Официално удължават извънредната епидемична обстановка до 31 август

Това реши Министерски съвет
Обновена: 28 юли 2020 19:14 | 28 юли 2020 19:08,
161
Официално удължават извънредната епидемична обстановка до 31 август
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Министерският съвет  прие Решение за удължаване срока на обявената извънредна епидемична обстановка, считано от 1 август 2020 г. до 31 август 2020 г., съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет.

Още по темата

Пандемията от COVID-19 представлява тежка извънредна ситуация, свързана с общественото здраве в национален и световен мащаб. По данни на Европейския център за превенция и контрол на заболяванията, към 26.07.2020 г. в света са регистрирани 16 018 105 заболели от COVID-19, вкл. 644 832 починали. От тях 1 670 732 случая или 10,43% са заболелите на територията на Европейския съюз (ЕС)/Европейското икономическо пространство (ЕИП) и Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия, с общ брой починали - 181 568 или 28,16% от всички докладвани смъртни случаи от новия коронавирус.

В България към 26.07.2020 г. са съобщени 10 312 заболели и 338 починали от COVID-19. От 09.06.2020 г. до момента се наблюдава значително завишаване на броя на дневно регистрираните случаи в страната.

Удължаването на извънредната епидемична обстановка, свързана с разпространението на COVID-19 на територията на страната, ще даде възможност да се засили прилагането на временни противоепидемични мерки, с цел ограничаване разпространението на заболяването и опазването на живота и здравето на гражданите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гледайте наглата мутра как му ръкопляскат работниците на магистралата хаха ще ходите ли на протест подвиква мутрата не ние работим казват работниците нямаме време хахаха сее се мутрата
77
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За 30 години западно партньорство - първи по смъртност в света.
76
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато бяхме с Русия, българите живееха добре.
75
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко Борисов е Троянския кон на Путин в Европа и НАТО Виваком е Руския оператор в България чрез който се следят сателитите на НАТО,а Бивол разкриват че Сараите на Росенец се оказват също Руска база на брега на Морето в България!
74
5
 
6
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
На протеста от ден на ден все по-малко:):):)Съвсем скоро Хаджи Генчо,Бабикян и Минетов ше останат сами на площада,но ше трябва да си доработят заплатата:):):):)
73
4
 
5
 
! Отговори
Ццк преди 3 години
Триъгълника на властта.От едната страна бившия ЦУМ,собственост на приятеля на Боко -свинаря от Пловдив.От другата страна хотел "България",собственост на Миро Лавацата и човек на Боко.Мутри вън и съд.
72
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не разбрахте ли че краварите искат да цапнат ББ защото защити правото ни за южен поток, а ония не искат това! За тях е важно да ни карат крадения от Либия петрол с танкери на петорни цени! На краварите не вярвам, особено ако имат интерес!
71
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Йончева какво се шматка, публикуването е въпрос на 5 минути, кога го обяви, какво чака, или е пунта мара.
70
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като се има предвид, че Димитрвград е построен изцяло по комунистически модел, няма да питам кой завод какво изхвърли и защо!
69
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо отравянето на Марица е следствена тайна кой се прикрива пак 50 селища е спряна водата а казват не било опасно кого лъжат
68
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе то и документите със гриф строго секретно, които са изтекли от президетстото са напълно автентични! Само дето за секретни документи, намиращи се в непозволено и неторизирано притежание престъплението се нарича национално предателство!
67
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали според австрииски експерти в България 50 процента вече сме заразени с Ковид 19, защо са тези мерки?Сигурно от ЕС ги е яд че ние Българите сме със здрава жилка и гостоприемни.Аз съм Българин и ще си остана такъв въпреки всичко, защото обичам страната си!
66
2
 
2
 
! Отговори
не съм сорос преди 3 години
Нека има протести, инвестирал съм в компании за бира и моят успех зависи от повсеместните протести в целия свят. Ама някой да не си помисли, че са дирижирани от някой, не няма такова нещо просто хората обичат бира без мезе!
65
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПомнещБългария като в Банкя и в Дубай са добре, Но 90 % обедняха с сравнение с 1990 г.
64
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Йончева да публикува документите от това разследване, заедно със сертификатите на фирмата, иначе може да си лъже и маже колкото си иска, тя е професионалист.
63
5
 
3
 
! Отговори
Антон преди 3 години
Бойко, колко пъти млати Корнелия в стената на избори, след 5-тия път спрях да броя? Като я гледам как преглъща по телевизията вече усеща че края и е близо. Още една загуба и ще бъде разкъсана на парчета от своята глутница.
62
6
 
1
 
! Отговори
ятак преди 3 години
не разбрахте ли *** 4ервени джендари 4е наи ме кефи когато изтривате писаното от мен. това доказва 4е съм прав. оле оле оле 4орбата по главата олеле
61
6
 
13
 
! Отговори
Не вярвам преди 3 години
Каква пандемия, какви пет лева? Излезте по улиците. Да чувате някой да киха и кашля, познавате ли болни от тоя измислен вирус. Нали казаха че яко ще мрем? От Европа плащат да намираме болни и да съсипват икономиката, а те ще ни дадат заем, за да се съвземем??? Повече хора измират от инфаркт, повече хора се заразяват с хепатит и умират. Вирусна пневмония винаги е имало и ще има. Съсипват икономиката, съсипват обществото, съсипват децата. Носете си маските овце ! Това заслужавате
60
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко- оставка Братиньо
59
6
 
2
 
! Отговори
Помнещ преди 3 години
Да не забравяме, че през мрачните години на комунизма българинът гладуваше и изяждаше дори огризките, а днес при демокрацията българинът забогатя, ояде се, заглади косъма и хвърля огризките от храната в кофите за да могат пенсионерите при демокрацията да роват в кофите и да се хранят.