ГЕРБ vs. Радев: Разделението на властите в криза е недопустимо

Викове „Оставка“ в парламента и критики към държавния глава
Обновена: 24 юли 2020 09:34 | 24 юли 2020 09:33, Камелия Цветанова
429
ГЕРБ vs. Радев: Разделението на властите в криза е недопустимо
Снимка: архив, БГНЕС

ГЕРБ разкритикува остро поведението на президента Румен Радев.

В декларация от името на парламентарната група шефката на депутатите от ГЕРБ Даниела Дариткова отсече, че вчера вечерта президентът за пореден път е показал, че за него е нежелана и непосилна задача да изпълнява конституционните си задължения и да олицетворява единството на нацията.

Цялото изказване на Дариткова премина под викове „Оставка“ от левите депутати.

Още по темата

„Радев призова за разпускане на парламента с вдигнат юмрук. Вместо да зове за спазването на законите, той подкрепя незаконни акции на гражданско неподчинение. Нещо повече – член на Стратегическия му съвет е задържан за спирането на метрото“, коментира тя.

Според нея Радев е показал, че парламентът е неудобна институция за него.

„Няма нито една проява, която той да е насърчил диалога. В условия на криза и пандемия вместо да поеме подадена му ръка, той системно разделя обществото и призовава за омраза и бунт и системно разделя институциите. Вчера той призова не само за разпускане на НС, но и за промяна в Конституцията и е крайно време да заяви своето желание за въвеждането на президентска република. Той на практика отправя призиви за еднолично управление и не се ограничава само до това да всява разделение между институциите, но и отправя критики към европейските“, коментира Дариткова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


429
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
242
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако Радев води диалог с престъпници, това значи да легитимира престъпниците и да ги признае за партньор.
241
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 279"Обединения народ" от 5 хиляди човека. Мхм. На комунистиет ви се привиждат разни работи. Нищо, на изборите ще ви дойде отрезвяването.
240
3
 
8
 
! Отговори
До 253 преди 3 години
Искаш да кажеш, че съскат като Радев ли ? Е не могат, като него няма !
239
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Упреците на гербаджиите са, че Радев не води диалог с мутрите. Все едно да упрекваш ФБР, че не преговаря с терористи.
238
4
 
11
 
! Отговори
Киро Х преди 3 години
Дариткова добре го е казала, но тази дума "омраза" вече толкова е употребена от неомарксистките радикали, че носи чувство на отвращение и обезмисля посланието.
237
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Президента Радев е на страната на обединения народ срещу мутрите. Мутрите да не плачат като вдовица за х...
236
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименАбсолютно мисля, че няма "да го предадат", каквото и да означава това. Защото всички във властта играят заедно и делят парите. За всички има - за дебелото момче, баце, сараяджията. Един пример ще ти дам как всички са в кюпа - Сачева. Същата само преди няколко години беше "дясна", върл противник на ГЕРБ и водеше активна кампания срещу тях. Сега е от другата страна на барикадата. Интереса клати феса.
235
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тия като ги притиснеш малко и почват да говорат за диалог а инак са си обикновени чобани- пардон не искам да обеждам чобанитете тия не е ясно дали са хора щом от трибуната наричаха протестиращите тинята на обществото сега с тая ли тиня ще разговаряте ама сигурни ли сте че тя иска да говори с ла.***.като вас
234
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не може да има единство на нацията, когато 1% от нея живее охолно с крадени пари и има тотален, неформален имунитет спрямо прокуратурата, съда, КОНПИ, местната власт и изобщо цялата държава. Разделението на нацията го генерирате вие с престъпните си схеми. Не само сте нагли крадци, но и извънредно некомпетентни - гафовете ви само в последните 3 години са неизброими!Радев ви пречи на вас...
233
3
 
12
 
! Отговори
изнервен преди 3 години
До 267. Вземе ли някой да ми говори от името на народа и се сещам за бай Тошо. Кой си ти бе, миризливец, та ще говориш от името на другите? Както виждаш, огромната част от народа не протестира- има-няма 0.1% протестират.
232
8
 
5
 
! Отговори
Ха-ха-ха... преди 3 години
Ама тая Дариткова изведнъж стана много сговорна?Само преди няколко месеца с рабфаковската си медицина определи едни медицински сестри като психясали. А сега изведнъж за диалог заговори?Като усети дебелия и обърна палачинката.Когато крадат не исакт да споделят с народа, но когато усетят дебелия изведнъж на молби за диалог го обръщат. Затова най-добре ОСТАВКА и разследване на забогатяването им!
231
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Опозицията е доказала, че не се вълнува от икономиката, хората или обещството. Просто иска власт и схеми. Неможе в тая сложна обстановка да де стабилизираш държавата. Само првеи 2 год управшваха и бяха изгонени с камъни? Фалира банка, чийто дълг сега дойде при всички вас. Какво, ще променят?Стига филми чужди схемаджии
230
4
 
13
 
! Отговори
решетников преди 3 години
Кога ще има протест срещу протежето на Решетников? Колко още ще чакаме?
229
5
 
16
 
! Отговори
моч преди 3 години
До РазуменНАПЪЛНО ПОДКРЕПЯМ !!!!ВРЕМЕ Е СЕЕЩИЯТ ВРАЖДА , НАСАЖДАЩИЯТ ОМРАЗА , ЗОВЯЩ ЗА РАЗПАЛВАНЕ НА ПОЖАР И СРУТВАНЕ НА ДЪРЖАВАТА В ПОЛЗА НА ЧУЖДИ ИНТЕРЕСИ ДА БЪДЕ ПОДГОНЕН!ВЪН РУСКИТЕ ПИОНКИ ОТ БЪЛГАРСКИТЕ ДЪРЖАВНИ ИНСТИТУЦИИ !
228
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 260. Глу.пак, такава експертиза не се прави за две-три седмици.
227
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България е ПАРЛАМЕНТАРНА РЕПУБЛИКА и ПАРЛАМЕНТЪТ Е ВЪРХОВНИЯТ ОРГАН В ДЪРЖАВАТА.
226
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставка на шайката!Затвор за крадците!
225
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако това с шкафчето беше нагласено,то досега герберастите милион пъти щяха да размахват експертизата за снимките и записа,но и до сега мълчат като ГРОБ за това.И някой може ли да изчисли колко средни пенсии представляват тези пачки и кюлчета злато.Сигурно един пенсионер би живял сто милиона години с тях...мамка ви алчна и ненаситна герберска паст,срам нямате...морално сте девалвирали и няма как да претендирате да сте водачи на народа...кой знае какви далавери сте правили и сега ви е страх...
224
4
 
14
 
! Отговори
Пичагата 2 преди 3 години
Корни Нинова - активистка на СДС , а след години оглавява ... БСП! А ха ха ха ! Смях до пръсване! Сина й има мезонет в централната част на Ню Йорк! Как го е купил? С какви пари , а? Да не е спестявал от закуски ?!?! Б. Б. - Завършил школата на МВР през 80-те , обаче сега е "ВЪРЛ АНТИКОМУНИСТ"... Ааа ха ха ха! Знаете ли какви личности влизаха в школите на МВР по онези години? НЕ СЛУЧАЙНИ !!! Караянчева - Нанесоха и страхотна лична обида. И тя стои - алчна за власт и пари ! ТРАГИКОМЕДИЯ !!!
223
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз предлагам балета на Славчо да замени целия кабинет! Ще разпознаваме коя руса джука на кое министерство е министърка по паетеното надписче на минималистичния сутиен. А вместо да ги излушва народа в парламента ще гледаме танц по прашки! Питам се на какво ли ще прилича танца като хванат микрофона!!!