Плевнелиев убеден: Радев се бори за власт, ще го видим с политически проект

Всички политически лидери да сключат пакт за почтеност, поиска той
29 юли 2020 11:20, Красимир Ангелов
394
Плевнелиев убеден: Радев се бори за власт, ще го видим с политически проект
Снимка: БГНЕС

Президентът (2012-2017 г.) Росен Плевнелиев нападна настоящия държавен глава Румен Радев, като го упрекна, че не работи длъжността "президент", а се бори за властта и рано или късно ще го видим с политически проект и правителство.

"Държавният глава към днешна дата върви по собствения си сценарий да води някаква битка за властта. До него има още много популисти – Корнелия Нинова, Мая Манолова, Слави Трифонов. Всички тези хора по един популистки начин искат да яхнат тренда на популизма в Европа и да вземат властта", каза Плевнелиев пред bTV.

Още по темата
Той заяви, че както говори срещу задкулисието, Радев практически е част от едно задкулисие, "след като правителството на Орешарски се е претворило и преродило в негово правителство".

Бившият президент призова всички политически лидери да сключат пакт за почтеност и да разчистят всички техни депутати в листите, за които има съмнение за задкулисие.

"Да се приеме пакт за почтеност, при който политическите партии да се ангажират, че до следващите редовни избори ще разчистят листите си от всякакви съмнения за зависимости", каза Плевнелиев. Според него е нужно и да бъдат сформирани обществени съвети и протестиращите да влязат в Министерския съвет и президентството.

Плевнелиев направи паралел с протестите през 2013 г. и заяви, че тогава като държавен глава е поканил протестиращите в президентската институция, за да правилните решения за България.

Той уточни, че според него демократично протестиращите българи заслужават подкрепа.

"Аз се отнасям с голяма уважение към начина, по който те декларират своето желание за една по-добра България. Но има олигарси и при техните хора. Има политици, които нямат интерес от редовни, а предсрочни избори. Има хора, които търсят хаоса и затова трябва да отсеем семето от плявата", посочи Плевнелиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


394
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
20
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ох не, нервна криза за позитанци, викайте бърза помощ.
1
4
 
32
 
! Отговори
Елемаг преди 3 години
От 2 часа се върти записа на Борисов с Томислав Дончев,ама вие Плевнелиев...После що ще заработи "Слънчев Бряг" в Ловеч пак.Ами за такива,като вас ще заработи!!!