Каракачанов: Оставка сега не е нужна, нужен е диалог

Според него на протеста му липсва ясна идеология
Обновена: 30 юли 2020 09:41 | 30 юли 2020 09:30, Елка Василева
363
Каракачанов: Оставка сега не е нужна, нужен е диалог
Красимир Каракачанов. Снимка: архив, БГНЕС

Оставка на правителството в този момент не е нужна, а е нужен диалог в обществото и сред политическите партии, за да се вземат мерки и България да излезе от тежката ситуация. Това заяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов пред БНТ.

"Съгласен съм, че на по-голямата част от протестиращите не им хареса моделът на управление последните 30 г., но друга част от протестиращите имат чисто политически мотиви. Третата част определено са финансирани от икономически фактори, а и това е доказано", каза Каракачанов.

Според него на протеста му липсва ясна идеология.

Още по темата

"На едни места се издигат лозунги против капитализма и богатите, други протестират с европейското знаме. Няма лидери на този протест, хората говорят за промяна на Конституцията - едни искат промяна на съдебната система, други засилване на правомощията на президентската институция. Трети искат узаконяване на гей браковете. Няма ясна идея какво трябва да се случи“, коментира вицепремиерът.

„Една част са склонни на диалог, а други - не са. В този момент една оставка на правителството, в тази икономическа криза – едно служебно правителство, една анархия в рамките на 4-5 месеца, до нови избори, през това време няма да има парламент, които да актуализира бюджетите, а един Бог знае колко ще продължи мандатът на това правителство. По-доброто за държавата е да се търси диалог. Винаги съм смятал, че диалогът в обществото е по-добър", аргументира се Каракачанов.

Според него немалка част от протестиращите са млади и интелигентни хора, живеещи и работещи на запад, но заради кризата са се върнали у нас.

"Имат визия какво да се случи, но не е начинът да се хвърлят камъни, а е нужен диалог", настоя за пореден път той.

"Смятам, че генералният проблем на България през последните 20 години е не е дали да бъдем в НАТО, или не. Дали ще бъдем в ЕС, или не. Дали минималната пенсия ще бъде 300 или 350 лева. Основният проблем, и тук говоря за младите хора, е демографската катастрофа, защото демографската криза ни превръща в страна, която се маргинилизира. Имаме 2,5 млн. които работят, толкова, които са пенсионери, 300 хил. безработни. Без ясна демографска стратегия – как нацията ще оцелее, нещата няма да се получат", настоя лидерът на ВМРО.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


363
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
234
1
 
20
 
! Отговори
Totenkopf преди 3 години
Този защо не е в затвора очаквайки присъда и екзекуция от Военен Трибунал за Измяната си към Отечеството за сделката със самолетите? Отнемане на парите, които получи като подкуп и ги крие в офшорната си сметка на Нидерландо-Антилските острови?
233
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко трябва да остане на власт. Той е баща на нацията. Интелектуален гигант. Никола не е крал нищо и живее в скормна сдържаност типична за слуга на народа. Папи го галят по главата, срязани лентички хвърчат, народът живее в благоденствие. Парите в чекмеджето е спестил от закуски. В България няма честни хора които да го заменят.Това май е песента.
232
1
 
10
 
! Отговори
ОНЗИ преди 3 години
АБЕ ОНЗИ ТИ НЕ РАЗБРА ЛИ ЧЕ НЕ СТАВАШ БЕ ГОТИН !?!?!?! ВЪН ОТ УПРАВЛЕНИЕТО НА ДЪРЖАВАТА - ТАМ ТРЯБВА ДА СЕ РАБОТИ А НЕ ДА СЕ СЕ...АТ ДЕБЕЛИ ЛАЙ.....А !?!?!?!?
231
1
 
10
 
! Отговори
niki преди 3 години
Тумбак Воевода знае, че няма да влезе в парламента никога повече и за това не му е нужна оставката.
230
1
 
13
 
! Отговори
Кармен Младенова преди 3 години
Рядко неприятен(човек) а и гладен,гладен за власт и за пари...
229
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Спеца - "С мутри диалог не се води!'ПРАВИЛНО, БОЙ ПО ПРОС.ТА.ТА ТИ ГЛАВА!
228
3
 
9
 
! Отговори
националист-истински преди 3 години
КАКЪВ ДИАЛОГ БЕ КАРАКАЧАНОВ,СТОТИЦИ ХИЛЯДИ БЪЛГАРИ СТРАДАТ ЗАРАДИ ГРУПИЧКА ТИ СИЛОВ ВИЦЕ ЛИ СИ ИЛИ ***?
227
1
 
13
 
! Отговори
Фелшер преди 3 години
То полвината мизерии ги направихте патриотите....
226
1
 
19
 
! Отговори
Спеца преди 3 години
След чекмеджетата и каруцарскине псувни, моментална оставка!С мутри диалог не се води!
225
1
 
12
 
! Отговори
айде преди 3 години
обиколка на кола целия герб и до залез слънце да ви няма
224
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е австрийския си попада и след това имаше избори и пак е на власт.Много си умен.
223
1
 
15
 
! Отговори
ООООХ... преди 3 години
КОЛКО МНОГО МУ СЕ ИСКА НА ТОЯ ДА СТОИ НА ТОЗИ ПОСТ НО ВЕЧЕ НЯМА ДА ВИДИ ПАРЛАМЕНТ ДОРИ МНОГОТО КОИТО ГЛАСУВАХА ЗА НЕГО НЕ ИСКАТ ДА ГО ВИДЯТ И НА СНИМКА ЗАЩОТО ГИ ИЗЛЪГА ЗА ВСИЧКО - ТОЧНО СЕГА Е МОМЕНТА ЗА ОСТАВКА ВЕЧЕ НЕМОЖЕ ДА СЕ ИЗДЪРЖА ТАКА - НА ТЕБЕ КАРАКАЧАНОВ МНОГО ЛИ ТИ ХАРЕСВА ТАКЪВ ПРЕМИЕР С ПЪЛНИ ЧЕКМЕДЖЕТА СЪС ЦИНИЧНИ ЗАПИСИ С ИГРИ НА ИЗБОРИТЕ И С КРАЖБА ОТ ПАРИТЕ НА НАРОДА
222
1
 
15
 
! Отговори
гост преди 3 години
Баце продължавате да копаете дъното на дупката в която сте паднали. Въведете машинно гласуване и мажоритарен вот, после си бийте камшиците - направете поне едно правилно нещо.
221
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми тия на протеста ги видяхме, най-обикновени злобни хора. Не желая да ме управляват такива протестиращи, нито са интелигентни нито нищо.
220
2
 
8
 
! Отговори
Дядо Ви преди 3 години
Австрийския ... си подаде оставката след записите за корупция. Идеологията е:Да дадът всички записи от "Ало Ваньо" насам на всякакви лаборатории Американски, Немски, Руски каквито и да е.Ако някой от записите е автентичен да се разследва Б.Б от прокоратурата. Мисля че някаква американска лаборатория доказа вече че единия от записите е автентичен
219
3
 
10
 
! Отговори
Мяу преди 3 години
Трудно е да водиш диалог с прoсти и прoтивни хора.
218
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
нужна е гилотина пред парламента и Министерския Съвет!!!
217
2
 
15
 
! Отговори
Шкембе воевода преди 3 години
ОСТАВКА! ГЕРБ краде та се не трае. Пенсиите вече щяха да са по 900-1000лв , а не Шехерезада и онуй нещо Борисоф да имат палати за по 1 000 000 еврака.
216
3
 
5
 
! Отговори
Има такъв протест преди 3 години
Проблемът на Радев с Борисов е ясен-ф 16.На БСП с Борисов също- власттаНа костовистите с Борисов - кой е десния припознат в ЕС.Е оказа се ,че ЕНП искат ГЕРБ ,а не Костов.На олигархията с Борисов е ясно-кой ще държи пачките.<br>И сега ви става ясно защо има такъв протест.<br><br>Прочети още на: <a href="https://dnes.bg/eu/2020/07/30/bavariia-kritikuva-reshenieto-za-iz
215
2
 
14
 
! Отговори
Иван Козарев-Балкан преди 3 години
Диалогът, за който говори Тумбак паша са част от преговорите за включването към Омертата на протестиращите. С една дума, Тумбакларъ паша, казва: Ще ви сипем и на вас в канчетата от нашият курбан, но трябва да седнем и да поговорим как и колко. оосбено, последното, "колко" е много важно, защото всеки от партнерите, трябва да даде от себе си, за да се получи и вашата дажба;)))