Спасяват туризма с 10 милиона лева, парите са от Брюксел

Загубите на сектора в цяла Европа са огромни
108
Спасяват туризма с 10 милиона лева, парите са от Брюксел
Снимка: БГНЕС

10 милиона лева от Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ ще бъдат пренасочени за подпомагане на туристическия сектор заради пандемията от COVID-19. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на среща с Павлина Филипова и Емил Абазов, представители на обединение „Бъдеще за туризма“, цитиран от правителствената пресслужба.

Още по темата

„Това, което мога да направя, е 10 милиона лева да претрансформираме от Министерство на икономиката, защото там има такива заложени пари, които да които да отидете и да договорите с министъра на икономиката“, поясни премиерът Борисов пред представителите от туристическото обединение.

Министър-председателят отбеляза още, че загубите от туризма в Европа са огромни и посочи, че данните за икономиката са притеснителни.

Проектът за 10 милиона лева в помощ на фирмите от туристическия бранш са част от предвидените милиард и 800 милиона по европейски програми. Определени са вече и критерии за кандидатстване на фирмите от сектора. Очаква се схемата да заработи в края на месец август.

На срещата присъстваха и вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова и министърът на икономиката Лъчезар Борисов.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако махнем ТАКСА Успех (за да вземеш трябва да дадеш) Остават 4милиона .Герб пак лапат 6 мил.
48
1
 
19
 
! Отговори
АНТИ преди 3 години
Затова избегаха хитри британци,за да не храняткрадливи балканци.
47
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
10 милиона = 5 милиона евро. "Общо 500 000 са тези, които са заети в бизнесите, които гравитират около отрасъла." (статия в Монитор 20.3.20) 10 мил. делено на 5 к работещи в туризма = 20 ЛЕВА на калпак! Баце, то не останАха острови по Карибите, че да си купим по 2 и с да си летим там с частните самолети. Да хванем по един учебник по математика за 3-ти клас и да ви блъскаме главите с него, докато не ви се отпечата таблицата за умножение на бръснатите тикви-с-уши.
46
0
 
17
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Лъжеца Бойко!10млн.от Брюксел и кога дойдоха бе Бойко?С Western union ли ги пратиха 10млн.ОСТАВКАТА Бойко Оставка!
45
0
 
16
 
! Отговори
Мнение преди 3 години
Имам чувството че Мутрата Винету нарочно и на инат иска да затрие окончателно българите!А тая заспала Корнелиева "опозиция" се води такава само на книга а иначе му е помагач джавкайки отвреме навреме колкото да се вдига врява!
44
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е безобразие! А за новата учебна година, как ще учат тия деца , нещо нет и лаптопи за даскалята....Не! Нещо организация и план, ако нещо стане?!....Нямам думи! !!
43
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига с тази стабилност, просперитет и икономически растеж в България.Ще затрият тринадесет вековна държава с тяхната любов и чувство за отговорност пред народа.Не чухте ли?#ОСТАВКА и #ЗАТВОР
42
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ОСТАВАКА !!!
41
1
 
15
 
! Отговори
абоната е на ~~~~~~~ преди 3 години
Отново ще папкат НАШИТЕ ХОРА,за тях е лaпaчка дошла им от горе.Но нищо му нЕма, добре е Сезона,а *** прocтия вятъра гони !!
40
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щавене до полуда.Това е ГРОБ.А си мислехме че от Костов по-голям хайдук няма?!?!Оказа се че Костича е невръстно пионерче пред Боко-главата.
39
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Както се казва наливане на пари "от пусто в празно".Болшинството ресторантьори и хотелиери укриват данъци.
38
0
 
13
 
! Отговори
Живко преди 3 години
Нека "спасителите" после да връщат кредитите и лихвите.
37
7
 
4
 
! Отговори
гербисто-патриот преди 3 години
Браво, нека да се стимулира туризъма у нас. Добре е, че е директно към фирмите, а не да се дават валчери на хората да почиват, защото така се помага дирекно на бизнеса, те хората сами ще се оправят с почивките си.
36
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боко се е "загрижил " за туризма значи ето от къде ще си докара допълнително гласове на следващите избори.Така се "печелят" избори по герберашки.Нищо не се е променило в Бг от времето на Алеко Константинов.Гай Баня до Гай Баня...........*** балканска.Миризлива и крадлива.
35
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
1000 Ак47 и сме Разплатили, точно за 48 часа! Иначе Пак бошлав работа. В банановите територии е така.
34
0
 
16
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 3 години
На морето ни действа закона Омерта,пари се перат, милиони успешно.Когато пък нЕкой почне да пречи,с бетонни обувки потънал е вече !
33
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Забележете само че парите се взимат от програма Иновации и конкурентоспособност, т.е. едно от малките неща в които трябва да инвестираме за да се налеят в туристически ни бранш - все едно има някво бъдеще там! Те унищожиха морето за десетилетия напред - еко катастрофата е тотална и не може да се поправи дори 20 години да се събарят тези извращения а те продължават да наливат пари там...
32
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само че парите не са от Европа а от нашите данъци а Боко ги раздава на приятели ипартийни активисти.
31
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спасяват туризма с 10 милиона лева, парите са от Брюксел-----------Майтапчии, бе!!!!-))))Къде са Милиард лева де са 10 милиончета!Друг е въпроса - колко от тези 10 милиона шъ съ "изпарят" преди да са стигнали до получателя!?Щоту у Бг-то е пълно с баш "Фокусници и Факири", ку мъ разбирате!-))))))))))
30
1
 
25
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Мутренския ни...туризъм е приоритетен за Боко по...обективни причини.Дал е...клетва да помага когато и...колкото може,на...братинята.