Плевнелиев убеден: Радев се бори за власт, ще го видим с политически проект

Всички политически лидери да сключат пакт за почтеност, поиска той
29 юли 2020 11:20, Красимир Ангелов
394
Плевнелиев убеден: Радев се бори за власт, ще го видим с политически проект
Снимка: БГНЕС

Президентът (2012-2017 г.) Росен Плевнелиев нападна настоящия държавен глава Румен Радев, като го упрекна, че не работи длъжността "президент", а се бори за властта и рано или късно ще го видим с политически проект и правителство.

"Държавният глава към днешна дата върви по собствения си сценарий да води някаква битка за властта. До него има още много популисти – Корнелия Нинова, Мая Манолова, Слави Трифонов. Всички тези хора по един популистки начин искат да яхнат тренда на популизма в Европа и да вземат властта", каза Плевнелиев пред bTV.

Още по темата
Той заяви, че както говори срещу задкулисието, Радев практически е част от едно задкулисие, "след като правителството на Орешарски се е претворило и преродило в негово правителство".

Бившият президент призова всички политически лидери да сключат пакт за почтеност и да разчистят всички техни депутати в листите, за които има съмнение за задкулисие.

"Да се приеме пакт за почтеност, при който политическите партии да се ангажират, че до следващите редовни избори ще разчистят листите си от всякакви съмнения за зависимости", каза Плевнелиев. Според него е нужно и да бъдат сформирани обществени съвети и протестиращите да влязат в Министерския съвет и президентството.

Плевнелиев направи паралел с протестите през 2013 г. и заяви, че тогава като държавен глава е поканил протестиращите в президентската институция, за да правилните решения за България.

Той уточни, че според него демократично протестиращите българи заслужават подкрепа.

"Аз се отнасям с голяма уважение към начина, по който те декларират своето желание за една по-добра България. Но има олигарси и при техните хора. Има политици, които нямат интерес от редовни, а предсрочни избори. Има хора, които търсят хаоса и затова трябва да отсеем семето от плявата", посочи Плевнелиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


394
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
162
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някакви тъ%пи лигльовци са блокирали 3 трамвая с хората в тях и протестират! В жегата хората стоят в блокирани трамваи защото 20 лай%ненца си мислят че с беззаконие се прави закон! А къде е законовито право на хората качени в трамвая, закупили си билет за което да стигнат до там където са тръгнали! И ако на някой от хората в трамвая му стане лошо в тая жега кой ще носи отговорност?!
161
2
 
3
 
! Отговори
защо преди 3 години
"И магаре да посоча за президент - ще го изберат"Да не си помислите, че сме имали зависим президент, ей!!!
160
1
 
10
 
! Отговори
До 1234 преди 3 години
Той Борисов каза за Караянчева че е ***, после тя си сложи във Фейсбук снимка със лозунга "Аз вярвам на Борисов". Значи потвърждава че е такава, и Плевнята и той ще вярва.
159
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До МяуТози запис ще оправи рейтинга за Борисов. То и за това не смеят да го пуснат, защото вместо да му извадят очите ще му изпишат веждите. По точни думи и истини от тези на премиера в този запис трудно могат да се чуят където и да било. ДА ПУСКАТ ЗАПИСА ПО ТЕЛЕВИЗИЯ, САЙТОВЕ, И РАДИА, ТАКА ГЕРБ ЩЕ СПЕЧЕЛИ МНОЗИНСТВО.
158
2
 
7
 
! Отговори
Беден IT 3000 лв кеш преди 3 години
~ BREAKING NEWS ~Здравейте приятели!ТОКУ ЩО до мен достигнаха ЛОШИ НОВИНИ ЗА БЪЛГАРИЯ! Това се случва НА ЖИВО и В ТОЗИ МОМЕНТ! Новината е, че след управлението на мутро-милиционера от герб, огромна част от редовите полицаи се занимават с наркотици, рекет, изнасилвания и грабежи. И след като всяко дребно гаменче знае тайните на полицията ни, тя е неспособна да се бори с престъпността и ще седи разкрачена пред престъпността, заради което СПЕШНО се налага реформа на полицията.Дами и Господа!
157
0
 
11
 
! Отговори
Мяу преди 3 години
А междувременно има нов запис на Борисов, в който той псува като каруцар. Поздрави за всичките фенове на ГЕРБ - записа почва със силна реплика, която напълно се отнася за вас.
156
2
 
4
 
! Отговори
До беден IT преди 3 години
Ти по добре да не си пишеш парите че си за съжеление..
155
0
 
15
 
! Отговори
до 152 преди 3 години
Не е работил към никаква немска фирма .Беше предприемач в строителството и пращаше българи да му да му работят за малко пари.Преди да стане президент немците му бяха забранили да да работи в Германия заради далавери и експлотация на българите колто работят там.
154
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На записа ББ е абсолютно точен и прав. По голям тапънар от Радев няма.
153
0
 
8
 
! Отговори
dfsinio преди 3 години
отново е излязъл запис в който Борисов каруцарски псува Радев....но този сайт, е ясно, че е купен от шайката
152
0
 
10
 
! Отговори
ivailo преди 3 години
Росице, не знам за какво се бори Радев, ама знам , че ти е създал такива комплекси, че не спираш да мислиш и говориш за него :))
151
11
 
1
 
! Отговори
ЦСКА преди 3 години
До АнонименВсъщност Бойко казва това, което всички си мислим. Одобрявам
150
1
 
5
 
! Отговори
Беден IT 3000 лв кеш преди 3 години
Хора, които:- не могат да изкарат повече от 3.25 на есе Съчинение Разсъждение по книгата Винету- не могат да боравят с компютър- не могат да боравят с телефонДА НЕ МИ УПРАВЛЯВАТ ДЪРЖАВАТА!
149
9
 
0
 
! Отговори
ЦСКА преди 3 години
До АнонименПреди да стане президент *** беше сериозен бизнесмен и имаше една от най-големите компании в държавата. По-добре да разберем защо срещу 12 000 лв заплата наши пари сегашния хубавец сее само раздори и ламти за цялата власт. Нищоправец.
148
2
 
7
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Веселото идиотче пак изплува от дупката да се изака.
147
1
 
8
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 3 години
Платени герберасти, слушахте ли поредния запис на каруцаря Бойко тивката ? Вашият идол и работодател ?!!
146
1
 
4
 
! Отговори
избирател преди 3 години
Някой сеща ли се,да е писан химн на Правец?!Просто питам,за да направя съпоставка между тая и оная ДИКТАТУРА...
145
0
 
5
 
! Отговори
До 165 преди 3 години
ТОВА СИ МИСЛЯ И АЗ. ПОСОЧВАНЕТО НА ЦЕЦКА БЕШЕ САМОУБИЙСТВЕНО ЗА ББ. КОЙ МУ ПОДСКАЗА ТОВА??? МИСЛЯ, ЧЕ Е ЦВЕТАНОВ.
144
2
 
4
 
! Отговори
Беден IT 3000 лв кеш преди 3 години
Бойко вади Чехльoто всяка сутрин, а целта му е да накара протестиращите да излеят негативната си енергия в него и вечер да нямат сили да протестират.Хитър ход от книгата на КГБ, ама нема да мине.
143
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко. спри да псуваш и ръсиш цинизми,че ставаш нетърпим..последният запис е направо потресаващ.