Мерките на кабинета не били прах в очите на протестиращите

Целта им била реално справяне с последиците от кризата
Обновена: 28 юли 2020 09:27 | 28 юли 2020 09:19, Камелия Цветанова
95
Мерките на кабинета не били прах в очите на протестиращите
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Според транспортния министър Росен Желязков няма връзка  между протестите и социално-икономическите мерки, предприети от правителството във връзка с кризата от коронавируса.

„Тяхната цел не е прах в очите на протестиращите, някакво туширане на напрежението или разменна монета за политическо спокойствие. Знаете, че дизайнът на мерките започна да се дискутира още през „горещите” месеци на пандемията”, заяви той пред Нова тв.

Още по темата

Желязков е категоричен, че мерките са насочени към преодоляване на последиците от пандемията. Те са дългосрочни и ще се развиват през тази и следващата година.

Според него правителството има план за справяне с кризата, а тепърва ще се приемат отделни параметри на оперативните програми. Към момента вече има и приети такива.

„Параметрите и проектите на оперативната програма в транспорта вече са заявени. Ние дискутираме с Европейската комисия работните проекти. Преди дни стана ясно какви са размерите на отделните проекти, които трябва да преодолеят пандемичните последици. Но в момента работим за 2021 година по отношение на всички сектори. Това, което е обявено, е част от мерките и те са до края на годината”, обясни министър Желязков.

Според него голяма част от мерките трябва да се ускорят, тъй като хоризонтът, който беше даден, е далеч. Министърът не коментира информацията, че лица, свързани с ДПС, са получили кредити 500 млн. лв. от ББР. Той заяви, че не знае дали е вярно. Той коментира и казуса „Росенец”.

„В момента тече проверка на ВАП, ще се види има ли нарушение. Ние сме предоставили необходимите документи. Аз лично не съм привърженик на каквито и да е стихийни действия по отношение на активност, която е политически обременена, тогава когато има  елементи на законосъобразност или твърдение за нарушение. Нека видим има ли и какви са нарушенията”, заяви Желязков.

Той е на мнение, че вероятно ще има „алтернативи” на ГЕРБ, тъй като наближават редовните парламентарни
избори. Според него интересен е въпросът как ще се състави правителство след това, защото „следващият парламент ще бъде фрагментиран, за да е гарант за трудно договаряна коалиционна форма на управление”.

„Имаме нужда от стабилност, за да се преодолеят големите предизвикателства, които пандемията постави. Те са в живота на всеки един гражданин, на всяко едно предприятие. Тук гаранция са и системните партии, и тези, които искайки промяна, знаят, че правовият ред се защитава от демократичните устои и ценности”, категоричен е министър Желязков.

Той очерта и няколко групи протестиращи с различни послания. Едната част, заяви Желязков, не изразяват нито политически, нито социални, нито икономически искания. Другата част, според него, са видимите - тези, които търдят посланието към подобравянето на условията в държавата.

Желязков ги описа като "нова генерация, която е имала възможността да живее в чужбина и да знае как функционират европейските държави".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тия май , даже си вярват
83
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доло Мотафчйиски доло доло
82
0
 
2
 
! Отговори
1 преди 3 години
До 1908,триото,бъди сигурен ,че няма да вземат колкото тиквата.
81
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Единственият план, който има правителството на мутрите е как да крадат повече.
80
0
 
1
 
! Отговори
прокуратурата преди 3 години
да се самосезира и разследва аварията с газопровода незабавно - да се спре строежа докато материалите се анализират и установи има ли престъпление по служба защото има голяма вероятност да възникват чести аварии по трасето от некачествено изпълнение на проекта, който трябва да е БЕЗОПАСЕН и НАДЕЖДЕН и за хората живущи в близост
79
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
да изметем Мухобойко заедно
78
6
 
3
 
! Отговори
1908 преди 3 години
Васил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 г. Лакеите му са подготвили подарък - блокиране на държавата на 29 юли. Вероятно за *** (по проф. Иво Христов) е съвпадение, но за останалите е кристално ясно. Колко ли ще вземе "отровното трио", докато глупаците подскачат?
77
7
 
4
 
! Отговори
Москвич преди 3 години
Какви протестиращи ???Вчера бяха два Икаруса хора.Съвсем плахо и една две телевизии (най-после) отбелязаха това.Стига тези манипулации.Ай сектир ! Заради мераците на Ян Бибияновците и провалените политици около тях няма да се тормози цяла София !
76
0
 
3
 
! Отговори
управлението = преди 3 години
The JOKER за сметка на данъкоплатеца
75
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо думи като Радев не се цензурират
74
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо думи като мутра не се цензурират
73
5
 
5
 
! Отговори
тези преди 3 години
кухи глави в управлението + коалиционни партньори - едно хубаво нещо не могат да измислят без да има нужда да го съгласуват с техните хора - NO BRAIN - NO IMAGINATION - NO PROFESSIONAL SKILLS
72
0
 
2
 
! Отговори
До 57 преди 3 години
От чужбина до чужбина голяма разлика има, зависи ти в коя чужбина си !
71
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
...не били прах..Ами не са.Белият прах идва от Дубай
70
2
 
6
 
! Отговори
Алтън Бойко преди 3 години
Вие сте лош матрял ! *** ! Толупи !
69
8
 
4
 
! Отговори
Изобщо преди 3 години
Да не им се връзват на тия марионетки, начело с голямата марионетка с фуражката, чиито конци се дърпат от Дубай ! Нормално е да се желае по-добър живот, но исканията за оставка на правителството само месеци преди нови избори, са пълна безсмислица, а врякането срещу Гешев е една голяма политическа демагогия, и нищо друго ! От толкова години все реват, че прокуратурата не закачала едрите риби, а сега, когато това се промени, отидоха на противоположната страна ! Празноглавци, носени от течението !
68
5
 
10
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
Взеха 30 милиарда ,на вас ще замажат очите с 50-100 милиона и другото ще отиде в ЧЕКМЕДЖЕТО !!! Не ставайте съучастници в ограбването на Бъкгария !!!
67
3
 
10
 
! Отговори
Батман преди 3 години
Не прах ами кал ни хвърлят направо. Сега гледам Боко като се показва ама един миличък добричък, един глас направо ще ме разплаче от доброта. Ама така става като опре ножа до яйцето. той краде краде че се уля, хайде да хваща пътя и да си ходи.!!!!!!
66
2
 
8
 
! Отговори
До 67 преди 3 години
Грешиш колега. Никой не иска да отчита, каквото и да било. Просто го хвана яко шубето и започна да раздава дрвбни трохи наляво и на дясно.Никаква отчетност не иска да прави.
65
4
 
9
 
! Отговори
Тато из Правец преди 3 години
Не се продавайте на крадците от Шайката ГЕРБ-Суджук !!!