В кризата: Пари за университети, болници и семейства с деца под 14 г.

Правителството отдели средства и за 42 високопрохидими линейки
339
В кризата: Пари за университети, болници и семейства с деца под 14 г.

Правителството отпуска средства за купуването на нови линейки, за ремонт на студентските общежития и стипендии, както и за помощ на родителите с деца до 14 години.

Решенията са взети на днешното заседание на правителството, което се проведе дистанционно, а премиерът Бойко Борисов обяви  пакета от социални мерки в социалната мрежа Facebook.

Още по темата
"Подкрепяме семействата с деца до 14 години като им осигуряваме право на месечна целева помощ по време на извънредно положение или извънредна епидемична обстановка. Помощта ще е в размер на една минимална работна заплата. На нея ще могат да разчитат родителите, които не могат да работят дистанционно от вкъщи и нямат възможност за платен годишен отпуск“, написа премиерът.

"За прилагането на новата мярка за справяне с последиците от COVID-19 осигуряваме по 20 милиона лева на месец", уточнява Борисов.

С нови 42 високопроходими линейки с животоспасяващо оборудване ще бъде подсилена системата на Спешната помощ. С 2,4 милиона лева осигуряваме свръхмодерна мултифункционална апаратура за травматологията на "Пирогов", която ще облекчи работата на лекарите и ще им даде възможност за по-бърза и още по-качествена диагностика, съобщи още министър-председателят.

Подкрепа от 2 милиона лева получава и "Майчин дом" за роботизираната система "Да Винчи" за безкръвни хирургични интервенции.

Отпускаме и 8,66 милиона лева за подсилване на инфекциозните звена във военните болници в София и Сливен, както и за закупване на важна медицинска апаратура, пише Борисов.

Важна подкрепа оказваме и на нашите студенти. "Отпуснахме до 100 милиона лева за подобряване на материалната база в студентските общежития и за стипендии", посочва още Борисов.

От години с действията ни показваме, че образованието е дългосрочен и неотменен приоритет за правителството. Това правим и днес. Защото именно образованието и науката са в основния арсенал от средства за справянето с всички предизвикателства в днешния ден, подчерта премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


339
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
136
6
 
8
 
! Отговори
по-голям преди 3 години
Неандерталец от нашия едва ли има в ГАЛАКТИКАТА
135
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма какво да проверявам колко испанци има зад граница! Испания е 60 млн.държава, а ние 6. Не мислиш ли, че не е все едно?И друго, изобщо не ме интересува това, че и в Белгия има корупция, въпросът е, че и с нея има условия нормалните хора да живеят нормално.А тук можем само да сме живи роби на Тиквите.Аз лично съм добре, но ми е жал за хората.
134
7
 
12
 
! Отговори
сокол преди 3 години
Америка дава на всички безработни по 600 долара на Седмица! До края на 2020 г.И наемите им се плащат.Е,Америка го може. А в България и вода няма..А е скъпа-прескъпа...Кражби до дъно.
133
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Късно ... много късно.
132
5
 
6
 
! Отговори
Бау преди 3 години
Подозирам ще се оттегли и ги прави тези неща "на прощаване". Бойко много иска да го помнят с добро. За това прави магистрали и прочие. Без него ГЕРБ ще отпаднат бързо. Не ни очакват добри времена, за жалост. Сега ще се избият за власт ...
131
8
 
10
 
! Отговори
1 преди 3 години
Маджо се обади - пита как са Пинокио и Фигуранта, че ги чакат да си вземат рублите
130
1
 
9
 
! Отговори
Подкрепям, ако преди 3 години
1. Помощта за семейства с деца под 14 г. наистина се дава само на работещи родители, т.е. ако са градивни граждани.2. Ако ясно се формулира, че в случай на вандалско трошене на линейка виновните отработят щетите с лихвите (защото такива типове обикновено са трайно безработни и все врещят, че нямат пари и не могат да платят глоби и обезщетения за поразиите, които правят).3. Нека се предвидят много щедри суми за образование (но само за ДЪРЖАВНИТЕ ВУЗ) и за наука (но не и за БАН в сегашния й вид)
129
4
 
7
 
! Отговори
А бонуса за короната преди 3 години
Искам да питам премиера следното. Бойко защо излъга,че борещите се с корона вируса в България медицински лица ще получат седмица или уикенд безплатно на Банско и еднократен бонус от 1000 лева? Имам позната работеща на първа линия с тия болни в България и до тоя момент нито безплатен уикенд,нито 1000 лева отгоре. Майка ми,която също е медицинска сестра,но работи в Германия получи бонус за коронавирус 1500 евро еднократно. Защо пак работещите в България медицински сестри са излъгани?
128
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На кои родители ще отпуснат помощ? На държавните служители или на така наречените маргинали?
127
2
 
4
 
! Отговори
До 144 преди 3 години
Зозе,не се напиняй,***.Видя се,че мозъчните ти гънки не могат да родят нищо смислено,а повтарят като папагал всеки път едно и също.Смешна си вече.
126
8
 
6
 
! Отговори
1 преди 3 години
странно животно е българина - първо защо не се раздават пари(вижте в чужбина). Дават им пари - ама защо така , защо не на всички, вие ще ги откраднете и т.н. все недоволни...на мен никой на готово не ми дава и лев сам си изкарвам и действам за моето светло бъдеще и не разчитам на държавата! Мъдър човек е казал виж ТИ, какво можеш да направиш за държавата, НЕ тя за теб!
125
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
искаме дъжд
124
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Я как се е разположил като бей.И раздава,раздава нашите пари.Как ли ще го преживее като се махне?Сигурно пак ще си купува доверие,но вече с откраднатите от нас пари.
123
8
 
13
 
! Отговори
мак преди 3 години
Колко е жалък и подъл. Не знаеше ли до сега за проблемите с линейки или училища? Чак сега ли се сеща за тях? Явно тези пари са били на разположение, ама не е дошъл момента да ги раздаде, та чак когато започна да му пари под краката, подкупва народа с кинти.
122
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 127Никакво значение дали е от ЕС или не. Въпросът е,че е работил там. А Белгия е в ЕС от създаването му, сравненията не са удачни. Стандартът е друг. А корупция и там има. Спомнете се Юнкер в съседен Люксембург.
121
5
 
10
 
! Отговори
До 133 преди 3 години
Виж,нормалните българи го знаят.Троловете на ГЕРБ или са на копанката или са техни близки.Другото обяснение е,да са психично неуравновесени,но тогава би трябвало да се лекуват.
120
7
 
10
 
! Отговори
Мильо преди 3 години
Като гледам шефа Борисов как надменно гледа , когато даде някъде , някой държавен лев и как се хвали , хвали , а нищо не казва за тези милиони дето стърчат от чекмеджетата му, шефе кажи нещо и за тия евра!Ето и ЦРУ каза че снимките са истински , а ти шеф Борисов мълчиш като горски пън!
119
2
 
3
 
! Отговори
До 133 преди 3 години
Провери колко испанци има зад граница !
118
6
 
11
 
! Отговори
До 125 преди 3 години
Цяла България видя чекмеджето му с 1 милион евро и кюлчета злато в нощното му шкафче. Ще кажеш сега,че то може да е спалнята на всеки българин. И що ги държи вкъщи,а не в трезор ли? Да знаеш колко трезори окрадоха в София. С тая охрана си е казал и пиле не може прехвръкне. Само че един дрон успял.
117
4
 
11
 
! Отговори
A преди 3 години
Тоя, неговата Сачева и др. "калинки" около него ще говорят за образование - неграмотници.