БСП поиска извънредно заседание на НС, внася необходимите подписи

Социалистите искат за пореден път изслушване на премиера Борисов
Обновена: 6 авг 2020 14:53 | 6 авг 2020 14:51, Красимир Ангелов
87
БСП поиска извънредно заседание на НС, внася необходимите подписи
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

ПГ на БСП поиска да бъде свикано извънредно заседание на Народното събрание. Това съобщи лидерът на социалистите Корнелия Нинова по време на пресконференция.

"ПГ на БСП за България" днес внасяме необходимите подписи за свикване на извънредно заседание на Народното събрание в понеделник от 13.00 ч", посочи Нинова.

Още по темата
Тя посочи и какъв е искания от социалистите дневен ред на заседанието.

"Първо - решение на Народното събрание, с което се задължава правителството в 7-дневен срок да внесе актуализация на бюджета в парламента във връзка със социално-икономическите мерки за преодоляване на последиците от кризата. Второ, изслушване на министър-председателя и председател на партия ГЕРБ Бойко Борисов и министъра на вътрешните работи за недопустимото насилие над журналисти и граждани по време на Националната конференция на ПП ГЕРБ", каза още Нинова.

Както е известно, от края на миналата седмица народните представители излязоха в своята лятна ваканция, която ще продължи до началото на септември.

Настояваме за прозрачност в харченето на всеки лев, предвидимост за икономиката и грижа за хората, подчерта Нинова.

"Последиците от кризата COVID-19 са тежки за икономиката и домакинствата. Последният месец премиерът Борисов обеща и раздаде близо 2 млрд. лв. без план, без стратегия извън парламентарния ред в парламентарната република само и само да потуши недоволството срещу себе си и правителството и за своето лично спасение. Това са парите на всички българи и искаме гаранции, че те ще стигнат до хората и реалната икономика, а няма да потънат в нечие чекмедже и до приближените до властта фирми. Искаме ясен отчет какво е състоянието на бюджета и прогнози за есента и зимата", каза още Нинова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А стига де,Да няма някакво разваляне на времето, та да са решили да се разработят народните представители, вместо да ваканцуват?И не им трябва Борисов, да се упражняват в манипулиране на общественото мнение, докато се правят че се интересуват от действията му.Единственото което трябва да направят е, да инициират промяна, чрез дата за избор на велико народно събрание, ако наистина смятат протеста на младите за желание за промяна. Това е единствения път. Но стани за да седна, няма да спечелят.
20
0
 
21
 
! Отговори
Ще се съберат преди 3 години
След 15 мин заседание ще се разбере,че няма нищо спешно,няма да сеприемат решения по дневния ред и кой откъдето е.На БСП това им е ясно,но за публиката ще остане дълбокото внушение,че в НС единственитеборци за народа са БСП,под мъдрото ръководство на др.Нинова.А товаНС е изчерпало функциите си и е контрапродуктивно.Виждате каквиподли и долни ходове се мотая в чугунените глави на малцинството.Те не разбрах,че това да не харесваш ББ и ГЕРБ не означава,че си влюбенв БСП и Нинова.Омразни са.
19
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
240 мутри, вън.
18
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Навремето нямаше метро, сега има метро. Депутатските мерцедеси да се продадат и парите да се дадат на майките от системата. Депутатите да се возят със метрото.
17
2
 
19
 
! Отговори
Корнелия Нинова преди 3 години
Тоя на всички дава... Само на мен не.... Оставка!
16
2
 
24
 
! Отговори
Какви хора... преди 3 години
Чрвени темерути.Нали не можете да го изтърпите до края на мандата? Наистина тези не знаят какво искат.Сякаш техният електорат няма да се облажи. Няма угода на българина.Като дава, защо дава.!?Като стиска, защо стиска!?
15
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как ще решиш проблема? Може да решава тоя, който има пари, бе!Щом немаш пари, какво ще решиш ти, бе? Ти нямаш право да решаваш!... А ти ще отидеш да взимаш решение? Ти немаш пари, па ще се измъкнеш след това".Т.Живков
14
1
 
32
 
! Отговори
Въпрос към Курнелия? преди 3 години
Как една млада ***(*** Нинова) на 28 години, от село Крушовица, може през 1999г. да си купи за стотици хиляди долари едно от най-големите външнотърговски предприятия по време на соца "Техноимпекс" ? Нямам повече въпроси...
13
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До анонимен 8: е като са слуги да не са маймуни. Не й се спи на другарката Нинова и мисли как да пр-*** другарчетата си...
12
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов бил раздал пари.....! Демек ако дойде БСП няма да дават и един лев а всичко ще откраднат!
11
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Настояваме за прозрачност в харченето на всеки лев подчерта Нинова.Ти така ли похарчи парите от вашата червена касичка ***? Кога ще върнеш 70 млн от Техноимпекс?
10
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докато не се проведе референдума на Слави за НС работата на НС да се обяви за незаконна, има 3 млн подписа и повече дори. Корнела да спазва законите, демократичните ценности и желанието на народа.
9
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато вече е хваната хептен на тясно най-лошо хапе и се зъби. Само що реши,е ББ й е виновен? Кофти таргет си избрахте, другарко Нинова, а и доста другари настъпихте по ръцете. Още малко и ще почнат и целувките, знаете къде.
8
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От утре парламента излиза в едномесечна почивка.Социаглистите да го дохат
7
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо бе, депутатите не бяха ли слуги на народа?Да се явяват!
6
5
 
13
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 3 години
БСП да правят като вятъра - Всички при Бай Ставри , а за Нинова и БСП - Мама Стоянка в Сливен .Парламента няма да е Бастион на Стари Крадци - БСП , ГЕРБ , ОП , ДА , Мада и тем подобни Вампири .България се УМОРИ да чака .
5
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И актуализация на бюджета ще ви даде, и за битите журналистки (и не само те) ще ви обясни. И после кво? Нещо ново ли ще измисли другарката Нинова или пак вот на недоверие ще иска?
4
1
 
29
 
! Отговори
Кой обра касата преди 3 години
Много важно какво иска БСП. Когато спечелят изборите, да правят каквото смятат за правилно.
3
0
 
22
 
! Отговори
MaйMyната преди 3 години
Да бе, иска тя. И те като се втурнат, и ще зарежат шезлонгите
2
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Луд умора нема! Само се поти.