Плевнелиев видя два варианта за България, лошият - оставка на Борисов

Радев преследва само властовите си амбиции, смята той
26 юли 2020 10:25, Александър Попов
575
Плевнелиев видя два варианта за България, лошият - оставка на Борисов
Снимка: БГНЕС

Президентът Росен Плевнелиев (2012-2017 г.) очерта един лош и един разумен вариант за България на фона на продължаващите протести.

"Лошият вариант е при преплитането на интереси и апетити на президента и на партии, Бойко Борисов да се поддаде на натиска и да подаде оставка. Ако това стане, протестът ще се насочи към главния прокурор. Румен Радев ще състави марионтенто правителство, ще спретнат един нов "Костинброд". ГЕРБ, дори да остане първа политическа сила, ще е много отслабена.

Още по темата
Парламентът ще е раздробен и ще има слабо мнозинство. Разумният вариант е президентът да започне да работи като президент на всички българи – да покани протестиращите, профсъюзите, обществените фактори да търсят заедно решение за една по-справедлива България. Партиите ще се подготвят за избори и ще успеят да изчистят всички задкулисни интереси, ще дадат път на младите. Трябва да се създаде обществен съвет към президентската институция и към Министерския съвет", заяви Плевнелиев пред БНР.

По думите му ситуацията е многопластова.

"Освен честно протестиращи граждани има и политици, които имат интерес да не се проведат редовни избори след няколко месеца, защото трудно ще влязат в парламента. Това са Мая Манолова, Слави Трифонов, Корнелия Нинова. Ако се върнем назад във времето, това са хора, които припознаха правителството на Орешарски. Трябва да се отчетат и интересите на няколко олигарси, които искат да всеят хаос", допълни президентът.

Според него "големият проблем е усещането у хората за несправедливост, но и липсата на президента – Румен Радев не разбра какво е да си президент на републиката и преследва само властовите си амбиции". Той обвини наследника си, че не спазва Конституцията, тъй като "няма право да иска оставката на премиера и на главния прокурор, такова право имат съответно парламентът и Висшия съдебен съвет".

Плевнелиев смята, че промяната е възможна, но протестиращите трябват да са по-конкретни в исканията си, а исканията да са работещи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


575
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
386
31
 
6
 
! Отговори
Руски мааши преди 3 години
Поредната покупка на Путин от България след Болен Сидеров, К.Нинова е и льотчика президент...Какво се чудите на глупостите на Радеф. Да е жив и здрав ген. Решетников, добра работа е свършил.
385
4
 
23
 
! Отговори
Даа преди 3 години
Повръща ми се от него.
384
4
 
26
 
! Отговори
Anonimen преди 3 години
Тоя пък акъл дава ами ти какво направи като президент
383
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ей, Роска , скрий се , недей да дразниш хората, опъвай си Деса-синоптичката, че тя не може да стои на сухо.....................скоро може да те намери някой баджанак!!!
382
4
 
9
 
! Отговори
До Теорема на Планкщ преди 3 години
Гениален си......................точно така си е!!! Браво!!!Всеки трети гербаджия е точно толкова *** , колкото и първите двама!!!
381
5
 
7
 
! Отговори
американска колония преди 3 години
Кой да управлява колонията- тази бедна колония дарител на роби.
380
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
а аз виждам 2 пътя за оправяне на бг - ББ-като Дучето, а Плюв нята кат Хи тл ер
379
31
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Плевнята е номер едно...Умен,богат ,уважаван и прагматичен...РадеФ е пaлячo в сравнение с него.
378
23
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 407:"г-н Плевнелиев е моя Президент и на мииилиони българи."кои милиони бе мършшо. БГ в момента е 6 млн, от тях 2 млн са пенсионерите и 1 млн циг/помац/турц/жълти от 9,8 млн сме 6 млн и изчезваме бързо и сигурно.
377
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ах, магарето на герб (за тези, които са забравили - думите се на баш мутрата), известно и като президентът с най-нисък рейтинг в историята на България, изпълзя от обора и се разрева, че да го чуят.Е, естествено, че ще реве за статуквото, нали без него никой нямаше да го и погледне за президентска длъжност. А дали е направил нещо запомнящо се през мандата си? Да бе да....
376
39
 
11
 
! Отговори
Радеф Путката преди 3 години
Е срам за пагона и позор за Отечеството !Оставка и съд!Веднага!
375
10
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Добрият вариант е оставка на Борисов.Докато се разберат кой да управлява Радев, или Нинова, да се сдуха държавата,да измрат пенсионерите и обеднеят още лузърите и мизерниците от протестите, и на пролет Борисов да дойде на бял кон!
374
38
 
9
 
! Отговори
българин преди 3 години
г-н Плевнелиев е моя Президент и на мииилиони българи.
373
27
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименПлевналиев може да е всякакъв,но се държа много по-мъжки в сложна международна и вътрешна обстановка,за разлика от Радев.Предполагам,че след загубата на детето си, Плевналиев дори не иска да се занимава с политика,но продължава да се държи мъжки.
372
11
 
26
 
! Отговори
Лили Барута преди 3 години
Можете да си представите какви"доброжелатели" на БГ помогнаха на това недоразумение на Природата да стане президент...и какви ги вършеше като такъв!?
371
7
 
27
 
! Отговори
Гъзибар преди 3 години
Плювналиев е велика личност и президент беше , ще си поръчам от Америка тоалетна чиния с образа му , та всеки път да му поднасяме благодарности.
370
27
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставка на президента. Наруши Конституцията. Само НС може да иска оставка на Министър-председателя, само ВСС може да иска оставка на ГП. Недопустимо е държ.глава да отправя обиди срещу съдебната власт. КС ще ги отчете.
369
10
 
31
 
! Отговори
Американ преди 3 години
Щом Плювнелиев защитава Тивойко, значи Тиквойко наистина трябва да си ходи.
368
23
 
12
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 3 години
Кремълските лакеи не искат да виждат най-достойния български президент Плевнелиев, искат Мюсюлманска Евразия. По-добре да не бяхте се раждали, нещастници...
367
6
 
22
 
! Отговори
Пижо преди 3 години
Американска независима лаборатория установи: Аудиозаписът е автентичен, а гласът принадлежи на българския премиер Бойко Борисов. Белгийската полиция започва разследване. Това е втората държава в ЕС, която разследва мафиота-мутра Борисов!България има само един лош вариант - мафията да остане на власт!