Официално удължават извънредната епидемична обстановка до 31 август

Това реши Министерски съвет
Обновена: 28 юли 2020 19:14 | 28 юли 2020 19:08,
161
Официално удължават извънредната епидемична обстановка до 31 август
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Министерският съвет  прие Решение за удължаване срока на обявената извънредна епидемична обстановка, считано от 1 август 2020 г. до 31 август 2020 г., съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет.

Още по темата

Пандемията от COVID-19 представлява тежка извънредна ситуация, свързана с общественото здраве в национален и световен мащаб. По данни на Европейския център за превенция и контрол на заболяванията, към 26.07.2020 г. в света са регистрирани 16 018 105 заболели от COVID-19, вкл. 644 832 починали. От тях 1 670 732 случая или 10,43% са заболелите на територията на Европейския съюз (ЕС)/Европейското икономическо пространство (ЕИП) и Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия, с общ брой починали - 181 568 или 28,16% от всички докладвани смъртни случаи от новия коронавирус.

В България към 26.07.2020 г. са съобщени 10 312 заболели и 338 починали от COVID-19. От 09.06.2020 г. до момента се наблюдава значително завишаване на броя на дневно регистрираните случаи в страната.

Удължаването на извънредната епидемична обстановка, свързана с разпространението на COVID-19 на територията на страната, ще даде възможност да се засили прилагането на временни противоепидемични мерки, с цел ограничаване разпространението на заболяването и опазването на живота и здравето на гражданите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставка Борисов Оставка
57
6
 
9
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Оставка на престъпника Бойко Борисов Българи утре е национален протест за оставката на Бойко
56
7
 
6
 
! Отговори
Протестираща преди 3 години
Оставка веднага!!!След няколко часа Президента Радев ще ни обедини и ще сменим системата!!!
55
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Румен/Умен боже вие познавате ли поне един военен? Там който мисли по друг начин го мачкат. А пък и вие сте толкова умни, че си мислите че всичко го решава премиера нали? Изобщо знаете ли как работи парламент, правителство, президент, прокуратура? Знаете ли какво е абсолютна власт, диктатура и т.н.? Какво е кмет, общински съвет да ви говори нещо?
54
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Ода за ВождаНЕ СЕ ХАБИ, НЯМА ДА СТАНЕШ ЯВОРОВ!
53
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нормално... Можеше направо до Коледа да е, но и това ще стане.
52
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Късно е либе за китка! Всички гастербайтери от Англия без нито един ден здравни осигуровки се върнаха в държавата! Лекетата си мислеха, че тука отиват на лекар и държавата им е платила всичко! Грешка! За да получите държавно здравеопазване по каса ще трябва да платите осигуровки за 3 год назад! Ха познайте кой е бесен и колко от протестърите са гастербайтери без осигуровки!
51
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До СЪД ТЕ ЧАКА !!!Няма камари с трупове,защото бяха взети навременни и адекватни мерки!И за това имаш уникалната възможност да тролиш,иначе можеше да си един от труповете!
50
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Баце каза трупове един връз другМангъра вика къде ги видя бе ***
49
2
 
1
 
! Отговори
Русия преди 3 години
Боци ши си изнася бибиткити ф шкафчиту МУ
48
0
 
5
 
! Отговори
Боко се провали яко преди 3 години
Боко стартира карантината много рано. Направи милиционерските циркове - КПП, Щабове и т.н. простотии. На хората им писна и той се уплаши и точно в пика махна мерките. 2 седмици по-късно трябваше да се въведе карантината, трябваше да е по-лека и да трае с поне 2-3 седмици повече. Но от мутра - толкова. Ако искате по-добър живот, изберете умен и поне малко морален човек. Вие избирате милиционер от Симеоново и после се чудите защо живеете в ***.
47
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама вносна зараза ще вкарват И по 35 еврака на седалка за чартърните полети с туристи ще дават. Канят руснаци, сърби, румънци - все отличници по коронясване...Коклуци с коклуците!
46
5
 
5
 
! Отговори
Статистик преди 3 години
Христо Иванов заяви съсвес отговорно преди няколко дни че очаква да получи три пъти по-вече гласове на следващите избори. С други думи от 0.3 процента да скочи на около 0.9-1.0 процента. Не е лошо, три пъти по-вече.
45
2
 
4
 
! Отговори
ot UK преди 3 години
Abe zashto produljavate da mu pokazvate mutrata na toq ?!
44
2
 
2
 
! Отговори
До 48 преди 3 години
Много дълъг безмислено пост това ми говори ,че си много ***!!!
43
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво ревете бе мижитурки, абе вижте се отстрани - ако не бяхте хвърляли гюбеци по чалкготеките, а вместо това учили нещо сега щяхте да сте добре. Колкото и да протестирате, това не може да го промените, защото времето не може да се върне назад.
42
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много беше жалко да гледам една от интервюираните лели протестърки, която обясняваше, че искала чиста природа, пък седи до ндсвейчетата, чието царче дойде в милата родина, върна си имоти, ограби цяла гора и я изсече за дървесина! Божке, тия хора на площада имат ли идея идването на кого всъщност подкрепят!?
41
3
 
2
 
! Отговори
Ода за Вожда преди 3 години
О Баце наша пътеводна светлинаКъде ни водиш ти сегаПрез бури и през ураганиТвоето име цял народ славиТи спаси ни от болест коварнаТи ще бъдеш вовеки вековНаш вожд сега и до гроб
40
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кои записи и снимки на са автентични какво става защо не думат по теливезора нищо
39
3
 
5
 
! Отговори
Христо (Джеймс) Бонд преди 3 години
Христо Иванов планира нов, много по-коварен удар по море срещу крепостта Росенец. Този път ще бъдат задействани специално обучени делфини. Задачата на животинките е да се промъкнат през външния отбранителен кръг след което с помощта на мини-лазери монтирани на главите им да пробият отвор във вътрешния периметър. В този момент Христо Иванов ще се промъкне в крепостта под вода дишайки през тръстикова сламка. Очакванията му са поради огромната изненада охраната да се предаде без бой.