Лято, жега на жълтите павета и на морето, депутатите ще ваканцуват 32 дни

Удари последния звънец за тази сесия, връщат се на работа на 2 септември
99
Лято, жега на жълтите павета и на морето, депутатите ще ваканцуват 32 дни
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Удари финалният за тази сесия парламентарен звънец и депутатите излизат във ваканция на фона на протестите с искането на оставката на правителството и на главния прокурор.

Още по темата

Звънецът би председателстващият заседанието Валери Симеонов.

Следващото заседание на НС ще се проведе в бившия Партиен дом, в който ударно продължава ремонтът и през лятото.

Тази година лятната почивка на депутатите ще е цели 32 дни.

Съгласно парламентарния правилник народните представители трябва да са в почивка от 1 до 31 август, който обаче се пада в понеделник, когато законотворците не заседават.

Така че те ще седнат зад банките си на 2 септември.

Депутати доволни от работата си през изминалата година

В последния им работен ден за сезона народните представители приеха промени в два закона, ратифицираха споразумението с Европейската комисия, според което комисията ще преговаря с производителите на ваксини срещу COVID-19 и ще сключва с тях предварителен договор за доставка и проведоха редовния си петъчен парламентарен контрол, в който участваха петима министри.

Аз съм последният министър, който отговаря в тази зала на въпрос. От днес тази сграда остава в историята“, обобщи Емил Димитров – Ревизово.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дано се върнат в ковчези
83
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия що ще почиват нали по време на карантината почиваха.Да не стане така че да се съберат извънредно да гласуват оставката на Боко и да се саморазпуснат и това да им е последната почивка.
82
0
 
3
 
! Отговори
bocko преди 3 години
от утре предлагам да се сформират групи за протести, където ще почиват депутатите.Малки групи от по 10 човека за всеки депутат ще са достатъчни. Божков, Бобокови, Арабаджиеви, Баневи и т.н. да осигурят финансиране.
81
0
 
4
 
! Отговори
Dinosaurus преди 3 години
Ама и депутатите от БСП и ДПС също отиват на почивка!!!Проведоха си БСП "събора" вместо на Бузлуджа, в София и сега ще отдъхват;рапорт даден, рапорт приет.Нормалните трудещи се ще бачкат да им плащат заплатите с данъците си, на Р. Радев 15000 лв месечно също; що да се косят? Тяхното си е в кърпа вързано.Малко екшън за прах в очите и чао до скиф.А вие си протестирайте, докато ви се плаща от Черепи и др, лошо няма.Обаче има нещо гнило !!!
80
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 72:И какво като трябва? Само с трябва, може и ще видим нищо не става. Годините си минават, пачките се пълнят в швейцарска банка, а ти продължавай да повтаряш че трябва да работят. Трябва ама не идкат и ние бедните роби и овце не можем да ги накараме. Ако искат и 132 дена в отпуска ще отидат. Няма кой и какво да ги спре.Събудете се овце
79
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Измяха се в лицето на протестиращите. Онези протестират а тези отиват на почивка за да не слушат и да не се тормозят ... подигравката е жестокаааа
78
0
 
10
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
Серсемите ще "протестират" А народните избраници ще отварят на Евксиноград.
77
1
 
13
 
! Отговори
Българка преди 3 години
Защо трябва да имат толкова дълга ваканция като и без това почиват по Коледа и Великден над 2 седмици? Нека да разберат какво е 20 дни отпуска като в частния сектор /ако изобщо ти я дадат/!!!
76
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А през тези 32 дни, докато те ще са по плажове и вили, подпийналите чоплисемковци дали ще ни разрешат да се придвижваме свободно в града си ? Може просто да се мръднат от асфалта и да си се върнат покрай панелките пак с бирички и семки...ако може. Някак си по намясто са си там.
75
2
 
10
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
До НФСБ:Касабофф ти ли съчини това,само твоя...бистър ум може да сътвори тази...светла прогноза.Какво стана с клубовете на...фронта по места,или продават...ффавли и газирана вода на тези,които играят карти там.Има ли кой вече да...излъжете да гласува за вас.Колкото вкарахте Винкела евродепутат,толкоз ще го вкарате и в следващ Парламент,че и да управлявате.Който се е хванал веднъж с Тиквата да му слугува,след това е...изтрит.Приятно...ваканцуване,за последно.
74
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко: Най-лесно е да подадем оставка, но ние сме отговорни и има много работа за вършене.Парламент: Ваканция 1 месецГешев: ОтпускВисш Съдебен Съвет: Ваканция 2 месецаБойко: обикаля някъде в дълбоката провинция с джипката, само и само да не се върне в София
73
5
 
6
 
! Отговори
ДО ПРЕЗИДЕНТА преди 3 години
Радев , Махай ги тези Измамници от Парламента - В Конституцията пише - ако Народното Събрание се САМОРАЗПУСНЕ за повече от ТРИ Месеца , Президента е Длъжен да Назначи Служебно Правителство - ДНЕС е 31 Юли , Ваканцията е до 2 Септември - това е повече от Три Кландарни Месеца - Юли Август Септемри .
72
1
 
3
 
! Отговори
Шаши преди 3 години
66Много, ама много се съмнявам, че няма техника. Ако няма се купува. А логистиката за добив на злато, какво включва. Обясни ни, че не разбираме от златна логистика. Ама все пак знаем нещо де. Тия дойдоха от Южна Африка. Мисля че и машините си докараха. Там спонсорираха частна армия. И са известни с далавери.
71
1
 
6
 
! Отговори
бай Иван преди 3 години
В селото не ги искат, те за поповата къща питат.
70
13
 
9
 
! Отговори
НФСБ преди 3 години
Нещо ви засяда буца в гърлото само като споменете името на г-н Симеонов! Прави сте да ви е кофти, той не е от тези дето лесно отстъпват и обикновено е прав в своите прогнози, така че плашете се безплатно, кабинета ще си изкара пълния мандат, а след това доста силен ход ще бъде самия Симеонов с мандата на ОП да състави правителство подкрепено от ГЕРБ, а Борисов да смени руския смпрадлив чорап в Президентството! Това гарантира евроатлантическата ориентация и отрязва всички идеи на решетнико- радев
69
4
 
13
 
! Отговори
До Избирател преди 3 години
Прав си - БСП няма Къде да Ходят - Вашите от ГЕРБ си отиват на Алепу , Испания , Гърция - да си проверят Баланса от Приходите в Хотелите - тази Година ще има спад в Приходите и Корупцията .
68
8
 
10
 
! Отговори
Избирател преди 3 години
Че сега корнелия къде ще прави циркове? Няма микрофони, няма камери ... Освен да иде пред резидентурата да размахват юмручета заедно с онова недоразумение.
67
1
 
13
 
! Отговори
ДО ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР преди 3 години
Депутатите ТРЯБВА да започнат да РАБОТЯТ .Това е ГЛУПОСТ - 32 дни Платена Отпуска ???И то Парламента ?Мое мнение е че Парламента ТРЯБВА да е ДЕНОНОЩЕН ДЪРЖАВЕН ОРГАН - Така е написано в КОНСТИТУЦИЯТА - Заседава ВСЕКИ ДЕН .Призовавам Президента да внесе Сигнал в Конституциония СЪД .
66
0
 
2
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
До Байфидан:Нищо,дума...дупка не прай,но поне се...чува.
65
0
 
13
 
! Отговори
До 63 преди 3 години
Техниката е 70-80 милиона. Приходите от добив на злато и сребро са милиарди. Миньори и сега имаме.