"Такса успех" в Министерството на икономиката, цената между 40% и 60%

Прокуратурата е уведомена, започват проверки по сигналите
116
"Такса успех" в Министерството на икономиката, цената между 40% и 60%
Снимка: БГНЕС

Сигнали за получаване на "такса успех" има в Министерството на икономиката.

Заради това започва проверка на инспектората, съобщи ресорният министър Лъчезар Борисов.

Още по темата

Таксата е искана за отпускане на средства за малкия и среден бизнес за покриване на проблеми, свързани с кризата с коронавируса, основно с еврофинансиране, посочи министърът.

Един сигнал вече е предаден на прокуратурата, уведомен е и премиерът Бойко Борисов.

"Таксата успех" е варирала от 40% до 60% от стойността на проекта. Най-малкия проект е 3000 лева.

Започва и проверка на вече съществуващи проекти, за да се установи дали, ако се отпуснати средства за машини, те са били закупени.

Борисов добави, че започва проверка, за да се установи дали става въпрос за консултанти на проекти или служители на Министерството на икономиката, които са в управителния орган, където се вземат решения за това дали се отпускат пари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
4
 
7
 
! Отговори
хаха преди 3 години
тия почнаха лова на вещици. Та то си има негласен ценоразпис при отпускане на средства по пазличните евро програми откакто сме в ЕС
81
4
 
17
 
! Отговори
Иван Козарев-Балкан преди 3 години
Такса "Успех"? Не, "Такса Борисов"!
80
2
 
107
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С лопатката за *** няма да стане. Трябва да да се изкара фадромата с голямата кофа. Много ***, много нещо.
79
2
 
118
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 3 години
Малкия и средния буквално му се е запалила главата от работа и безумни норматинви изисквания, той няма времето да кандидатства, кандидатстват обикновено голямите фирми , които могат да си платят на хора, да им съставят и движат документацията.Прекалено сложната за сам човек документация, да я внасят и придвижват праз иглените уши на бюрокрацията. По този начин, държавата зорлем направи милионери, и то-с чужди пари, разни тарикати и олигарси, комбинатори тип Остап Бендер, а малките-като вятъра..
78
1
 
116
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Уведомен е и ББ, хахаха, щото той не знае. Или са го увеодмили, че да предупреди който трябва да се прикрие. Смешници. Що не им правите внезпни проверки, както ги правите при неудобните и неплащащите рекет?
77
2
 
103
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кажете от къде тръгна сигнала драги джурналя-другите вече знаем от къде защо мълчите това е опит да се изпревари Европейска проверка ,ама не знам дали вече не е късно..баят бушони ще изгърмят, а също и некои "непорочни девици"..дее професорът по конституционно право да разясни какво става и какво следва..Близнашки
76
3
 
106
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 3 години
Преди години, водихме спор с един местен "Фактор", който твърдеше, че местните хора са мързеливи, и нищо не предприемат, в земеделието. Работил съм със земеделци професионално 15 години, и не се съгласих. Казах му-знаеш ли кога ще се оправят нещата и с проектите и с работата на разните агенции? Когато се назначат с конкурс млади и кадърни хора, дадат им се по една Лада Нива, че са евтини, чифт работни дрехи, гумени ботулши , лаптоп и принтер, и се изпратят на място.
75
2
 
95
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Където пипнеш и мирише ... така ще е докато не искарате гилотината на площада. Алчния беден българин във власта мечтае за имоти и апартаменти, и акп може по 5-6
74
1
 
119
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 3 години
Навсякъде я има тая такса! Какво се правите на изненадани? Преди години, рекламираха една програма по ОПИК, като много упростена, едва ли не с 15 листа бизнесплан, взимаш до1,5 милиона.Пълна илюзия! Може, НО!!!! Трябва да се прикачиш към научен институт , който да разработи идеята ти, или голямо предприятие, и ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да минеш през фирма, която да ти изготви бизнесплана, иначе не гарантират.Посочени бяха и адреси на фирмите по места. Ако не се включи ключова дума в плана-гориш с проекта....
73
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нa 27 юли 2020 гoдинa дeпутaтът-oлигaрх нa ДПC Дeлян Пeeвcки нaвърши 40 гoдини. Cъбитиeтo ce e прoвeлo в лукcoзния хoтeл "Яcтрeбeц" (в зимния курoрт Бoрoвeц), coбcтвeнocт нa приближeния дo рoждeникa бизнecмeн Aнгeл Пaлийcки. Гoлямaтa чecт и признaниe дa oтпрaзнувa юбилeя нa "нaй-гoлeмия дaритeл и филaнтрoп" в Бългaрия, мeдиeн мaгнaт, oлигaрх и пoлитик e имaл и глaвният прoкурoр нa рeпубликaтa Ивaн Гeшeв, кoйтo e бил гocт нa пиршecтвoтo.
72
7
 
109
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 67Защо пропусна Виденов и Орешарски?ОСОБЕНО ВИДЕНОВ!
71
1
 
107
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този човек прилича на изтърван от някое специализирано заведение, но доколкото разбирам е някакъв партиен фукционер и се чучка насам натам по хранилките. Няма за кога да се напъва, не мисля, че ще има желанието, нито пък времето, да прави революции
70
20
 
119
 
! Отговори
Станишев преди 3 години
От досегашните министър председатели, единствено Борисов се бори с корупцията в държавната администрация и не прощава дори на членове на ГЕРБ. Не прикрива нищо, и това се използва срещу него.
69
1
 
125
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 3 години
До Анонимен 71В БГ ПОЛИТИЦИТЕ НЕ УСВОЯВАТ А ТОЧНАТА ДУМА Е ПРИСВОЯВАТ
68
4
 
132
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нямам думи, нямам думи! Пълна каша и анархия. Бойко, подай си оставката. Не те бива да управляваш. Бива те само в усвояването.
67
1
 
15
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 3 години
И КАТО СЕ ЗАМИСЛИ ЧОВЕК ЧЕ ОЩЕ НИЩО НЕ СМЕ ВИДЕЛИ
66
2
 
13
 
! Отговори
Ганьо преди 3 години
Корупцията е далавера, в която аз не участвам
65
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всеки от управляващата шайка краде според възможностите които му осигурява заемания пост в държавния апарат и между другото защо прокуратурата още се прави на разсеяна за чекмеджето с пачките и кюлчетата.
64
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За 22 години касова приватизация, заменки и концесии грабежа е поне 100 милиарда и се чудим къде са парите за пенсии и заплати.4 години приватизация и реституция на Костов и Божков4 години приватизация и реституция на монархистите и юпита с Василев, Какачакова и Касидов4 години заменки при ДПС и БСП10 години концесии и поръчки пруи ГЕРБ
63
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От където и да се разрови, мирише на корупция яко!