БСП поиска извънредно заседание на НС, внася необходимите подписи

Социалистите искат за пореден път изслушване на премиера Борисов
Обновена: 6 авг 2020 14:53 | 6 авг 2020 14:51, Красимир Ангелов
87
БСП поиска извънредно заседание на НС, внася необходимите подписи
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

ПГ на БСП поиска да бъде свикано извънредно заседание на Народното събрание. Това съобщи лидерът на социалистите Корнелия Нинова по време на пресконференция.

"ПГ на БСП за България" днес внасяме необходимите подписи за свикване на извънредно заседание на Народното събрание в понеделник от 13.00 ч", посочи Нинова.

Още по темата
Тя посочи и какъв е искания от социалистите дневен ред на заседанието.

"Първо - решение на Народното събрание, с което се задължава правителството в 7-дневен срок да внесе актуализация на бюджета в парламента във връзка със социално-икономическите мерки за преодоляване на последиците от кризата. Второ, изслушване на министър-председателя и председател на партия ГЕРБ Бойко Борисов и министъра на вътрешните работи за недопустимото насилие над журналисти и граждани по време на Националната конференция на ПП ГЕРБ", каза още Нинова.

Както е известно, от края на миналата седмица народните представители излязоха в своята лятна ваканция, която ще продължи до началото на септември.

Настояваме за прозрачност в харченето на всеки лев, предвидимост за икономиката и грижа за хората, подчерта Нинова.

"Последиците от кризата COVID-19 са тежки за икономиката и домакинствата. Последният месец премиерът Борисов обеща и раздаде близо 2 млрд. лв. без план, без стратегия извън парламентарния ред в парламентарната република само и само да потуши недоволството срещу себе си и правителството и за своето лично спасение. Това са парите на всички българи и искаме гаранции, че те ще стигнат до хората и реалната икономика, а няма да потънат в нечие чекмедже и до приближените до властта фирми. Искаме ясен отчет какво е състоянието на бюджета и прогнози за есента и зимата", каза още Нинова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нагли комунистически чугунени мушмороци.Искате ама НЕМААААААА!
40
24
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А не другарко Нинова. Това не са наши пари дето Боко ги е раздал, а са негови лични, онези от шкафчето.
39
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И сега като пропадне заседанието на НС в понеделник, какво ще правим.
38
17
 
5
 
! Отговори
Оставка на ГЕРБДПС ! преди 3 години
Ами какво чака каскета, че не връща Черепа и Мустака в България ?Къде е червената бюлетина към Интерпол за издирване на опасни престъпници и връщането им в България ? Или не ги издирваме, защото ПРКРАСНО знаем къде са и, ако случайно се върнат и си отворят устите, много хорица ще пострадат и то яко ?!В момента имаме мафиоти, начело на мафиотска държава и така ще продължава, докато не изринем мутрите от властта .
37
2
 
22
 
! Отговори
гост преди 3 години
Хубаво да се съберат и да гласуват да се заличат бсп , дпс и атака завинаги и вовекивеков за да изчистим държавата !
36
0
 
14
 
! Отговори
горяни преди 3 години
До Анонимен38А не може ми да възродим горянството? Няма го СССР да изпрати 15 хилядна армия...
35
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всъщност няма лошо.Колкото повече се пънат, колкото повече истерии,толкова повече хората се отдръпват от тях.Давай, Нинова! Опъни и ти една палатка /от Божковите/, пък обяви една гладна стачка, да те видим тогава.
34
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Внасят или са внеслитова не ми стана ясно
33
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
много партизанско
32
0
 
21
 
! Отговори
Смях преди 3 години
Корнелия иска да работи извънредно, парите не стигат! Някакво прасе крещи и обижда и му хвърлили телефона и какво? В живота, на улицата, ще хвърлят и нея някъде, а по възпитаните ще извикат полиция заради агресията на тази жена към цивилни граждани. Само не разбрах тази с телефона, безработния икономист със сините *** и безработния адвокат с колелото какво общо имат с истинските журналисти? Вярно, че Слави дава ефир на всякаква ***, ама май няма чуваемост през тази кабеларка.
31
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва да се създават партизански отряди НА всеки километър ,това е положението.ОФ движение за освобождението от Европейската хунта ГЕРБ.Тези са готови за ББ-4 подреждат следващия кабинет.
30
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая никаквица не знае ли, че парламента не е място за изслушване и предизборни кампании. Ако има предложение за закон или реформа нека ги покаже, 20 години в тоя парламент и не се научи, че НС не и е частна собственост и да казва кой къде да ходи. Провеждане референдума на Слави и експертен парламент от 60 депутати.
29
1
 
22
 
! Отговори
Майките с увреждани. преди 3 години
Права е другарката Нинова. Ние миналата седмица имахме 300 000 на събора на Бузлуджа и не успяхме да набием никой. А вчера една герберска баба с бастуууун уби 100 фена на Радев. На другарката Мая и свършиха чувалите за трупове. Чакаме ковчега от президенството
28
0
 
27
 
! Отговори
То бива капризи, преди 3 години
бива коминтерновски гърчове с цел дискредитиране на страната и оттласкването и от Европа, но БСП-арските дивотии минаха всякакви граници!Защо медиите не припомнят, че всеки вътрешнополитически трус води до обезценяване на националната валута?Но комунистите това не ги интересува.Народът може да загуби част от спестяванията, които е отгладувал, може месечната заплата да стане колкото стойността на няколко хляба, но важното е компартията да докопа властта или поне да дава признаци, че съществува!
27
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия с вечните провокации. що дирите при ГЕРБ бе, вашите хора са там само за провокации. Големи *** сте, много долни. Това е абсолютно долно поведение. Абе ще си го получите рано или късно.
26
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези окончателно разбраха, че загубиха битката.И сега пак ще се дерат и пак ще приказват глупости.И няма край и няма край на шир и длъж.СПРЕТЕСЕБЕ И СЕ ОГЛЕДАЙТЕ!Колко пъти да ви се каже, че не ви искаме!?
25
0
 
25
 
! Отговори
ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ преди 3 години
ДА СИ ПРИБИРА ТЕРОРИСТИТЕ И МЕТЕЖНИЦИТЕ ОТ УЛИЦИ И КРЪСТОВИЩА- ЦИРКОВЕТЕ ВИ НЕ МИНАВАТ ВЕЧЕ.
24
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И аз настоявам да кажете от къде извадихте тези пари да купите Техноимпекс,но до сега не е ясно.
23
0
 
17
 
! Отговори
Кирил преди 3 години
До Въпрос към ***? Ето нещо скоето трябва да се заеме прокурор и съдии след това . Да се промени закона в часта за ДАВНОСТ на престъпления и да се разследва тя но и всички участници....
22
0
 
25
 
! Отговори
ЧЕРВЕНИТЕ ХИБРИДЧИЦИ преди 3 години
ПОЛИТИЧЕСКАТА ШИЗОФРЕНИЯ ТРЕСЕ ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ- МИНАЛАТА СЕДМИЦА В ПАРЛАМЕНТА КРЕЩЯХА И СЕ ВРЪТВАХА НАПУСКАЙКИ ГО, СЕГА АДИ ОБРАТНО, ЧЕ ЛЕНИН НИ ГОВОРИ В УХОТО- ЦИРКАДЖИИ ЖАЛКИ.