Удължават извънредната епидемична обстановка до 31 август

Здравният министър ще издаде заповед да е до края на август
Обновена: 27 юли 2020 13:04 | 27 юли 2020 12:53, Камелия Цветанова
165
Удължават извънредната епидемична обстановка до 31 август
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

До края на август ще бъде удължена извънредната епидемична обстановка в страната, съобщи премиерът Бойко Борисов.

Още по темата
По думите му това ни никакъв начин на влияе на хората, а целта е да останат в сила социално-икономическите мерки в помощ на хората и бизнеса на фона на кризата заради пандемията от коронавируса.

„Със заповед на министъра на здравеопазването извънредната обстановка ще бъде удължена с месец“, заяви Борисов на брифинг по-рано днес.

Тя ще трябва да бъде издадена от новия здравен министър Костадин Ангелов, който замени на поста Кирил Ананиев.

Заради скока на новите случаи на заразени главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев обяви, че ще предложи удължаването ѝ, но тогава не стана ясно до кога.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
11
 
6
 
! Отговори
аз-ът преди 3 години
и ей го чичото на снимката с лозарската пръскачка... хвърля ли хвърля дезинфектант.., И три дни по-късно в Пловдив или където и да е другаде, като се спечели поредната спортна купа по квото и да е, хиляди зрели мъже ще си скачат по вратовете и ще се целуват по устите... И ще се чудите, защо след месец ще имаме по 1000 заразени дневно и ще псувате Бил Гейтс че иска да ви чипира г*зовете....после като ви обиждам ми се сърдите...
47
8
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Смешници, само да смеете да вкарате учениците в дистанционно обучение от 15 септември, ако не сте си подали оставките дотогава, публично ще ви линчуваме по площадите! Да си знаете!
46
0
 
25
 
! Отговори
До стратегия на Герб преди 3 години
А ти да не мислиш , че досега в предишните мандати правеха нещо друго. То това им е коронният номер всеки път. Даже последния път , когато реши да подава оставка след победата на Радев умишлено раздаваше милиони на поразия на общини , кметове и тн , за да може следващите на власт да се чудят откъде да вземат пари да кърпят и без това сринатата социална система. Само , че после така се оляха с купуването на гласове , че се изненадаха , че пак те трябва да управляват и се почна спиралата на заеми
45
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Истина ли е това което беше пуснато в някои медии,че бившата съпруга на един от Бобоковите е любовницата на премиера слънце Бойко Борисов и ,че тя е жената която е снимала еврата ,златото в шкафчето и пищака ,докато Бойко уморен от работа и блъскане по друмищата с жипката е спал ? Дали тази жена е аранжьорката на милионите евра и златото на Борисов, за което аранжиране Борисов плещеше в жипката и в Пловдив пред една шепа клакьори начело с кмета на града.
44
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До аз-ътЩе се учудите колко хора вярват в тези неща и без да носят български паспорт в джоба.
43
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Парите скоро ше свършат и следва махане на борда както Аржентина и обезценка на лева с външен дълг и заеми, ако ни ги дадат, защото много държави вече са на опашки за заеми от МВФ и ЕС.
42
3
 
6
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
хората се бъркат кое е истина, кое е лъжа------Ако хората бъркат кое е истина и кое лъжа, значи и ГЕРБ са нелегитимни, защото са избрани от неразбиращи избиратели.
41
7
 
8
 
! Отговори
аз-ът преди 3 години
До До аз-ътНе е проблемен толкова народа, колкото медиите, които дават трибуна на всякакви чели-недочели "специалисти".--напротив матряла е крайно кофти в тази държава. Каква вина имат журналистите? Ако не дават трибуна ги обявинявате, че крият инфо, сега пак им скачате? Просто българина е злобен, страхлив и откровено глупав човек. Огромна част от хората продължават да вярват, че няма вирус или че Бил Гейтс и 5G клетките го разпространяват. На вас вируса ви е най-малкия проблем, мой човек!
40
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кога е имало скок, че нещо не ви се разбира?
39
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заради скока на новите случаи на заразени главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев обяви...------Какъв скок?Скок няма.
38
4
 
12
 
! Отговори
До аз-ът преди 3 години
Не е проблемен толкова народа, колкото медиите, които дават трибуна на всякакви чели-недочели "специалисти". Говорят се глупости, понякога откровени лъжи, дезинформация, всичко се използва с някакви политически цели, и хората се бъркат кое е истина, кое е лъжа. Не е само в България това, а навсякъде по света. Липсата на морал в журналистиката съсипва психиката на хората!!!
37
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А защо тулупа Борисов го обявява , а не здравния министър. Пионките нямат думата , само подписват малоумщините на тая проста мутра , която умишлено фалира всички бизнеси и продължава с гаврата на измама само и само да лапне едни 29 милиарда и то заеми с които заробва поколения българи.
36
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Страх ги е ***.От народната любов.
35
11
 
17
 
! Отговори
аз-ът преди 3 години
Затова и винаги съм мразел българите. Освен всички негативни качества: злоба, завист, конформизъм, с които сте окичени като новогодишна елха, сте и неграмотни и откровено глупави хора. Още преди 3 месеца писах тук, че е безмислена карантината, защото като я махнат, ще цъфнем (направо вързахме) отново. И тогава пляскач-терасаджиите ми скачаха-*** трябва да спасим здр. система. Е-спасихте я де. Това добре, а сега-когато има толкова заразени - мерки никакви?! Смисъл? Нема по-глупав народ, честно
34
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен Въпросът е до кога ще има подобна обстановка.По всичко личи че или докато измислят ваксина, или още 1-2 години, докато вирусът си тръгне по естествени причини. Като времетраене е почти същото.
33
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доло Мотафчиски!Всъщност - къде се загуби тоя човек?
32
26
 
4
 
! Отговори
Баба Пенка преди 3 години
Вчера вдигнах 180 кръвно, защото съседчето бе събрала тумба младежи на пейката пред блока да пият бира. Срам и позор! Затворетв държавата!
31
6
 
30
 
! Отговори
сметоизхвърляне преди 3 години
Какви епидемични обстановки бе, мизерници! Нали плащате по 35 евро на човек/седалка от всеки чартърен полет!!!Вносна зараза вкарвате и ПЛАЩАТЕ С НАШИ ПАРИ за това, а народа ще го търкаляте като аспиринче!Марш от тук!
30
29
 
13
 
! Отговори
Баба Пенка преди 3 години
Никакво излизане! Младежи, спрете се бе, защо обикаляте улиците с приятели, сеете зараза, стига с това море.
29
33
 
13
 
! Отговори
Ужасена преди 3 години
Трябва по строги правила и условия да се въведат. Да се затвори всичко и търговия и транспорт в България. И това да е поне 3 години. Още август трябва да се задължат хората да носят маски и на открито.