2 милиона пенсионери ще получат 50 лв. добавка към пенсиите си

Отпуснати са допълнителни 106 043 350 лева
28 юли 2020 19:25,
58
2 милиона пенсионери ще получат 50 лв. добавка към пенсиите си
Снимка: БГНЕС

2 120 867 пенсионери ще получат  добавка от 50 лв. към пенсиите  си за месец август. Допълнителната  сума ще се изплаща на всички  пенсионери, независимо от размера  на техните пенсии, съобщават от Министерски съвет.

Още по темата


За изплащането на добавките за месец август правителството ще отпусне допълнителни 106 043 350 лева по бюджета на държавното обществено осигуряване. Средствата са осигурени за сметка на преструктуриране на разходите и/или трансферите по централния бюджет за 2020 г.

Изплащането на добавката от 50 лв. към пенсиите за август е първата стъпка за подкрепа на пенсионерите, планирана в новия пакет със социално-икономически мерки на правителството. Изплащането на добавки в същия размер е предвидено и за месеците септември и октомври.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди изборите ще напомнят на пенсионерите колко щедро е било борисовото правителство към тях, и как ако гласуват разумно (за ГЕРБ) получават шанса да получават нови бонуси от бъдещото управление. Пенсионерите са най-наивната част от обществото, лъжите на политиците при тях винаги минават.
28
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спонсора с пъдпъдъчите яйца колко дава на протестиращ, щото явно сега това е играта?
27
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В коя друга държава се живее с такава пенсия и хората оцеляват биологически? Такава и в африканския свят няма и такова чудо и през турско време не е било. Със сигурност.
26
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Такава подигравка с българския народ 50 лв еднократна помощ при положение че в съседна Гърция минималната пенсия е 600 евро
25
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Окрадоха бъдещите пенсионери със създаването на задължително второ пенсионно осигуряване в частни фондове. Опитваха се да създават илюзията, че това е нещо по-добро за хората, щото щели да получават две пенсии. Ама пропуснаха да споделят факта, че ако получавате втора пенсия, ще ви редуцират първата, така че сбора от двете пенсии ще е по-малък отколкото при предишната система да получавате една пенсия от НОИ. Една измама, чрез която държат милиарди в частни фондове.
24
1
 
12
 
! Отговори
Ние с над 1200 пенся преди 3 години
Ние, с над 1200лв..пенсия отстъпваме за 3-те месеца по 50 лв. на на тези набори, с 250лв. да им сатанат по 100лв. за 3-те месеца. Така ще семе направили добро. Със здраве !
23
4
 
13
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Абе, това правителство направо ще ме разврати с толкова много пари!
22
2
 
1
 
! Отговори
ненко преди 3 години
"И всички пак сме честни и всички сме добри.На касата броим стотинките дори.Човек обидихме,отиде си човека.По коридора глъхнат стъпките му с екот.Какво деляхме?Отговорност,чест или пък слава?Сега не смеем да се гледаме в очи.Муха досадници в прозореца бръмчи.Човек обидихме,отиде си човека.Погребахме го и на гроба вино пихме."Иван Вълев.
21
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Въпросът е главатарят от Банкя след падането му от властта, да не избяга навън.На Запад едва ли, никой не го иска, може би ще се скрие в Унгария
20
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На фона на грабеж на пенсионите фондове това е подигравка, съд и разстрел за всички демагози в политическия елит
19
3
 
14
 
! Отговори
Мъко,мъко преди 3 години
Какво са 50 лева,25 евро,то те толкова плащат за своята пура в ресторант! Достойни доходи за спокоен живот няма ли?Да им пожелаем децата им така да живеят,както живеят СЕГА пенсионерите и другите с 600 лв заплата!Колелото се върти..
18
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това са повече от 2 млн. избиратели, които май че са най-активни по изборите. А изборите приближават неумолимо. Сега само чакайте да видите патриотите как ще се ударят в гърдите, че всички "благини" за пенсионерите са тяхно дело. Нали с лъжата за "незабавното" увеличение на пенсиите и минимална пенсия от 300 лв. влязоха в миналия парламент. Тогава говореха за достойни доходи за българите и че знаят откъде ще дойдат парите, а откакто са в парламента се занимават само с далавери.
17
4
 
9
 
! Отговори
Песен за Банкя преди 3 години
Защо спонсорите отказват да се легитимират? От качеството на произведението ли се срамуват? От блюдолизтвото си ли? Или не искат да се разбере, че са свързани с Бойко?
16
1
 
16
 
! Отговори
ненко преди 3 години
"Мама пак ще пресмята парите,за да стигнат до края на март.А вие лентяите,хитреците,ще ги пръскате на хазарт!"Иван Вълев.ПИСАНО ПРЕЗ ДАЛЕЧНАТА 1980 ГОДИНА,НО И ДНЕС НАПЪЛНО ВЯРНО,АВТЕНТИЧНО И РАЗТЪРСВАЩО ЗА СТРАНАТА НИ!Все още в България,много хора продължават да вярват,че протестите са политически!
15
2
 
10
 
! Отговори
До 15 преди 3 години
Това имам предвид! Трябва да живеем достойно. Ние сме се превърнали в някакви скотове, които си броят стотинките, докато всички любовници си измиха ... ушите в световните морета и океани. Стига толкова! Утре ще се събудим на 70, целият ни живот ще е минал в мизерия, а някой ще ни обяснява как ей тия 50лв може да ни даде. И за какво си живял? Какво си видял от света? Как Бойко ти обяснява коооооооолко видиш ли ти спасява България. Както казах, Кармата ще му спаси най-любимото
14
2
 
3
 
! Отговори
Мария преди 3 години
ТУЙ УБАВО НО НЕ Е ЕДНО И СЪЩО КЪМ 250 ДА ПРИБАВИШ 50 И КЪМ 85О ПАК 50КОГАТО ЧОВЕК В В ПЕНСИОННА ВЪЗРАСТ РАЗХОДИТЕ МУ СА ПОДОБНИКОГАТО СА РАБОТЕЛИ И СА ПОЛУЧАВАЛИ РАЗЛИЧНИ ЗАПЛАТИ ГОЛЕМИЯ ПРОЦЕНТ СЕГАШНИ ПЕНСИОНЕРИ РЕАЛНО НЕ СА СЕ БЪРКАЛИ В ДЖОБА ,ОСИГУРЯВАЛ ГИ Е ОБЩИЯ РАБОТОДАТЕЛ Т.Е ДЪРЖАВАТА ДОРИ И ЛИЦЕТО НА РАЗЛИЧНИ ПРЕДПРИЯТИЕ НО ВСИЧКИ ТЕ БЯХА ДЪРЖАВНИ.БЕЗ ДА ОСПОРВАМ ПРИНОСА НА РАЗЛИЧНИ ВИДОВЕ ТРУД СМЯТАМ ЧЕ НЕ БИ БИЛО УРАВНИЛОВКА А ПРОСТО НАЧИН ЗА ПО ДОСТОЙНИ ДНИ ТА ВСИЧКИ БЪЛГАРСКИ ПЕНС
13
6
 
18
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
при тези цени посред лято 50 лева си е жива подигравкаоставка оставка оставка оставка
12
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Свещи ще им купиме с тия 50 лв. На Гърбавите патриотарите на всички които 30 години унищожават и крадат народа. Да си светят щото са соц. Слаби и немогат да си платят тока.
11
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Минимизират щетите. По-добре да раздадат малко пари и да тушират напрежението отколкото народното недоволство да ги прати на съд и да загубят всичко. Явно младите вече са ги отписали като възможност да бъдат манипулирани, така че се насочиха към пенсионерите.
10
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Интелигенцията протестира за оставка и затвор, ама партия не прави да направим партия ,защото другите партии не стават