Липсват гаранции за ефективна съдебна система, смята Радев

Президентът обсъди необходимостта от промени в Конституцията
194
Липсват гаранции за ефективна съдебна система, смята Радев
Снимка: БГНЕС

Държавният глава Румен Радев обсъди необходимостта от промени в Конституцията с членовете на Правния съвет към президента.
 
По думите му липсата на достатъчно гаранции за независима и ефективна съдебна система създава опасности пред развитието на България като демократична и модерна държава.

Още по темата

"Някои проблеми от години се задълбочават и решаването им изисква промени в Конституцията", заяви държавният глава по време на заседание на Правния съвет към президента.
 
На срещата бяха обсъдени предложенията и становищата, направени досега в хода на инициираните от президента консултации с представители на академичната общност, неправителствени организации и ръководители на институции в съдебната власт.
 
Засилването на гаранциите за защита на правата на гражданите, конституционният модел на съдебната власт и гарантирането на независимостта на съдебната система бяха сред акцентите на днешното заседание. Функциите на ВСС, отчетността на прокуратурата и контролът над актовете й също бяха обсъдени от президента Радев и членовете на Правния съвет, съобщават от прессекретариата на държавния глава.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
2
 
11
 
! Отговори
До този с Деса преди 3 години
няма как да са я назначили в посолството,посланикът се назначава от президентапо предложение на МВнР,а служителите-от МВнР.Най-вероятно първата домакиняотново иска да се маскира като "първа закачалка",мери дрешки и чака къде щея заведе чорапът,та да учи короновани глави как да се обличат,както когато яводи в Япония.
42
3
 
20
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
Тоя интригант и превратаджия има наглостта още да раздава акъл. Вреден и опасен е за България, трябва да се маха!
41
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега си пуснете записите с Божков,пуснати от прокуратурата,където се говори че искат да сменят конституцията в полза на олигарсите!Цирк!На БСП пожелавам успех,но Радев е една марионетка и не може да излезе от този образ и да изразява различно мнение.
40
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От военен работа не се очаква, те са свинкали само да козируват на "майката хранилница" БСП.Взимат големи пенсии без необходимото образование.
39
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аааа чудех се къде се загуби главния революционер :) Видя, че протеста умира и пак излезе да говори плявиница. Очевидно няма да си върши работата махайте го. #импийчмънт
38
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе, човеченце, гледай си президенството стига си говорил простотииии и общи приказки. Свободни съчинения от празната глава на самальотчик. Срам си за българите объркано човече.
37
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз отново ще гласувам за Радев. Оправда очакванията ми.
36
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако сравним Радев и Хаджигенов,общото е, че направиха много фалове!Разликата - първия не може да стане адвокат,а втория не става за адвокат! Но пожелаваме след края на мандата,втория да защитава първия по делото за държавна измяна! Ще е добър завършек за съдебната с-*** и не толкова добър за двамата пишман революционери!
35
4
 
11
 
! Отговори
Киро преди 3 години
Какво да се очаква от *** с една гънка в мозъка. Вярно че му е направена от фуражката, но тя му върши работа и да не се напикава.
34
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Елитът" на управляващата партия, който видяхме днес по телевизията, е поредното доказателство, че тая държава няма никакво бъдеще!
33
2
 
9
 
! Отговори
Както БСП поиска вот преди 3 години
за недоверие на правителството,въпреки че знаеше че няма да мине,такаи ГЕРБ трябва да поиска импийчмънт на РР,въпреки че няма да мине.Идеята на червените(вероятно подсказана от Изток)е,че хората слушат:"вотна недоверие за правителството?Внесен от БСП?Значи има нещо гнило вправителството,а БСП е нашият защитник и спасител".Че всичко е лъжа ивнушение,няма значение.В съзнанието остава:"БСП,вот на недоверие,корупция".Така трябва и с РР.Той ще бъде спасен от БСП,но ще остане:"РР-импийчмънт".
32
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много ми падна в очите тоя човек, яд ме е че гласувах за него! Заради него тези терористи са блокирали кръстовищата! Значи той е за Божков и иска да го върне на бял кон от Дубай!
31
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички гербери са мазохисти
30
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къде е Деса , да не е назначена на две длъжности в посолството в щатите ?
29
24
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само мутра от СИК разбира от конституция и закони!Само 160 кг. толуп, хъркащ пиян сред кюлчета може да се изказва за съдебната система!Само алчен и *** човек, без знание на дума английски има монопол върху истината!Затова и сме на това положение.
28
4
 
28
 
! Отговори
факт преди 3 години
факта че не са ти махнали имунитета Радев , показва че съдебанат система не е чак толкова зле колкото твърдиш
27
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този селянин със самолета не прочета Конституцията и продължава да буни държаната и да манипулира и подвежда едни 20 годишни келемета които никога, никога няма да им уврат дрогираните глави и да разберат колко са употребени и заблудени. Радев е за психиатър. Имаме законно избрано правителство което трябва да си давърши мандата на фона на пандемията.
26
2
 
13
 
! Отговори
Некой си преди 3 години
Чай чай. К'о рече чи не разнрах
25
4
 
29
 
! Отговори
До 2 преди 3 години
Нормалните 3-4 милиона спят по домовете си ,неудачниците и търтеите по кръстовищата.
24
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ефективна съдебна система, в устата на Радев, звучи като края на сем. Чаушеску.