Радев от Велико Търново: Не одобрявам рокадите в правителството

Той заяви, че взима страната на хората
24 юли 2020 13:00, Нели Христова
704
Радев от Велико Търново: Не одобрявам рокадите в правителството
Снимка: БГНЕС

Всички виждате, че България се събуди - това заяви президентът Румен Радев във Велико Търново, където е на тържествена церемония в Националния военен университет "Васил Левски".

По думите му преживяваме пречистване, "защото след години на лъжи и унижение, българите изричат истината открито, с кураж и достойнство". Изходът е един - оставка на правителството и главния прокурор и предсрочни избори, каза Радев.

Президентът каза още, че не одобрява рокадите в правителството и ги определи като опит за печелене на време, от което, по думите му, губи България.

"Трябва така да направим, че да имаме управление, чийто основен приоритет да бъдат сигурността и благоденствието на българския народ, а не интересите на бизнес кръгове. Управление, което да бъде прозрачно, отчетно и отговорно пред българските граждани. Вземам страната на хората, искам да видя управление, което да налага и да бъде пример за законност и спазване на Конституцията, а не да ги погазват. Управление, което да върши смислени реформи, да модернизира страната и да ни интегрира в Европа, а не да ни отдалечава от Европа. Ето това искам да видя и затова ще се борим всички - каквито необходими конституционни и законови промени трябва да се извършат - да се извършват".

Президентът каза, че има силно изразена гражданска воля, а от нея се ражда политическата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


704
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
515
8
 
3
 
! Отговори
Странджата преди 3 години
Ей мека МараБорисов ако не изметеш *** от кръстовищата не Радев ние твоите избиратели ще те изметем !
514
1
 
19
 
! Отговори
Рада преди 3 години
Оставка на президента вънот президенството
513
14
 
1
 
! Отговори
Метлата преди 3 години
Много гърбави *** на еднокнижника тук.
512
1
 
23
 
! Отговори
Ю кортес преди 3 години
Взима 12 000 заплата ,а даже не е чел конституцията.Може би не одобрява и новия треньор на ЛевскиНе е негова работа.Много хора не одобряват президентство пълно със дърти фуражки.
511
0
 
0
 
! Отговори
!!!!! преди 3 години
Kakva e 1 cel na upavlenieto spored naroda e promqna na standarta - minimalna zapata, kabineta sie e kabineta.
510
4
 
30
 
! Отговори
Марин преди 3 години
Аз пък не одобрявам радев. Разликата е, че аз не завися от него защото не съм на държавна или изборна работа, и не получавам заплата или осигуровки от неговите данъци. Не приемам някой, който цял живот е получавал заплата, храна, квартира и т.н. от моите данъци - да ми казва как да живея и как да работя. Не може нищоправец, който не е създал или изработил нещо през живота си - да има претенции за управлението и икономиката на държавата. Икономиката е сериозно нещо, не е като да въртиш коремни.
509
0
 
30
 
! Отговори
Радев-жалък преди 3 години
Във В.Търново на Грипен Радев са му викали "Предател, предател...и незабавна оставка...". Радев се държи като жена в критическата, изпуска нервите си и излага поста на държавен глава, като по този начин излага за пореден път и цяла България.
508
3
 
31
 
! Отговори
Братя Българи, преди 3 години
Подпишете петицията за отстраняване на антиБългарина Радев от поста му. Да изметем мутрата от Президенството!За чиста и свята Република!
507
23
 
1
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
И сега гербаджии са само наредените на държавна хранилка и куките. Просто толкова си му е акъла на банкянския ше бек - пресъздава бай Тошовата милиционерска държава.
506
21
 
1
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Както и сега, и едно време милиционери ставаха само най-големите от падъци - Иван Гешев, Бойко Борисов... Потомствена из мет.
505
22
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев се показва в добра светлина напоследък.Гербаджиите са му много обидени.
504
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-противния президен.Кой гласува за толкова червена помия?Фурашка от най-смотаните.
503
1
 
32
 
! Отговори
Алекс2 преди 3 години
Фигуранта е мишок притиснат от Гешев до стената ! Играе вабанк и разчита на 3-4 хиляди негови зомбита няма да е изненада ако намеси и някои военни в схемата си. Опасен е и е готов на всичко ! Хора бдете !
502
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Измяна по чл. 94 от НК. Какво го бавите, повдигайте му обвинение и прилагате чл 103 от КРБ. Ние, народът, ако трябва,лично ще изметем улиците с косите на тези, дето хвърлят яйца днес.
501
3
 
40
 
! Отговори
Джон Ленин преди 3 години
Радефф кой си ти и кой те пита ...??? От теб НИЩО не зависи в България .....*** се скрий някъде и кажи на Решетников , че не си изпълнил задачата ...
500
1
 
32
 
! Отговори
Влади преди 3 години
Аве, що тоя борач на мафията досега ЕДИН път не е подал сигнал в прокуратурата за корупция или друго престъпление??? Не само тук, ами и в Европейския съд. Затова: НЕ МЕ СЛУШАЙ КАКВО ГОВОРЯ ( на тъ.панарите от протеста), АМИ ГЛЕДАЙ КАКВО (Не) ВЪРША! РАДЕВ Е ЛОШ ЧОВЕК, НЕ МУ ВЯРВАЙТЕ!
499
4
 
30
 
! Отговори
Emigrant преди 3 години
Що за и,зрод трябва да си, да одобряваш един навъсен фат,мак,дет пирон не е забил в живота си и дето от самото начало на мандата си само ръмжи,плюе,вето след вето съботаж след съботаж?!Раззеял уста като хипопотам да се прави на почтен и некорумпиран,а в същия момент без грам свян почти беше купил Грипените за някакви си дни,без никаква обществена поръчка,без никакво участие на народно събрание?!И тези н,ещастници дето се шляят по улиците и му наливат вода в мелницита,долни крадци на ДДС !!
498
16
 
3
 
! Отговори
Зрелища, хляб и вино преди 3 години
Докато се надприкажем, пофилософстваме, почешем езиците, едни други, дето ни палят фитила и страстите вече са намазали филиите, захлебили са яко и уж разделени ни гледат сеира, как се палим на интригантските им хватки. Р.Р и Б.Б. може и заедно да ни се присмиват.
497
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АноъКато си подадат оставката ,си признават колко са некадърни .После всички са доволни ,освен капутите от хранилката и има нови избори . Нищо сложно за разбиране ,освен за ограничени шебеци.
496
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не желая субект, които не е способен да обедини семейството си, да обединява държавата, защото е доказал в личния си живот, че е непригоден за това. Вън преди народът да го измете през септември