Липсват гаранции за ефективна съдебна система, смята Радев

Президентът обсъди необходимостта от промени в Конституцията
194
Липсват гаранции за ефективна съдебна система, смята Радев
Снимка: БГНЕС

Държавният глава Румен Радев обсъди необходимостта от промени в Конституцията с членовете на Правния съвет към президента.
 
По думите му липсата на достатъчно гаранции за независима и ефективна съдебна система създава опасности пред развитието на България като демократична и модерна държава.

Още по темата

"Някои проблеми от години се задълбочават и решаването им изисква промени в Конституцията", заяви държавният глава по време на заседание на Правния съвет към президента.
 
На срещата бяха обсъдени предложенията и становищата, направени досега в хода на инициираните от президента консултации с представители на академичната общност, неправителствени организации и ръководители на институции в съдебната власт.
 
Засилването на гаранциите за защита на правата на гражданите, конституционният модел на съдебната власт и гарантирането на независимостта на съдебната система бяха сред акцентите на днешното заседание. Функциите на ВСС, отчетността на прокуратурата и контролът над актовете й също бяха обсъдени от президента Радев и членовете на Правния съвет, съобщават от прессекретариата на държавния глава.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички му казват - не се бъркай в другите власти, Радев казва на депутатите , че имат 2 седмици да си ходят. После "маха" правителството. Сочи прокуратурата. Сега се набърка в съдебната власт. Уникално ***, уникално последователен, уникално нагъл.
62
1
 
13
 
! Отговори
Пример от БАН - 2 преди 3 години
на БАН от времето на соца. Лелята не била съгласна, искала да получи привилегията на академиците - да се води на работа в БАН пожизнено и да получава тлъста заплата за това, че ходи в института си 2-3 пъти месечно. Капризът й не бил изпълнен и тя заплашила въпросният директор, че "ще види какво ще му се случи".И макар че наскоро бил получил отлична оценка при атестиране, този директор бил привикан от старците във висшето ръководство на БАН и принуден да подаде оставка, а на неговото място .....
61
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Елитът на ГЕРБ реши Бориссов остава.
60
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На България липсва Президент !Крайно време е вместо Фигурант българите да си изберат един достоен Президент, а не кремълска марионетка.Легенда: Радев = жалка фигура с главна буква - Фигурант
59
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На тоя подписа му стои ли под назначението на Гешев, сега го нарича мутра Гешев обаче беше добър когато не правеше нищо, щом главния прокурор почне да разследва институциите и политиците става мутра. Импийчмънт на Радев, кой е мутра се определя в съда, а не на улицата. Закон по законите на джунглата и уличното право. Радев ни превърна в треторазрядна африканска бананова република.
58
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мани го Радев, и импийпмънт не заслужава. Да мре в кофите сам.
57
1
 
10
 
! Отговори
Пример от БАН - 1 преди 3 години
Били обсъдени "предложения и становища, направени досега в хода на инициираните от президента консултации с представители на АКАДЕМИЧНАТА ОБЩНОСТ"Хайде да видим какво представлява тази общност!Преди 10-11 г. един сравнително млад директор на институт в БАН се осмели да пенсионира 70-годишна леля, една от най-глезените и дундурканите, защото беше съпруга на лице от друг БАН-ски институт, член именно на тази АКАДЕМИЧНА ОБЩНОСТ,специалист в областта на правото и втори по ранг в БКП-организацията
56
1
 
13
 
! Отговори
Че вика срещу ГП преди 3 години
е ясно-иска ако открият какви ги е правил,да каже,че това е политическаинсинуация.Но и срещу съда?Срещу тази кристално чиста личност Лозан?А-а,и срещу него посъщата логика.Абе то ако го слушаш този чорап,всички са нередовни-НС,правителство,прокуратура,съдебна система(и трите власти барабар).Там слага и т.н.Четвърта власт-медиите-липсвало свобода на словото.Значи само президентството е наред? Не сели усеща,че сред ръкоплясканията на клакьорите съветници колко е велик,плямпа велики глупости
55
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Президент, които хвърлят нацията в протести и хаос, разделя граждани те, заслужава импичмант.
54
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП и Радев що не се държат за ръце вече? Амбициите на този го превърнаха в скрита лилонка и за тях.
53
0
 
18
 
! Отговори
АБВ преди 3 години
Бля, бля,бля..... Общи приказки! Хайде стига, кажи конкретно какво да бъде направено! С приказки като на 3 ракии, някои от нас и по -добре могат да се справят.
52
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От тук нататак Радев е игнориран, политически труп
51
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоа Ал Бънди сега ще подбуди хората да искат оставката на ВСС? Видя , че не може да блокира Гешев да го разследва и започва да мисли за евентуални съдебни дела.
50
3
 
19
 
! Отговори
нинов преди 3 години
на тоя физиономията му е по *** от на мистър биин
49
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Икаме БСП и ДПС да управляват,само през тяхното управление страната беше спокойна и не преследваха и мачкаха хората!Не им искаме новите партии,колкото пъти дойдат нови партии на власт,толкова повече затъваме и се пълнят гробищата!Не, благодаря!Искаме си старите партии.
48
4
 
22
 
! Отговори
Радев! преди 3 години
Изпълнявай функциите си на президент, не се прави на шеф на Правна комисия към Велико народно събрание!
47
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе тоя що е над закона, *** си смъкни имунитета и после се показавй пред хората. Ти над закона ли си какъв си и там и съветниците аз нямам спомен да сме гласували за съветници. Кой ти върши работата кви са тия съветници нали нямаш правомощия за нищо. Колко съветника ти трябват да напишеш една картичка ?
46
2
 
20
 
! Отговори
. преди 3 години
Тоя излиза изаква се и се скрива да гледа сеир.
45
2
 
15
 
! Отговори
Някой преди 3 години
Този вярно е глава , ама не "държавният" ! Сетихте се , нали ?
44
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя не знае, какво говори :) Пишят му там едни текстове даже не знае, какво означават.Толкова е рЪП, че ме е срам. Цяла Европа му слуша на тоя помийте.