В кризата: Пари за университети, болници и семейства с деца под 14 г.

Правителството отдели средства и за 42 високопрохидими линейки
339
В кризата: Пари за университети, болници и семейства с деца под 14 г.

Правителството отпуска средства за купуването на нови линейки, за ремонт на студентските общежития и стипендии, както и за помощ на родителите с деца до 14 години.

Решенията са взети на днешното заседание на правителството, което се проведе дистанционно, а премиерът Бойко Борисов обяви  пакета от социални мерки в социалната мрежа Facebook.

Още по темата
"Подкрепяме семействата с деца до 14 години като им осигуряваме право на месечна целева помощ по време на извънредно положение или извънредна епидемична обстановка. Помощта ще е в размер на една минимална работна заплата. На нея ще могат да разчитат родителите, които не могат да работят дистанционно от вкъщи и нямат възможност за платен годишен отпуск“, написа премиерът.

"За прилагането на новата мярка за справяне с последиците от COVID-19 осигуряваме по 20 милиона лева на месец", уточнява Борисов.

С нови 42 високопроходими линейки с животоспасяващо оборудване ще бъде подсилена системата на Спешната помощ. С 2,4 милиона лева осигуряваме свръхмодерна мултифункционална апаратура за травматологията на "Пирогов", която ще облекчи работата на лекарите и ще им даде възможност за по-бърза и още по-качествена диагностика, съобщи още министър-председателят.

Подкрепа от 2 милиона лева получава и "Майчин дом" за роботизираната система "Да Винчи" за безкръвни хирургични интервенции.

Отпускаме и 8,66 милиона лева за подсилване на инфекциозните звена във военните болници в София и Сливен, както и за закупване на важна медицинска апаратура, пише Борисов.

Важна подкрепа оказваме и на нашите студенти. "Отпуснахме до 100 милиона лева за подобряване на материалната база в студентските общежития и за стипендии", посочва още Борисов.

От години с действията ни показваме, че образованието е дългосрочен и неотменен приоритет за правителството. Това правим и днес. Защото именно образованието и науката са в основния арсенал от средства за справянето с всички предизвикателства в днешния ден, подчерта премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


339
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
156
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Май Румен Радев е ТОЯ, който е звънял на Маджо. Оказва се че Радевица, е била секретарка на Маджо през 90-те години.
155
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
МУТРАТА ЕДНОКНИЖНИК С ПРЯКОРИ ТИКВАТА И ТУЛУПА В МОМЕНТА НАЙ НАГЛО С НАШИТЕ ПАРИ СИ ПРАВИ ЕВТИН ПИ-АР И СЕ МЪЧИ ДА СИ НАПАЗАРУВА ИЗБИРАТЕЛИ И СПОКОЙСТВИЕ..ТИКВО, СЕЛСКИТЕ ТИ НОМЕРА ВЕЧЕ НЕ МИНАВАТ-ОСТАВКА БРЕ ***!
154
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЖП прелез 182Може и да не минат 4-те процента. На народа му дойде до гуша. Повече от един век вършат такива неща, че в крайна сметка България страда.
153
8
 
8
 
! Отговори
Банкянския оракул преди 3 години
До два-три дни селският ке падне и отива в затвора,а Политбюро и ЦК на ГЕРБ заминават в Белене!!!
152
12
 
11
 
! Отговори
Радеф преди 3 години
Март месец ще има избори.Гласувайте.Вън мутрите на Радев.
151
3
 
11
 
! Отговори
Защо ли ситуацията преди 3 години
В момента ми прилича като тази от 30 август 1992г.?! Тогава президента Желев се изказа остро с/у законното правителство на СДС... И се почна една... И грабеж след това започна.. Инфлация, хиперинфлация, банкрут на банки, гагстерските войни, Виденова та зима...
150
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това което прави Тиквата е като да влезе у вас крадец да ви отмъкне 10 хил лева а после да ви направи "дарение" от 200 лева и да ви го натяква месеци наред че ви е "дал"............ХА-ХА-ХАЕто това е БурисУФ.И така та 10+ години.
149
8
 
7
 
! Отговори
до протестърите преди 3 години
само да влязат във властта през СЛУЖЕБНИЯ ВХОД ще ви изхвърлят като мръсни парцали, ще ви спрат хонорарите и пак ще може да обикаляте улиците и площадите безплатно, може и да си намерите някое кенче с половин бира
148
9
 
12
 
! Отговори
До 165 преди 3 години
Ами той Бойко е абсолютно същия като Божков. Мутра охранител. Аз викам Бойко краде достатъчно,стига сме избирали мутри да ни управляват. Не значи,че Божков ке стана премиер. Ще има избори и щя се реши. Стига с тоя Бойко. Не я незаменим, а пр0сто.тиите му край нямат.
147
4
 
3
 
! Отговори
От 150 2 ра част преди 3 години
Ако някой не вярва на коментара ми за корона вируса,искам само да допълня,че познатата ми в България медицинска сестра работи със специален костюм, който прилича като тия на космонавтите.Трябва й поне 40 минути да го облече. Бойко лично им доставил тия облекла,защото бил гъст с директора на болницата и ги имало даже на снимка.Къде обаче са потънали парите бонуса за короната? А медицинската сестра в Германия лично ми показа фиша.
146
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А вие кой искате да ги открадне, бсп ли? Защото ако те дойдат на власт, пари за друго няма да останат.
145
5
 
21
 
! Отговори
Чиновник преди 3 години
До соколЧервените безделници, винаги сте гледали да cмyчeте отнякъде наготово и да живеете на чужд гръб. За толкова години така и не разбрахте, че пари се дават за РАБОТА и за нищо друго.
144
13
 
4
 
! Отговори
поздрав от йоца преди 3 години
Рожбата на инкубатора в Симеоново,докторът на шлангаджийските науки,носител на розов пояс 33 дан,любимец на каките в критичната,безалтернативният Тиквоний 1 не е лошо *** издаде и едно луксозно издание на ВИНЕТУ и да награждава успелите в науката млади хора!Поклон,вечна слава на вожда и учителя Тиквоний 1!
143
5
 
14
 
! Отговори
За кои хора те е жал преди 3 години
Тия бедните дето правят километрични опашки за да идат на почивка в Гърция...? Или тези които напълнха южното черноморие на фул Макс... Кои?
142
6
 
4
 
! Отговори
БИРОБЕТЪР БЪЛГАРИЯ преди 3 години
След тази новина, очакваме утре "социолозите" Антоанета Христова и колежката й - Стойчо Стойчев, да му сменят памперса по телевизиите
141
16
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Долу Радеф!Президент на мафията!Съсипа България!
140
10
 
16
 
! Отговори
до хейтърите преди 3 години
аз пък подозирам, че хората в мнозинството си оценяват направеното и могат да преценят кои призиви са просто ОТРОВНИ. ще се гласува масова за Баце
139
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко бил крадец. Да питам Божков колко е откраднал за 30 години от бюджета и от хората? Дали не са стотици пъти повече.Предпочитам Бойко да ме краде, а не някой гладен и алчен шпинга като тия на кръстовищата.Има си избори там се решава кой може да краде и кой не може.Най се плаша от идеалисти, учени, уж много интелигенти или алчни хора като Божков.
138
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къде отидоха парите за електронното правителство? В кое чекмедже?
137
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За да е още по умел, трябваше да се качи на инкасо-автомобил и оттам да раздава