Радев предлага процент от данъците да остава в общините

Спореднего това било стимул за развитието им
201
Радев предлага процент от данъците да остава в общините
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Адекватна данъчна политика ще даде нов стимул за развитието на българските общини, заяви днес президентът Румен Радев на среща във Велико Търново с кмета на Общината Даниел Панов, съобщиха от прессекретариата на "Дондуков" 2.

Обща бе позицията, че дори и малък процент от подоходния данък да остава в бюджетите на местните власти това ще увеличи сериозно финансовите възможности на общините, ще улесни планирането на инвестициите и ще насърчи заетостта.
 
Финансовата децентрализация е необходимост и местните власти очакват този дебат най-сетне да започне да се води активно и с българското правителство, подчерта на срещата държавният глава.
 
Румен Радев открои перспективите за засилване на партньорството на местните власти в областта на туризма и изготвяне на съвместни туристически пакети. Общината разполага с богат опит в разкриването, консервирането и опазването на културно-историческото наследство и може да сподели своя опит, заяви кметът Даниел Панов. По думите му през изминалата година Велико Търново е бил посетен от над 1.2 милиона туристи и затвърждава позициите си като един от туристическите центрове в България.
 
Не срещата бяха разменени мнения и за местната политика в областта на образованието.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставка за Радев.
81
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
яаа, какаята чибурашка?!
80
7
 
3
 
! Отговори
Браво! преди 3 години
Някога беше така - имаше отчисления за общините. Това е стимул кметове и останалите общинари да имат интерес от повече работни места. Може да бъде основание за публично-частно партньорство за нови производства и съответно по-силна местна промишленост, а не само кметовете да търсят бюджетни средства от държавната хазна за да правят пейки и фонтани. На България и трябва икономика, а данъците са една от възможностите за управляването на тази икономика.
79
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 86И какво от това ?
78
2
 
5
 
! Отговори
Крокодила Гена преди 3 години
Пусть бегут неуклюжеПешеходы по лужам,А вода - по асфальту рекой.И неясно прохожимВ этот день непогожий,Почему я веселый такой.Прилетит вдруг волшебникВ голубом вертолетеИ бесплатно покажет кино.
77
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БСПИ Ботев и Левски са били убити. Ако това е вярно, не искам да знам Радев какво го чака.
76
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 65Всички българи можеш да ги наречеш комунисти или наследници на комунисти, защото всички бяха принудени да членуват в Партията под формата: първо като Чадърче, после Пионерче, Комсомолец, член на ОФ, на Профсъюза, на Партията.Питай майка си и баща си, ако си зелан след 1989'та година.Дилителната линия в България днес не е между комунисти и по-комунсти, а между българи и русофили-азиатци, какъвто е ФигурантаЛегенда: Радев = жалка фигура с главна буква - Фигурант
75
21
 
3
 
! Отговори
БСП преди 3 години
Радев е съвремемия Васил Левски!! Поведе народа на борба с Мафията, ГЕРБ и Борисов, съвремените поробители на България!!Но скоро ще България ще е отново свободна! Естествено с помощта на Русия.. Отново!!
74
4
 
14
 
! Отговори
1944 преди 3 години
Радев е като рекламите- появява се, когато е най-интересно и всички отиват да пушат.
73
13
 
4
 
! Отговори
Есаул преди 3 години
Защо народа избра Радев? Защото на власт са мутри, на които явно жени като Нинова и разни хора мислители, с дипломи и чужди езици не могант да се противопоставят! Избра военния и очаква от него да постъпи като военен с мафията - на стадиона! Това няма как да стане, но можеше да бъде по твърд и да изкомандва ,,Мутри - вън" още преди 3 години! Сега най после влиза в крак с изискванията на времето и хората!
72
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БСПКАКТО ПОП КРЪСТЬО ПРЕДАДЕ ЛЕВСКИ,ТАКА И РАДЕФФ ПРЕДАДЕ БЪЛГАРИЯ!!!
71
2
 
17
 
! Отговори
Ради преди 3 години
Държавата върви добре,защо ни призоват да я счупим?????
70
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То всичко което излезе за далаверите се оказа истина. Записа е поредното.Борисов излезе освен крадец мутра и страхливец и се скри.
69
2
 
10
 
! Отговори
Българин преди 3 години
До БСППо скоро е наследник на Гошо Тарабата, Тодор Живков и Трайчо Костов!
68
1
 
12
 
! Отговори
Статистик преди 3 години
Този отдолу с ник "БСП" е за психодиспансера....
67
20
 
3
 
! Отговори
БСП преди 3 години
Генерал Радев един истински Българин!! Велик политик и човек с голямо сърце работещ неуморно за народа си!! Достоен наследник на Левски и Ботев!!
66
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
1.2 милиона туристи годишно?!?!?100к на месец или по 3300 дневно-и то при положение,че стоят само по за една нощувка.Стига,бе хора......При това положение в тоя град от туристи няма да има разминаване.Да се лъже не е незаконно,ама имайте мяра
65
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи длъжен съм да ви кажа , че тези студенти ще се завърнат в държавите където учат и изобщо няма дори да си спомнят , че са протестирали Сега си правят весело защото са тук заради вируса На тях им е лесно - мама и тати плащат университета , а те от немане какво да правя се опитват да създават комунизъм или не знам какво друго
64
9
 
1
 
! Отговори
до 60 преди 3 години
В грешка си! Не помниш ли, че точно това право му бе оспорвано! Всички се изказаха авторитетно - Цецерон, земеделеца, тиквата, но Радев не можело да изказва мнение за самолета, защото щял да врияе...! Между другото, ако бяха одобрили Грипена, първите бройки вече щяха да са тук! И по евтино.
63
0
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До анонимен 50Алоу, ЗКПЧ-то, ама тя командата я даде Румен Шведски към служилите в БНА и важи за тебе и такива като тебе!Изпълнявай командата на През-ден-та и отивай да правиш обиколки на Централните гробища!Марш!