Плевнелиев видя два варианта за България, лошият - оставка на Борисов

Радев преследва само властовите си амбиции, смята той
26 юли 2020 10:25, Александър Попов
575
Плевнелиев видя два варианта за България, лошият - оставка на Борисов
Снимка: БГНЕС

Президентът Росен Плевнелиев (2012-2017 г.) очерта един лош и един разумен вариант за България на фона на продължаващите протести.

"Лошият вариант е при преплитането на интереси и апетити на президента и на партии, Бойко Борисов да се поддаде на натиска и да подаде оставка. Ако това стане, протестът ще се насочи към главния прокурор. Румен Радев ще състави марионтенто правителство, ще спретнат един нов "Костинброд". ГЕРБ, дори да остане първа политическа сила, ще е много отслабена.

Още по темата
Парламентът ще е раздробен и ще има слабо мнозинство. Разумният вариант е президентът да започне да работи като президент на всички българи – да покани протестиращите, профсъюзите, обществените фактори да търсят заедно решение за една по-справедлива България. Партиите ще се подготвят за избори и ще успеят да изчистят всички задкулисни интереси, ще дадат път на младите. Трябва да се създаде обществен съвет към президентската институция и към Министерския съвет", заяви Плевнелиев пред БНР.

По думите му ситуацията е многопластова.

"Освен честно протестиращи граждани има и политици, които имат интерес да не се проведат редовни избори след няколко месеца, защото трудно ще влязат в парламента. Това са Мая Манолова, Слави Трифонов, Корнелия Нинова. Ако се върнем назад във времето, това са хора, които припознаха правителството на Орешарски. Трябва да се отчетат и интересите на няколко олигарси, които искат да всеят хаос", допълни президентът.

Според него "големият проблем е усещането у хората за несправедливост, но и липсата на президента – Румен Радев не разбра какво е да си президент на републиката и преследва само властовите си амбиции". Той обвини наследника си, че не спазва Конституцията, тъй като "няма право да иска оставката на премиера и на главния прокурор, такова право имат съответно парламентът и Висшия съдебен съвет".

Плевнелиев смята, че промяната е възможна, но протестиращите трябват да са по-конкретни в исканията си, а исканията да са работещи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


575
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
326
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мнението на комсомолските секретари за мен няма никакво значение. Дори не го чета.
325
19
 
5
 
! Отговори
Браво! преди 3 години
Гн Президент,умно и разумно!Ка уня,вън от президенството!Деса може да остане до Напролет!
324
5
 
25
 
! Отговори
Тая мушингия преди 3 години
Само едно се чудя. На Доганя разнищиха резиденциите,но Чехлю *** никой не го закача. Всички го мислят за шемет,а той така като шемет по едно време беше придобил над 5 имота в Банско,Баня,Халкидики,Черноморец.....В Черноморец палатът му е анджък на брега на морето и е обсебил ивица от крайбрежието изключителна държавна собственост. Тая мушингия заслужава да му посетим имота и да половим риба от скалите пред палата.
323
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На Борисов времето му изтече...той е фалирал и като личност и като политик...като не ще да си ходи доброволно,ще го принудим...никой не е на негова страна,освен шайката около него и няколко платени трола,които и майките си ще продадат за пари.
322
6
 
24
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
Забелязали ли сте,че когато Роско се изказва някъде,отзад винаги слагат надпис Р.Плевналиев-президент на България 2012-2017?Тоя никаквец и подлизурко просто няма с какво да бъде запомнен!
321
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Банов няма ли да спре да се обажда като черна станция ....И защо изобщо му давате трибуна?
320
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Плевела се прави на актуален, смях в залата.
319
1
 
2
 
! Отговори
SVETA преди 3 години
До АнонименПРАВ СТЕ
318
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хората се срамуват от Борисов и се гордеят с Радев,което е очевидно...
317
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 349:Аз съм от авиобазата и мога да ти кажа че всичко което каза е абсолютна лъжа. По учтив и по отзивчив, винаги готов да те изслуша от Радев няма. Познавам го лично и се гордея с това че се опълчи на мафията завладяла държавата.
316
5
 
16
 
! Отговори
SVETA преди 3 години
До stiling до 324 ЧебурВидяхме те и тебе като президент. Послушко на герб . Почина детето ти , но го забрави бързо и си с нова млада съпруга и с нов наследник . Нещо и за Америка се отказа. Ти си за мен срам за БЪЛГАРИЯ
315
8
 
6
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До Анонимен......... Докога ще чакаме дъртия Банкянски....... Както си се озлобил може и да не до чакаш......
314
8
 
7
 
! Отговори
SVETA преди 3 години
Видяхме те и тебе като президент. Послушко на герб . Почина детето ти , но го забрави бързо и си с нова млада съпруга и с нов наследник . Нещо и за Америка се отказа. Ти си за мен срам за БЪЛГАРИЯ
313
13
 
6
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До Анонимен...... Моля да ми напишете поне 4-5 имена на многобройните бивши..... Почти всички от авиобазата в Граф Игнатиев смятат, че Радев е посредствен, злобен, дребнав и отмъстителен човечец, който никога не признава грешките си и прехвърля отговорността за тях върху колегите си
312
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Моля да ми напишете поне 4-5 имена на многобройните бивши колеги на Президента Радев, които, според Вас твърдят, че той е некомпетентн, злобен и отмъстителен човек. Ще ги питам лично за мнението им!
311
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А е Роска, ко шии времето щот ши одя на море?
310
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
най-нелепия президент - само Жельо - жабата беше по - смешен
309
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този така наречен президент Радев, защитава само своите хора. Защо нададе такъв во срещу прокурор и насъска народа?Речите и юмруците му са латинска америка. Нямам му никакво доверие.
308
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо плевнята не се кандидатира за нещо, да види резултата.....?
307
5
 
21
 
! Отговори
. преди 3 години
Дано Плевнелиев чете този сайт, за да види колко мразен, осмиван, подиграван и съжаляван е като човек / до колкото е човек а не кукла, която я чукат по тиквата тикви /.Само по този начин се опитва да припомня за себе си този вмирисан полужив политически труп.Но Господ вижда, ще му прати още........