Плевнелиев убеден: Радев се бори за власт, ще го видим с политически проект

Всички политически лидери да сключат пакт за почтеност, поиска той
29 юли 2020 11:20, Красимир Ангелов
394
Плевнелиев убеден: Радев се бори за власт, ще го видим с политически проект
Снимка: БГНЕС

Президентът (2012-2017 г.) Росен Плевнелиев нападна настоящия държавен глава Румен Радев, като го упрекна, че не работи длъжността "президент", а се бори за властта и рано или късно ще го видим с политически проект и правителство.

"Държавният глава към днешна дата върви по собствения си сценарий да води някаква битка за властта. До него има още много популисти – Корнелия Нинова, Мая Манолова, Слави Трифонов. Всички тези хора по един популистки начин искат да яхнат тренда на популизма в Европа и да вземат властта", каза Плевнелиев пред bTV.

Още по темата
Той заяви, че както говори срещу задкулисието, Радев практически е част от едно задкулисие, "след като правителството на Орешарски се е претворило и преродило в негово правителство".

Бившият президент призова всички политически лидери да сключат пакт за почтеност и да разчистят всички техни депутати в листите, за които има съмнение за задкулисие.

"Да се приеме пакт за почтеност, при който политическите партии да се ангажират, че до следващите редовни избори ще разчистят листите си от всякакви съмнения за зависимости", каза Плевнелиев. Според него е нужно и да бъдат сформирани обществени съвети и протестиращите да влязат в Министерския съвет и президентството.

Плевнелиев направи паралел с протестите през 2013 г. и заяви, че тогава като държавен глава е поканил протестиращите в президентската институция, за да правилните решения за България.

Той уточни, че според него демократично протестиращите българи заслужават подкрепа.

"Аз се отнасям с голяма уважение към начина, по който те декларират своето желание за една по-добра България. Но има олигарси и при техните хора. Има политици, които нямат интерес от редовни, а предсрочни избори. Има хора, които търсят хаоса и затова трябва да отсеем семето от плявата", посочи Плевнелиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


394
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
142
4
 
4
 
! Отговори
Момента преди 3 години
е много добре подбран. САЩ са в предизборна кампания и въобще не им е до една малка незначителна държава от периферията. Фигурите са наредени на масата. Подходящите хора са внедрени в редиците на противника. Започват "спонтанни" протести без цел, просто за фон. Извършват се диверсии- газопровод, метро, река...сигурно има подготвени и други.Фалшиви новини и струпване на хора започват да пълнят болниците, те изнемогват, границите са затворени, доходите от чужбина секват...недоволството нараства
141
9
 
3
 
! Отговори
ЦСКА преди 3 години
Когато тоя образ беше президент си мислех, че по-зле не може да бъде. Е, сегашния ме опроверга напълно. Пълна карикатура и унижение за държавата. Затова го канят само в Албания и на отчет в Москва. Срам и позор.
140
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Плевнелиев да опише как се купува на ръка имот на стойност над 460к? в Гърция и как се пренасят тези пари през граница (500? или златни кюлчета)?А за НАП как се спестява такава сума с президентска заплата?Това е всичко, което искам от него!
139
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Излязоха поредните записи на простия селски чобанин и ненадминат каруцар, за когото съдбата ни изигра лоша шега слагайки го на поста премиер.
138
1
 
8
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 3 години
Платените к*рви на ГЕРБ, които бръщолевят против Радев : идва краят на Тиквата, но като осъмне на въжето ще се сврим и за вас и коментарите ви, които само печелят времена мафията! Но времето ви свършва герберасти!
137
1
 
6
 
! Отговори
Въпрос преди 3 години
Ако за кражба режеха пръсти, депутатите ще гласуват с лакти
136
2
 
4
 
! Отговори
Беден IT 3000 лв кеш преди 3 години
Не ме разбра - искам Лустрация ТОЧНО заради ГЕРБ/БСП и ДПС.Не съм ГЕРБ-ер... пепел ти на изика!
135
1
 
4
 
! Отговори
Боко преди 3 години
се самопрецака. Не знам, кой го посъветва да пусне тази Цецка да става президент. Би било добре да се вгледа добре в съветниците си. Плевнелиев също не беше подходящ, защото никак не ехаризматичен, пък и като че ли има някакъв наполеонов комплекс. Но да пусне Цецка...Това си беше обречено на провал. Буквално все едно директно да назначи Радев лично. Явно смяната се е готвела отдавна и фигурите бавно са се нареждали на масата.
134
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Няма да сте толкова уверени в себе си при една ЛУСТРАЦИЯ!"При една лустрация от ГЕРБ ще останат само няколко депутата на около 30 години. А тиквеният ти бос ще търка нара доживот.
133
2
 
6
 
! Отговори
БАЙ ЙОРДАН преди 3 години
До АнонименТАКА СИ Е . И НЕ ПРЕСТАВА ДА ПЛЯМПА.
132
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-нелепия президент след Жельо - жабата!
131
1
 
3
 
! Отговори
Поговорка преди 3 години
Присмял се Хърбел на Щърбел.
130
2
 
7
 
! Отговори
Беден IT 3000 лв кеш преди 3 години
Няма да сте толкова уверени в себе си при една ЛУСТРАЦИЯ!
129
3
 
3
 
! Отговори
Към диагноза преди 3 години
опасявам се, че този път ГЕРБ въобще няма да бъдат допуснати до избори. Историята показва, че свалятено им чрез диверсии и протести, винаги води още по-силна подкрепа към тях. Затова сега атакуват и прокурора. За да сложат техен човек плюс президента. И да играят на сигурно. Ако отново пуснат ГЕРБ на избори много ясно че ще ги бият.
128
3
 
5
 
! Отговори
Беден IT 3000 лв кеш преди 3 години
Подадоха ли оставка вече?
127
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Плевела много преди да бъде президент беше един от ръководните кадри в една от най големите немски фирми Lindner... така че той парите там си ги направи .. да краде като президент е ,като да яде трохите
126
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Извинете, кой е тоя и няма ли по-важни новини, че ни занимавате личното мнение на някакъв случаен минувач?
125
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Магарето на Боко изцвили.
124
6
 
10
 
! Отговори
До # 143 преди 3 години
Като президент Плевнята си чешеше оная работа,местеше си го от единия крачол в другия и чакаше кога Чекмеджето ще го дръпне за ухото!! Това правеше!! Ясно??
123
5
 
9
 
! Отговори
българин преди 3 години
Скрии се някъде в мазето.Защо ли ти дават думата.