора плащаха по 45лв на ден на едни *** да стоят на площада. Сега хората не са платени, а им е писнало от генералски кръгове и техни проекти като Симеон и Борисов. Хората са омерзени. Повечето хора в България поддържат протестите и се радвам , че имаме истински президент , а не поредният лигльо фигураннт.Протест до дупка, бунтове и гражданско неподчинение , това е пътя за промяна.
18
9
 
6
 
! Отговори
Антианонимен преди 3 години
Кресльовци, идете да поработите, направете нещо смислено за себе си и за обществото и тогава мислете за политика. Дрискочи нещастни.
17
5
 
13
 
! Отговори
пешо преди 3 години
До Анонименгерб иска да чакаме до новите избори за да ги фалшифицира и купи с ***.и пак мутрата ще каже -много ме обичат.
16
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
2013 г протестите бяха инспирирани от БСП под фалшив предлог - някакви сметки за ток размахваха. Сега нещата са други - ГЕРБ превърнаха страната в тоталитарно блато.
15
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз пък не искам редовни избори, защото тогава отиваме към театъра :- Герб прави избори с умрелите. Айде омитайте се. За да има честни избори. А на теб ти изстива топлото местенце на държавната софра и си изнервен нещо:)) Лапачката свърши другарЮ:) бай бай
14
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Акъл не ми стига какви хора са гласували за Воля. Айде за патриотите да кажем, че си малко по-прос "родолюбец" и се излъжеш. Но тоя индивид с лице като драна лисица, каква идеология предлага, какви човешки качества има? Гнус!
13
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кви оставки бе, те останаха само една шепа протестиращи. Останалите са на плажа. Като дойде Август и всичката тая мръсотия по улиците ще се отече в канала. Даже и затварянето на Гърция няма да помогне за поддръжка на измисления ви протест.
12
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Герберастките мафиоти, които 11 години крадоха Европейски пари и въртяха далавери, нещо взеха да подвиват опашки.Що така.. .
11
13
 
6
 
! Отговори
До 9 преди 3 години
Само неграмотника може да скочи без да има идея какво следва после, както стана 2013. Някой умен ще каже ли сега какво по различно може да стане от 2013 ако Бойко хвърли оставка. Или ви плащат да викате оставка а не да мислите какво ще стане после.