Обраха дома на журналистката Кристина Патрашкова

Тя се оплака, че загубите са големи
10 авг 2020 12:35, Нели Христова
135
Обраха дома на журналистката Кристина Патрашкова
Снимка: Instagram

Докато журналистката Кристина Патрашкова е във ваканция на родното Черноморие, крадци нахлуват в дома й. За това съобщи самата тя в профила си в социалната мрежа Facebook.

Според някой медии неизвестните към момента престъпници са влезли в апартамента с помощта на въжета и куки, като са успели да заглушат алармената система на жилището. А Патрашкова разбира за случилото се чак, когато се прибира след почивката си.

Ето какво написа журналистката относно инцидента:

За пореден път домът ми стана обект на нагъл обир. Дързък, брутален, безцеремонен. Загубите са големи, но дори това не е най-важното. Замислям се за демоните в човешката душа, за греха и опрощението. Почти се връщам към "Братя Карамазови" - за стремежа към извисеното и вечното дърпане към ниското.

Въобще в главата ми се въртят нерадостни мисли за човешката същност.  Наистина ли всички борещи се за справедливост са с чисти помисли или издигат лозунги, зад които прикриват мизерната си менталност? Основателни ли са претенциите ни за честност, след като злото надделява в душата ти? Имаме ли основание за висши идеали, в които не вярваме?

Ще кажете, че става дума за бандити и маргинали? А не е ли далавераджийското мислено широко разпространено? Просто си задавам въпроси какви са претенциите ни и какви сме самите ние. Дали не крещим за справедливост на площада, но сме готови да влезем в чужд дом, защото сме тарикати, които могат да приберат нещо, за което не сме положили и минимално усилие. Дали не се нервираме, че ни е отнет шансът да прецакаме другия.

Май е редно да се взрем в самите себе си. Да си признаем мизерните помисли и действия и след това да изискваме от другите. Не само от хората от властта, но и от хората до нас.

Накратко - престъпление и наказание. Тези неща никой не ги разбира по-добре от Достоевски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
3
 
18
 
! Отговори
Мунчо преди 3 години
Хареса ми изказа на Патрашкова.Шедьовър,достоен за откъс от литературно произведение.А нямат ли вина журналистите,както и самата тя,за сегашното финансово положение в страната? Къде бяха журналистите,когато държавата се ограбваше брутално от комунистите? Когато има глад,има и завишаване на престъпността,статистика!Дребните престъпници имат една философия " Крадем от богатите,не от бедните,защото богатите са забогатели от труда на бедните".От бедния няма какво да откраднат- тяхна логика.
59
2
 
14
 
! Отговори
До 60 преди 3 години
НЕ, НЕ МИ ХАРЕСВА КРАЖБАТА....ОТ ЧЕСТНИ ХОРА. ОТ ТИЯ...МАЛКО ИМ Е.
58
7
 
2
 
! Отговори
Цецо Мен преди 3 години
До 64Колко да съм банален? Като желаеш зло други му сам падаш в него. Утре,ако на теб ти се случи добре ли ще ти е?
57
1
 
16
 
! Отговори
И каква е разликата? преди 3 години
Нас ни крадат ежедневно, а нея- наведнъж. И кой е по- ощетен? Ние, народът, или тя?
56
0
 
7
 
! Отговори
Обективно преди 3 години
А нещо за Цецо мен, за Доги мен, за ши..ши мен, за Зл.а.тев мен.....и т. н. ????? ТЕ - КОГА???СПРАВЕДЛИВОСТТА ТРЯБВА ДА Е ЗА ВСИЧКИ.
55
0
 
1
 
! Отговори
До 57 преди 3 години
ПРОСТИ МИ, Робин хуТ.
54
2
 
7
 
! Отговори
??? преди 3 години
До кака ТрошковаХайде марш да ближеш сладоледа на Доган,че е на свършване :)))
53
10
 
6
 
! Отговори
Цецо Мен преди 3 години
Чета коментарите и разбирам защо Бойко е на власт. На българина кражбата му харесва. Толкова злоба в тая държава... В дребни душици сме се превърнали
52
3
 
11
 
! Отговори
Бай Хой преди 3 години
Питай ме дали знам за обира в дома й.Не знам и не ме интересува.
51
0
 
14
 
! Отговори
ГЕОРГИ АТАНАСОВ преди 3 години
За жалост известноста и показноста на личният живот водят до такива неприятни инциденти.Що се отнася до хората които са го направили се подразбира че са профисионалисти и с това си изкарват прехраната,отделен е въпроса дали това е редно или не.Сигурно не съм най умният но все пак хората трябва да знаят къде да си съхраняват ценностите.
50
2
 
4
 
! Отговори
До 45 преди 3 години
Робин ХуД. Не хуТ.
49
4
 
7
 
! Отговори
До 53 преди 3 години
В ЕС България влезе преди Бойко, а Румъния ни изпревари при Бойко.
48
2
 
6
 
! Отговори
ЗАКОНЪТ преди 3 години
НА КАРМАТА В ДЕЙСТВИЕ. И ДРУГИ ЧАКАТ ЗА РЕД.
47
7
 
3
 
! Отговори
Тошо преди 3 години
Не ми се ще да е вярно, но.....май е, за жалост. Струва ми се , че и щети няма да са минимални имайки в предвид нивото на духовната същност на дамата! Тя на кило злато може и да не се спре, но на тенекия , изваяна в стил римска епоха или муза от дълбока древност и с подобна същност и излъчване, не само ще намали ход и спре, но и ще се разплаче. Желая и здраве и кураж да преодолее този шок, а за извършителите какво да кажа,....и те не са виновни, те просто грешно са научени!
46
13
 
4
 
! Отговори
Антикомунист преди 3 години
Който не харесва Бойко е ТУЛУПБез него сме загубени!Европа ни приеха само защото знаят, че ни управлява той!Ако ни остави, ще ни изпреварят дори и Румъния!
45
1
 
7
 
! Отговори
Обективно преди 3 години
До 48. Като нямаш доверие - можеш ли да правиш добро??? Не става без доверие. Добро не се прави с пари.
44
3
 
0
 
! Отговори
Няма лоши хора преди 3 години
Има лоши обстоятелства. Лошите обстоятелства водят до лоши постъпки. Лошите постъпки превръщат добрия човек в лош...- Холм ван Зайчик, "Философия на превърнатите форми"
43
5
 
4
 
! Отговори
Патрашкова преди 3 години
Нещо не се възмущава, когато лъсна простотията на нейния гуру на Борисов. Когато той краде от хората, за да трупа пачи в чекмеджето е добре, нали Криси?
42
0
 
5
 
! Отговори
до 34 преди 3 години
Добре. Думата "третирам" беше неподходяща. По скоро "възприемам ги". Не си мисли че се държа лошо с хората, просто нямам доверие никому, докато не го заслужи.
41
0
 
7
 
! Отговори
Гризача от Разград преди 3 години
Тази ли беше във в.Галерия където имаше взривен офис.Ако беше платила на един нормален човек да стои т6ам на място в жилището и да пази това нямаше да се случи???