Социолог: Протестът недостатъчно силен, кабинетът недостатъчно уверен

Предизвикателството след протеста е какво ще се получи като политическа подредба в парламента
8 авг 2020 10:18, Елка Василева
259
Социолог: Протестът недостатъчно силен, кабинетът недостатъчно уверен
Снимка: Димитър Кьосемарлиев / Dnes.bg

Нито протестът се оказа достатъчно силен, така че да вземе бърз, категоричен превес и да постигне исканията си, нито пък правителството се оказа достатъчно уверено в себе си, така че или да продължи напред, или да може да води смислен разговор.

Така социологът Боряна Димитрова коментира пред bTV изминалите 30 дни на антиправителствени протести у нас.

По думите ѝ разрешаването на създалата се ситуация изисква каскада от политически ходове, като всеки един от тях може да отпуши неочакван ефект.

“Наблюдаваме един ход напред, един ход назад. Протестът получи широка обществена подкрепа, но той през тези 30 дни не беше достатъчно масов. От страна на управляващите наблюдавахме поредица от объркани ходове”, обясни тя.

Според Димитрова няма категоричен победител между протестиращи и управляващи, но през следващите дни може да има развитие на събитията.

Още по темата

Димитрова коментира, че ключови политически сили, които имат отношение към протеста, губят обществена подкрепа. По думите ѝ почти всички губят, но не е ясно кой ще е новият лидер, който ще предложи политически решения.

Всички са наясно, че с раздробени политически сили не може да се направи голяма политическа промяна, изтъкна тя.

Димитрова беше категорична, че голямото предизвикателство след протеста е какво ще се получи като политическа подредба в парламента.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


259
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
144
2
 
3
 
! Отговори
Явочна Квартира преди 3 години
Няма как да сме добре, след като послушковци от ДС са на ръководни позиция в държавата.ЛУСТРАЦИЯ НА ДС/ВИС/СИК
143
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стратегията на Борисов винаги му е носила дивиденти. Но определено пречи да се превърнем в европейска държава. Балканският манталитет на дребни тарикатите се налага главоломно. Трябват ни политици с модерен облик, достойни и умни, чиято стратегия да сложи Бойко в малкия си джоб. Но, къде ти. Не сме дорасли дотам. Така че за нашия манталитет Бойко е добро попадение.
142
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какъв е Слави?Може да прави шоу, но нищо друго не може въпреки огромното му самочувствие.Дали щеше да се налага толкова *** да работят за него ако той наистина се харесваше на хората?Всичсите му политически проекти до сега, които предлагаше се срутиха като картонени кули.И предложенията му за депутати, които подкрепяше също.Достатъчно е да си спомним Меглена Кунева.Слави е жалък като политик.
141
2
 
3
 
! Отговори
Ще ставаме милионери преди 3 години
Бедните младежи си мислят,че не с работа,а с протести ще забогатеят.Като докарат пак червените на власт,наистина ще ви направят милионери в обезценени левове! Във Венецуела вече са милиардери,не можем ги стигна!С нашите протестъри обаче бързо можем да се затичаме след тях.Следващата управляваща коалиция е- Курлеля+Слави+Маяма.И тримата са "сам баш юнак на коня" и не ги слуша главата.Ще ни позлатят от приказки,как Бойко с желание всичко е раздал,а те могат само да вземат!С нежелание разбира се:-)
140
2
 
4
 
! Отговори
БСП, ДПС и Черепа преди 3 години
Ние идваме с новите с лица.
139
3
 
3
 
! Отговори
А да преди 3 години
И ЩО ТАКА НЕ ГО ВИЖДАМ СЛАВИ НИТО НА ПРОТЕСТА, НИТО ДА СЕ ИЗКАЗВА НЯКЪДЕ ПО ТВ???? ОСВЕН ПО НЕГОВАТА СИ, КОЯТО НИКОЙ НЕ ГЛЕДА. Защото е ЧАЛГАРИЯ ОТ ВСЯКЪДЕ.
138
3
 
1
 
! Отговори
3в1 преди 3 години
Ще гласувам за Слави Ит кеш 3000лв. ЕДИН И СЪЩ ***!!!
137
4
 
5
 
! Отговори
Беден IT 9000заплата преди 3 години
ОСТАВКА МУТРИ!Кърлеж не се сменя, той се премахва.
136
5
 
4
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
Влизам в сладкарницата и -Продавачката ми викаДобър Ден какво ще желаете?/ И аз викам -----ЪЪЪъъ ,,ааа,, ъъ Торта Морта Сахер? ЪЪЪъъ??И тя ми вика -Свърши Сахера...-Ами ЪЪ,,,, ааа...---Тогава Шкафчето или Живота!!!
135
1
 
4
 
! Отговори
Баба Ванга преди 3 години
Троловете ке млъкнат. Финансирането им ке спре.ИТН ке са пръви.
134
2
 
4
 
! Отговори
Историк преди 3 години
Представете си в що за държава живеем след като в забавачниците в Германия пускат на децата анимационни филмчета да ги запознаят що е корупция и дават типичния пример на Тиквария и корумпираната Тиква която управлява корумпирано и за това хората са най бедни!Тоз тъпан-*** ще влезе в най черните страници на Историята!
133
5
 
4
 
! Отговори
Ще гласувам за Слави преди 3 години
Хлъзга ли ви се кокала, другарЕ?Нема се плашите. Никой няма да ви убива - само ще ви вкараме по затворите.
132
1
 
1
 
! Отговори
Цецо Ушото преди 3 години
Ей тъй га стане-тъй става!
131
3
 
4
 
! Отговори
НАРОДЪТ преди 3 години
ДО 136. НЕ ВИ ВЯРВАМ!!!! КЪДЕ Е СЛАВИ НА ПРОТЕСТА????? НЕ ВИЖДАМ НИКОЙ ОТ НЕГОВИТЕ ХОРА. ПОЗНАВАМ ГИ. ВИЖДАМ САМО ХОРА НА ОТРОВНОТО ТРИО И БОЖКОВ. ТЕ ЛИ ЩЕ ПРАВЯТ ЛУСТРАЦИЯ!!!??? ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА, ПЪРВО ИМ ПРОЧЕТИ БИОГРАФИИТЕ. НЕ ВИ ВЯРВАМЕ!!!
130
5
 
2
 
! Отговори
ИТН 2-ро място преди 3 години
Нали знаете, че ГРАДУШКАТА от компромати срещу ГЕРБ дори не е започнала да брули?За мен, ИТН и Слави ще станат С ЛЕКОТА първа политическа сила. Че даже може да вземем и мнозинство. Напълно е възможно, дори е много ВЕРОЯТНО.
129
2
 
5
 
! Отговори
До славистчето преди 3 години
КЪВ НАРОД БЕ СЛАВИСТЧЕ ТОВА ПО УЛИЦИТЕ Е 0,0001%ОТ НАСЕЛЕНИЕТО И ТОВА Е ЗАЩОТО СЪМ ЩЕДЪР НЯМАТЕ И ТОЛКОЗ!!!!
128
1
 
3
 
! Отговори
Сахер с бира преди 3 години
Не си ти когато си гладен!
127
8
 
4
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
За Президентът няма какво да говорим -МАФИЯТА КАТЕГОРИЧНО ДОКАЗА ЧЕ ПРЕЗИДЕНТЪТ Е НЕИН ВРАГ!! ТАКА ЧЕ ТОЙ Е ЕДИНСТВЕНИЯТ ЧИСТ ЗАСЕГА -ЗА СЛАВИ СЕ СЪМНЯВАМ КАТО МУ ГЛЕДАХ ПОДЛИЗУРСКИТЕ ИНТЕРВЮТА С КОСТОВ И БОРИСОВ!! СЛАВИ Е ЧОВЕК КОИТО ИСКА ДА Е НЯКАКЪВ ФАКТОР -НО ДО ТАМ -ПО СКОРО МЕДИЕН ФАКТОР -СЛАБ Е ЗА ПОЛИТИКАТА!
126
3
 
2
 
! Отговори
Слави Премиер преди 3 години
ВИЕ СТЕ СЕ САМОЗАБРАВИЛИ!НАРОДЪТ ЩЕ ВИ НАКАЖЕ!(Вече го прави)
125
5
 
3
 
! Отговори
БЛОКАДА ДО ОТКАТ преди 3 години
Милиционерите са в ПАНИКА, защото нямат НИТО ЕДИН КОМПРОМАТ, срещу Слави. За това и основната им опорка е, че е "чалгар". :):) :) :) :) :) :) :) :)Няма как да имате компромат, срещу ЧЕСТЕН ЧОВЕК, изкарал парите си с ЧЕСТЕН ТРУД и УПОРСТВО.:)))))))))))))))))))))))))))))))