Туристическият бранш на протест пред Министерския съвет

Те настояват за изготвяне на кризисен план за подпомагане
Обновена: 28 юли 2020 07:25 | 28 юли 2020 07:25, Ния Христова
29
Туристическият бранш на протест пред Министерския съвет
Снимка: БГНЕС
Туроператори и туристически агенти днес ще излязат на протест пред Министерския съвет, за да изразят недоволството си от "пълното неглижиране от страна на правителството на проблемите им, възникнали вследствие на пандемията" от коронавирус. Това пише в съобщение до медиите от страна на Съвета на Обединение "Бъдеще за туризма", цитирано от БНР.
 
Протестиращите настояват за финансово оздравяване на сектора и за изготвяне на кризисен план за подпомагане, както и незабавно прилагане на грантови схеми и социални инвестиции под формата на безвъзмездна помощ за най-засегнатите сегменти, а това са туроператорите, които осъществяват изходящ туризъм и екскурзоводи. Тяхната дейност е спряна изцяло от началото на пандемията.
Още по темата
 
"Вземането на политически решения налага и поемането на икономическа отговорност, която очакваме от премиера за предотвратяване на масовите фалити на туроператори", заявяват от бранша.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
0
 
! Отговори
somebody преди 3 години
Предлагам на туристическите фирми за им се върнат платените за 2018 и 2019 корпоративни данъци , мита и такси. След кето толкова много са дали, да им върнат данъците на хората.Не става дума за ДДС-то защото не го плащат те, а осигуровки са процент към изплатени заплати и доходи.
23
0
 
7
 
! Отговори
Не се чудете..... преди 3 години
Когато един "бизнес" не върви той се закрива или продва ! Искате да се наливат пари в каца без дъно !
22
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом са най-засегнати, значи човечеството може да съществува и без великия им туризъм...това беше свинщина и ето пак, все се ненаяли! Има къде по-важни отрасли, но никой не реве като тях! Не разбраха, че няма да го бъде вече така, както е било и вместо да работят по въпроса за привличане на наши туристи, само искат да им се дават на час по лъжичка едни пари...плащаме по 35 лв за седалка на дебелите англичани от нашия джоб заради тях и те пак са недоволни! Мен някой питал ли ме е дали одобрявам?
21
0
 
8
 
! Отговори
Наглеци преди 3 години
Преориентирайте се към селски стопанство бе, пари ще ви дава някой. Вместо на ексурзия ги пращате на агротуризъм и готово. Какво ревете само?*** секи пари иска , това е свободния пазар, като нещо не става сменяш професията.
20
6
 
1
 
! Отговори
солидарен с протести преди 3 години
крайно време е вече да се вземат някакви мерки за туроператорите, превозвачите и екскурзоводите! тяхната дейност е силно ограничена още от месец март. вместо да предлагат глупости от рода на "държавата да плаща карантината на чужденци", по-добре тези средства да се предоставят на заетите ни сънародници в туристическия бранш. и съответните чиновници да преговарят с другите страни за справедливо и равноправно третиране на българските туристи в чужбина. а не да се гаврят с нас.
19
1
 
15
 
! Отговори
Умник преди 3 години
То и бизнеса на проститутките замря. Особено по морето. И дрога няма кой да купува както преди. Те що не дойдат на протеста
18
3
 
21
 
! Отговори
Наш Георги преди 3 години
А па тия много искат,бе ?! Сами да се размислят как,с какво и колко могат да си помагнат!А,пропо,мен и моето семейство,наши приятели също всяка година пътуъваме поне по две дестинации в чужбина,но при тая ситуация по света ПАРИ ДА НИ ДАВАТ ПАК НЯМА ДА ТРЪГНЕМ ! Това дали ще тръгнем или не НЕ ЗАВИСИ от правителство,от министри,а само от ... коронките! А на който му се ще да се "короняса" - прав му път !!!
17
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 15 АнонименМай твоето време изтича ! Всичко може да са случи. живота е пълен с изненади.
16
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Крайно време е да се вземат твърди мерки в държавата.Ей такива кърлежи,с нулев принос за държавата източват всички пари и за останалите фирми нищо не остава.Тия реално нищо не вършат,против съм да им се дават повече пари,а след като ще протестират да не им се намалява и ДДС
15
2
 
14
 
! Отговори
Държавата да плаща преди 3 години
на хотелиерите,които да правят отстъпки на наглосаксонците да идват да сенапиват и дивеят като животни у нас?Печалби за хотелиерите,загуби задържавата(всички нас).И полупрезрителното отношение към българскиятурист,кйто си прави сметки.За обслужването,хигиената и условията да неговорим.
14
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И НА ТИЯ ,ДЕТО ВЗЕМАТ ПАРИ ОТ БОЖКОВ ЗА ПРОТЕСТИ,СМЯТАТЕ ДА СВАЛЯТЕ ДДС НА 9 % ?!?!?НИКАКВО СВАЛЯНЕ,ДА ХОДЯТ ДА ПРОТЕСТИРАТ ПРЕД ХИСАРСКИЯТ ПОП.И БЕЗ ТОВА НЕ ПЛАЩАТ НИКАКВИ ДАНЪЦИ НА ДЪРЖАВАТА
13
19
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изтича времето на Престъпника Румен Радеф-ДЕСИСЛАВОВВсеки ден му е последен ,нека се гърчи лошо няма
12
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е за какво протестирате бе? Вие сте частици?Целият свят е блокиран. Който има проблема да отива до банката. Стига сте ползвали държавния резерв за частен бизнес. Разбрахме, че страдат... Ама си има граница. Като печелят да не би да внасят от печалбите в хазната?
11
1
 
36
 
! Отговори
Хмм преди 3 години
Държавите търпят загуби за милиарди. Страни като Италия, Испания разчитат много на туризма. Авиокомпаниите също търпят подобни загуби. Нашите какво са тръгнали да реват. Аз НЕ искам от моите данъци да се дава на тези. И да им се дадат някакви пари, след 3 месеца пак няма да има туристи и ще фалират, така само удължават неизбежното. Не си ли гъвкав и адаптивен, фалираш. Такава е текущата ситуация и ще остане такава дълго време. Секторът не е и няма да бъде това, което беше.
10
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
на беге туризма збогом и ше танцуваме последния валс.
9
11
 
12
 
! Отговори
Българина преди 3 години
Казвал съм го вече 100 пъти, герб ще направят същото като предната криза 2008, ТОЧНО НИЩО! на пролет брутална емиграция на Запад за пореден път при ГЕРБ! А специално туризма, се сетиха малко късно. Още като стана ясно за тръбата във Варна трябваше да изринат властта, защото сезона беше провален още тогава, муждите туроператори не живеят в каменната ера на ГЕРБ и четат новини, за комари лай на и порутена инфраструктура. Само с притести нача да стане драги сънародници
8
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да отидат и пред бъдещия премиер пинокио да им обещае това и онова
7
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българите се мразим едни други.Нямаме нужда някой отвън да ни разединява...сами ще се унищожим.
6
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Времената се менят постоянно. Туризма такъв какъвто го познавахме до сега за съжаление няма да го има. Някои ще оцелеят, други не. Няма смисъл да се наливат средства, в които по-голямата му част е в сивият сектор, особено имайки предвид, че хорат масово започнаха да предпочитат почивки в по-спокойни места, тип семейно настаняване, а не в огромните комплекси от бетон.
5
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какъв продукт предлага тия кърлежи,че и на протест за пари щели да излизат? Едни съвсем измислени дейности които ще отпаднат по време и след кризата!