Фандъкова призова: Свалете барикадите, промяната е неизбежна!

Кметът на София призова организаторите на протеста да спазят закона
Обновена: 8 авг 2020 20:50 | 8 авг 2020 14:02, Елка Василева
649
Фандъкова призова: Свалете барикадите, промяната е неизбежна!
Снимка: архив, БГНЕС

Свободата на мнението и правото на протест са върховни ценности за всяка демокрация. Това са принципи, които като човек и кмет защитавам. Защитавах ги по време на протестите срещу първото правителство на Борисов, срещу правителството на Орешарски, правя го и днес. Това написа кметът на София Йорданка Фандъкова във Facebook.

„Убедена съм, че обществените процеси, които днешните протести отключиха, не могат и не трябва да бъдат спирани. Моят призив към организаторите на протеста е да спазят закона - да го заявят и провеждат по реда на Закона за събранията и митингите.

Убедена съм, че от това протестът няма да загуби, напротив, ще спечели, защото ще покаже, че този, който иска законност, спазва закона.

Призивът за върховенство на правото, който е основен за протеста, не значи нищо, ако не важи за тези, които го изричат.

София е свободен град на свободни хора, а различията, които имаме, не се охраняват с барикади, а с упорство в спазването на закона.

Още по темата

Съзнавам, че думите ми едва ли ще бъдат приети, както от организаторите на протеста, така и от тези, които са срещу тях. Но и в еуфория, в гняв и в емоции, ние продължаваме да живеем заедно.

Софиянци са свободни, критични и достойни хора. И затова най-новата ни история често се пише не само на жълтите павета, но и на Орлов мост.  Да, затварянето му е символ, но той не се демонстрира с прегради от контейнери и пейки, а в преминаването през него.

Затова, моля, организаторите и протестиращите граждани да свалят барикадите. Промяната, която се иска, с енергията на хиляди млади хора всяка вечер, е неизбежна. И политици от целия политически спектър вече го знаят.

Така че, моят “старомоден” призив е за спазване на закона. В противен случай, всеки борец за справедливост рискува да се превърне в това, срещу което твърди, че се бори“, написа Фандъкова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


649
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
480
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичко е много просто и ще се направи. 1.полицията маха барикадите, 2.прокуратурата дава на съд за хулиганство, 3. НС и КС се събират и гласуват прекратяване на пълномощията на фигуранта за нарушение на КРБ.
479
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пар цал, спомни си как заплашваше, че ще върнеш КПП-тата ако не сме послушни !
478
4
 
14
 
! Отговори
Agent provocateur преди 3 години
кметка-марионетка
477
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Извинете, но ако сте слепи, да ви отворя очите!! София е отвратителен град! Мизерия, грозотия, по булевардите ще ти паднат пломбите, ако караш кола!!! Западната част (откъдето влязох) е погром! Северната също!! Североизточна и тя!! Идвам си веднъж годишно!! Отвратителен град! Отвратителен мениджмънт! Такива ми ти работи, учителко прoста!!!
476
6
 
6
 
! Отговори
успех преди 3 години
До Българин Успех! Учиндолският ще ви оправи! Както оправи културата! Заслепено поколение! Ще доизгоните и малкото интелигентни хора!
475
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сори, но промяна ей така не става... след 89та, сДС агентите и евроатлантиците (лично соломон паси, коен и елена поптодорова) не позволиха да има промяна и затова сме на това дередже сега.
474
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До sbsgarbage si ti
473
2
 
11
 
! Отговори
Виктор преди 3 години
Уважавам Фандъкова, но за съжаление тя вече е прочетен вестник. До сега партиятя я тикаше напред, сега партиятя ще иска от нея. Това ще я разсипе. Бойко няма да се псре пред нищ за да запази властта и ще жертва всичко което реши че може да го спаси. Ако фандъкова се оттегли ще си остане човек с достойство. Общината може и без нея, нали има общински съвет. Същата е ситуацията и с Бойко. Въобще историята на дикатотрите е сходна с тази на хората нарцистичен тип и тя винаги се повтаря
472
3
 
18
 
! Отговори
Сега се видя що за.. преди 3 години
"кметица" има София ! Кри се 2 седмици в картофение ниви, а сега ходи като смахната !Така е , когато градът ти е чужд , ... по рождение и по манталитет !
471
0
 
13
 
! Отговори
До Анонимен 535 преди 3 години
Да завършиш с диплома 4:00 след 1991 означава, че въобще не си стъпвал в съответното дАскало. Плащал си тук там и накрая "диплома" !
470
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 541Фъндъкова си е много сериозна Фъндъкова си е много сериозна жена,....ХА-ХАДа определяш Фанфупкова като сериозна показва каква ниска топка си.Най-вероятно си провинциалист с не повече от средно образУвание и диплома под добър-4.00Такива са основният електорат на ГРОБ....посредствени провинциалисти и римляни.
469
7
 
21
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Промяната е заявена още на рефендума на Сл.Трифонов, но на вас ви се пада от глухата и сляпа страна. Како Данче ,да ти кажа ,че и твойто време мина , както и на чичо Митко в Бургас. Освободете постовете!
468
8
 
13
 
! Отговори
Някой преди 3 години
До КалоянПромяна няма и няма и да има. Не слушайте какво говорят. Не ги гледайте какво правят. Гледайте РЕЗУЛТАТИТЕ от това което правят. Мислите, че заради 200, 300, или пък заради 20 000 или 30 000 протестиращи ще се спрат да трупат милиардите си на Ваш гръб??? Не, няма. Резултатите ще бъдат такива, каквито бяха и след предишните протести. НИКАКВИ. Докато има хора в България които вярват, че там има повече от една партия, че има избори на които гласът им има значение НИЩО няма да се промени
467
28
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фъндъкова си е много сериозна жена, ама вие не ставате за нищо. Агресивни и проsти, пияни и заляни протестъри. Разбиха пейките като най-долни вандали. Още малко ще ви търпят хората.
466
12
 
8
 
! Отговори
Някой преди 3 години
Никаква промяна няма да има. Най- много да изгорят още 2 или 3 "бушона", ще разиграят още някакъв театър, и това е. БКП+ДС ще продължат безнаказано да крадат и безчинстват както са го правили от 1944г. до сега.
465
3
 
29
 
! Отговори
Док преди 3 години
До Георги За Фандъкова - каква законност, *** проста самоковка п#тко? Когато съда реши , че цената от 1,60 на билета за градския транспорт е незаконна, ти какво направи. НЕ спази решението на съда, продължи да налагаш незаконно тази цена, а сега ревеш...... за Дондуков, Витошка и Графа какво да говорим...., ОСТАВКА и СЪД.....
464
32
 
5
 
! Отговори
kireza преди 3 години
Фъндъкова,оставете ги да протестират...Колкото повече протестират,толкова повече и ще се заразят и измрът...Щом като имат желание да идат в рая или адът,не им пречете....САЩ искат 6 млн.да измрът,изпълнявайте заповедите на най сатанинската държава!!!
463
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много стиснат този Божков бе!
462
6
 
29
 
! Отговори
Георги преди 3 години
г-жа Фандъкова, и ние Ви призоваваме да спазвате закона? Какво става, да не би морала да не Ви ги позволява? Нагледахме се на гафовете на ГЕРБ. Държите се като феодали с крепостници. Тази държава и тези хора не Ви принадлежат. За вас - пълно разследване и одит на свършеното от ГЕРБ на всички позиции и нива. Току-виж България цъфнала и вързала.
461
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имаше и едно още по-усмихнато лице - Стефчо Софиянски.