Плевнелиев видя два варианта за България, лошият - оставка на Борисов

Радев преследва само властовите си амбиции, смята той
26 юли 2020 10:25, Александър Попов
575
Плевнелиев видя два варианта за България, лошият - оставка на Борисов
Снимка: БГНЕС

Президентът Росен Плевнелиев (2012-2017 г.) очерта един лош и един разумен вариант за България на фона на продължаващите протести.

"Лошият вариант е при преплитането на интереси и апетити на президента и на партии, Бойко Борисов да се поддаде на натиска и да подаде оставка. Ако това стане, протестът ще се насочи към главния прокурор. Румен Радев ще състави марионтенто правителство, ще спретнат един нов "Костинброд". ГЕРБ, дори да остане първа политическа сила, ще е много отслабена.

Още по темата
Парламентът ще е раздробен и ще има слабо мнозинство. Разумният вариант е президентът да започне да работи като президент на всички българи – да покани протестиращите, профсъюзите, обществените фактори да търсят заедно решение за една по-справедлива България. Партиите ще се подготвят за избори и ще успеят да изчистят всички задкулисни интереси, ще дадат път на младите. Трябва да се създаде обществен съвет към президентската институция и към Министерския съвет", заяви Плевнелиев пред БНР.

По думите му ситуацията е многопластова.

"Освен честно протестиращи граждани има и политици, които имат интерес да не се проведат редовни избори след няколко месеца, защото трудно ще влязат в парламента. Това са Мая Манолова, Слави Трифонов, Корнелия Нинова. Ако се върнем назад във времето, това са хора, които припознаха правителството на Орешарски. Трябва да се отчетат и интересите на няколко олигарси, които искат да всеят хаос", допълни президентът.

Според него "големият проблем е усещането у хората за несправедливост, но и липсата на президента – Румен Радев не разбра какво е да си президент на републиката и преследва само властовите си амбиции". Той обвини наследника си, че не спазва Конституцията, тъй като "няма право да иска оставката на премиера и на главния прокурор, такова право имат съответно парламентът и Висшия съдебен съвет".

Плевнелиев смята, че промяната е възможна, но протестиращите трябват да са по-конкретни в исканията си, а исканията да са работещи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


575
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
366
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Плевнелиев видя.."България не иска да вижда Плевнелиев..
365
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щяло да има хаус ако го намало Борисов то по голям хаус от сегашния не е било в България никога хаха едни определени хора правят пачки другите хора изнемогват всичко в държавата е оставено на произвола всички пари от Европа отиват в джоба на тия определени хора държавата е на самотек
364
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРБ..........................гадове за единно разграбване на България!!!
363
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов кога ще си покаже булката от Барселона...как някой може да си легне с този толуп,освен да му направи фото на мафиотското шкафче...и да си прибере някоя друга пачка или кюлче...
362
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
триете коментари а оставяте противни коментари писани от герберски *** !Природата щи ви го върне доста болезнено
361
5
 
31
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
Toзи човек е много Вреден за Българският Народ и Българските Институции -Този човек досега е Предавал България на чужди Интереси -Този човек е милионер за сметка на Българите -Искам да попитам -откъде Плевнелиев има пари за да купи на държанката си Банова - къща на Женевското езеро?/ И толкова ли не е разбрал че Господ го наказва с умирането на първородният му СИН?? Мястото на Този човек е в Затворът -а не в разни автомото Клъстери!! Моля -сложете му карираната пижама и да влиза в Кокошарника!!
360
6
 
29
 
! Отговори
Sofianets преди 3 години
Мишок е росенчето, изкара един мандат като джобно ножче на ББ, нищо не е направил за 5 години освен че негови постоянни изказвания и думи във въздуха, бяха загубени години от народа, той единнствесно успя да укрепи бизнеса си и той по подобие на Магарешки се моли ББ да не подаде оставка щото следвощото правителство ще им разкрие далаверите
359
8
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не си спомням по-безличен президент от Плевнелиев да сме имали някога.
358
25
 
16
 
! Отговори
Диагноза преди 3 години
Плевнелиев сляп ли е или вижда двойно? Какви 2 варианта? Има само един вариант и той е : Фигурантът взе властта в България , тотално раздели гражданите и създаде условия за гражданска война - основната цел на Москва ! Шепата бивши агенти на Държавна сигурност около Фигуранта спретнаха "случка" на Борисов и той простодушно падна в дупката! Е, той им прости и не ги изчисти на времето, сега да им сърба попарата ! Но тази"попара" ще сърба целия народ ,който ще живее в новата Задунайская губерния !
357
9
 
32
 
! Отговори
Мишо преди 3 години
Аз виждам само един вариант за Плювналиев - да си затвори устата и да замине за Лондон при своите приятели от МИ6, на които се продаде!
356
1
 
8
 
! Отговори
аз пък протестирам преди 3 години
срещу закона за хазарта = дискриминация на властта е да нямаме възможност да участваме в европейската лотария eurojackpot до която са допуснати да участват: германия, нидерландия, норвегия, швеция, дания, исландия, финландия, испания, италия, чехия, словакия, порша, унгария, словения, хърватия, латвия, естония и литва. явно така се пълнят чекмеджета на властта !!!
355
12
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Плевня, стига си му го ***. Стига бе, човек. Някаш ли поне малко достойнство. Да ти обясня:Протеста не е на президента, а е на хората против мафията в управлението, ГЕРБ, Боко и каскета. Протеста е против Шиши и Доган, за да страната остане българска територия.Разумният вариант е да подаде оставка и да си отиде на избори и да го изберат хората Баце, ама нада ли.Костинброд спретна Баце, защото Мая Манолова от БСП внесе сигнала в прокуратурата.Хората искат промяна - ВЪН МАФИЯТА
354
8
 
32
 
! Отговори
- преди 3 години
Това нещо дето ни беше президент е ГРЯХ на герберастите! Те ни натрапиха това нещо от което цяла нация потъна в земята от срам! Герберунгелите ни обрекоха също и на 10 годишно Бойково иго! Това също е чутовен СРАМ за нацията! Срамувам се че въобще има българи, които не се свенят да гласуват за таксвиЗ! Не всичко е пари и ядене герберасти! Има чест има принципи има достойнство има доблест и други подобни неразбираеми качества за герберясалата пас мина! Радвам се че вече сте в канала!
353
6
 
32
 
! Отговори
Шефа преди 3 години
Този ли "родолюбец " ще ни дава акъл , този който чете слово на фона на Скалистите планини в САЩ?Този ли умник , който като пекинската патица познайваща от география ,не знае че няма вече Чехословакия?Спокойнао можем да го наречем Проста Чехословашка П...а!Плевнелиев и ти като Борисов , щом си отвориш устата изкачат жаби!Трай , не се натискай , ще дойде и твоя ред!
352
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 382ХАХАХАХАХААХАХХХАААААААААААААА...............
351
8
 
16
 
! Отговори
мек каскет преди 3 години
Да опорочим протеста.Да излезем ние обратните и да искаме Плевнелиев да се върне .
350
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Любимецо на народа рече.
349
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДО 375 НА ПЛЕНУМ НА БКП-БСП!!!
348
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нивото на политическа култура тук е като в Гана
347
4
 
21
 
! Отговори
зелен трол преди 3 години
След плевнята винаги остава нещо хлъзгаво.