След протестите: Ще има ли промени в следващия парламент?

Хората искат промяна, но не знаят каква да бъде, смята Нидал Алгафари
13 авг 2020 15:22, Анисия Иванова
118

Министър-председателят Бойко Борисов обяви преди дни, че е взел тежки решения. В сряда на заседание на МС стана ясно, че над 16 млн. лева ще бъдат отпуснат по бюджетите на общините за училищата. Правилно насочени и изчислени действия или аварийно потушаване на летни огнища са това?

"Борисов е помъдрял от периода, в който беше главен секретар на МВР. Той усеща, че младите са ново поколение, което не го разбира и се обръща към онези, които биха го подкрепили. Тези, които са свикнали да има по някой лев отгоре", оцени ситуацията в България политическият пиар Нидал Алгафари.

Още по темата
Според него консервативната част от населението е свикналa да ѝ се даде нещо и да замълчи.

"Диалог е невъзможен. На всяко действие на правителството ще има отговор от протестите в следващите месеци", подчерта в ефира на Bulgaria ON AIR политологът Цветозар Томов. По думите му управляващите няма да издържат още 7 месеца до редовните избори.

"Хората искат промяна, но не знаят каква да бъде. Беше по-логично, ако те бяха малко по-мъдри и разумни и се бяха организирали в политически проект с идеята след 7 месеца да участват на изборите. В следващото НС може би първа политическа сила ще е отново ГЕРБ, втора ДПС, трета БСП, Слави стои малко настрани", смята Алгафари.

Цветозар Томов от своя страна добави, че уникалното в ситуацията е това, че за първи път от 2001 г. по-голямата част от хората са склонни да гласуват за извънпарламентарни партии.

"За първи път от 2001 г. най-големите и стабилните партии не могат да вземат 50 на сто от гласовете на едни избори. Това е една скоро появила се тенденция, която с времето се засилва. Протестът ще постигне главната си цел, той наистина е граждански. Искрено се надявам, че тази нетърпимост ще се прояви и към следващи български правителства", подчерта Томов.

Нидал Алгафари посочи, че на демонстрациите имат достатъчна представителност на хора с всякакви доходи, което не ги прави нито "леви", нито "десни". "Ще има пикове и намаляване на протестите. Нямат ли политически проект, в който да се съберат, всичко друго значи, че те сами се лъжат", допълни политическият пиар.

"Има ясно признаци, че става нещо ново. Почти навсякъде се излиза и то с едни и същи искания. Въпросът е политиците да бъдат принудени да чуват исканията на улицата", категоричен бе Томов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
9
 
! Отговори
ох ръката, ох ръката преди 3 години
Интересно на Глишката дали ще му дадат пост?
18
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Един и същ домат го залепят в 20 градини и вземат парите.
17
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А консултантите скубят и садят пипера на новото място и прибират 50 процента.
16
6
 
13
 
! Отговори
гост преди 3 години
Хуните от палатките по кръстовищата не знаят , какво искат ! Другата супер злобна женска хунта пред соф. университет на тях пари не им стигнаха за децата им . Виж на пенсионерите обаче им стигат . Дайте да събираме пари за тях за хунтата мародерки , белким ги задоволим ....Само хора с болни и фанатични мечти са по - кръстовищата и пречат на нормалният ритъм на живот .....аман !!!
15
5
 
7
 
! Отговори
АлченГербер преди 3 години
Как се обяснява бумът, който имахме с тиквите неотдавна. Реално са 12 000 дка, но понеже се отчитат на площ, а не на реално произведен килограм, сме писали 170 000 дка. При първото си управление сегашният министър Танева го направи това чудо. А 48 души си разделиха 17 000 000 лв. Само тикви няма. Опитах да взема 200 кг накуп, колеги сме - няма в цяла България, а много търсих и още по-трудно намерих, разказа Георги Василев
14
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не, не очаквам нещо да се случи и след изборите, при това което се случва и се вижда. Продължаваме в бъркотията...
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 5Много добре казано! И параноиден!
12
5
 
8
 
! Отговори
НенаяденГерберюга преди 3 години
Как работят схемите за кражби на европари в земеделието? Нямаш животни, но си описал, че имаш. Разбираш, че ще ти дойде проверка от самите проверяващи. Вземаш животни за показване от консултанти, които ти вземат от 20 до 50% за всичко, организират цялата схема. Едни и същи животни се представят по 20 пъти в различни ферми при проверките. Но парите не миришат и животновъдите ги вземат...
11
5
 
7
 
! Отговори
ГербЛападжия преди 3 години
Едни и същи животни се представят по 20 пъти в различни ферми при проверките
10
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Брей че интелигнентин коментари от опозиционни форумци, как да не им се довериш и да ги последваш към палатките.
9
1
 
6
 
! Отговори
фондация Аденауер, преди 3 години
прибирай си некъдърното отроче
8
4
 
6
 
! Отговори
КрадемГербаджия преди 3 години
Георги Василев от асоциацията Български пипер коментира, че европейската схема се употребява за целенасочено крадене и не става въпрос за допуснати и регистрирани грешки, а за разкрити измами. 60% от хората, които кандидатстват по тази програма лъжат държавата с помощта на МЗХГ. Това много добре го знаят в ДФЗ и МЗХГ. От както я има тази помощ, ние всяка година им го казваме, твърди той.
7
3
 
4
 
! Отговори
ГербЛапанеЯко преди 3 години
Десислава Танева му отговаря е от ведомството ще направят съответни изчисления: Ние защо така се въздържаме от много информация? Всички знаят, че ставките се увеличиха заради високия интензитет на проверки. Само че колеги, ако в това се задълбочат европейските служби и си компрометираме обвързана. Защото такова ниво на грешки показва, че такава подкрепа не трябва да има. Тъй че ако искате сами да си го причините, защото искате да си разберете изчисленията, уточнява обаче министърката.
6
4
 
3
 
! Отговори
МафиотГербер преди 3 години
Бихме искали, ако може с цифри, официално как става така, че получихме тези пари, които получихме? пита секретарят Георги Василев.
5
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Следващият парламент ще е истеричен.
4
5
 
1
 
! Отговори
ГерберюгаМафиот преди 3 години
Думите ѝ се отнасят за схемата за директно подпомагане Обвързана подкрепа. Признанието, че схемата е силно компрометирана от множество констатирани измами идва след въпросите на Георги Василев, който е организационен секретар на асоциацията Български пипер. В сдружението са постъпили 22 запитвания от членове, които са били финансирани с повече пари, отколкото са очаквали от обвързаната подкрепа. Ние се досещаме от къде може да са тези пари, които са в повече. Аз предполагам, че не е само при нас, а при всички зеленчуци. Бихме искали, ако може с цифри, официално как става така, че по
3
6
 
6
 
! Отговори
ГерберюгаСлуга преди 3 години
Аз ви предлагам да се придържаме, че нямаме такива измами и всичко е наред, защото иначе и това ще ни спрат. В крайна сметка ние изпълнихме това, което бранша искаше. Но сега да се хвалим какви измамници сме? Утре нали ще кажат, значи не трябва да получавате тази помощ!, заявява открито министър Танева.
2
7
 
9
 
! Отговори
ГерберюгаСюнет преди 3 години
Танева закъсня фатално да събере 80-те милиона от горските замени
1
15
 
12
 
! Отговори
ГербМафия преди 3 години
Министърът на земеделието и горите Десислава Танева е гушнала 5 млн. рушвети, за да потули 103 скандални горски заменки от типа кон за кокошка на стойност 80 милиона лева