Не трябвало да се намалява броя на депутатите, смята Манолов

Според него, корупцията е големият ни проблем
14 авг 2020 22:45, Петя Славова
128

Премиерът Бойко Борисов предлага свикване на Велико народно събрание и промени в Конституцията. Сред предложенията е броят на депутатите да бъде намален от 240 на 120, а при Велико народно събрание народните представители да бъдат 280, вместо 400.

"Прилича на решение и би трябвало да е такова, ако всичко се случва в някаква нормална среда. Само че средата не е нормално. Това, което днес се появи като предложение от министър-председателя, то свали още един слой маски от лицата. Всичко беше направено, така че да не се видят нови лица. Ще се появят едни стари познати", каза президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов за "Денят ON AIR".

Според него думите на премиера за олигарсите са свободни приказки и ние живеем в свят, който се управлява от олигархия.

"Светът, в който живеем, е подчинен на финансовата олигархия, която го командва. У нас страшен проблем е корупцията, но онези му казват лобизъм. Ако напишем един закон за корупцията, това ще я направи ли по-малко вредна? И корупцията, и лобизмът правят едно и също нещо - заобикалят правилата, които всички други спазват", добави Манолов пред Bulgaria ON AIR.

Но по думите му лобизмът се случва в много по-големи размери.

"Надявам се хората да отворят Конституцията и да започнат да я четат. По един от членовете пише, че синдикатите не могат да си поставят цели, присъщи на политическите партии. Както и че не могат да се занимават с политическа дейност. Този текст навремето беше записан заради нашата организация. Вторият текст, който е записан заради нас, е че този, който се кандидатира за президент, трябва да е навършил 40 години, защото д-р Тренчев тогава беше на 33-34 години", подчерта лидерът на КТ "Подкрепа".

Димитър Манолов припомни, че има също така има и текстове, които са за Царя и Георги Пирински.

"За предложението на ВМРО, касаещо президента, съм съгласен. Или трябва да го овластиш, или трябва да направиш тази институция фасадна. За намаляването на броя на народните представители е чутовна глупост. Например град Видин ще има прекосили един народен представител. Това означава, че повече от половината граждани политически ще бъдат непредставени в едно такова Народно събрание", коментира експертът.

Според него това, което се случва в момента, е война.

"В края на една война нито една от двете страни са в по-добро състояние, отколкото са били преди да започнат тази война", допълни Манолов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
2
 
1
 
! Отговори
До 95 преди 3 години
Не съм ти дете, опазил Бог, не ми се прави на голям и умен понеже не си! Разсъждението ти е толкова инфантилно, че не заслужава коментар. Явно нямаш никаква представа от икономика или идея за социално устройство. Ако няма пари, има поне 100 други начина те да се икономисат, преди да се мине към авторитарен режим с окастрен парламент с няколко човека в него. Това е рай за мутрите, на които явно симпатизираш.
82
0
 
5
 
! Отговори
Кочо Мъдолов преди 3 години
Така е Манолов, даже трябва да се увеличи бройката на лапачите.Всъщност ти като ПРЕЗИДЕНТ на КТ ''Подкрепа'', какво и защо точно крепиш?!
81
0
 
5
 
! Отговори
komitataей преди 3 години
ти си толкова синдикалист колкото аз цигулар-9 милиона население 240 дупетати сега 6 милиона пак 240 държават е в колапс .парламента трябва да с е събира само 1 път месечно и да им се плаща когато са н а работа и няколко комисии които да предлагат закони//
80
0
 
1
 
! Отговори
Времената се менят преди 3 години
и нещата трябва да се променят в крак с времето, т.н. ВНС е било мужно навремето зазщото е нямало как да събереш целият народ да участва във вземането на решения, затова се излъчват представители, достатъчно на брой за да се съберат всички в едно помещение. Днес в ерата на интернет това вече не е нужно, всеки има смартфон или компютър и може да участва пряко във взимане на решение и гласуването му, както и да прави предложение. ВНС както и парламента между другото е време да отпаднат и да се за
79
0
 
0
 
! Отговори
мучо преди 3 години
митко, а ти искаш ли да се увеличи броя на просяците и протестиращите?
78
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НС трябва да се състои от 3-4 души. Те ще гласуват от името на ПГ
77
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НС трябва да се състои от 3-4 души. Те ще гласуват от името на ПГ
76
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Я да питам защитниците, колко от имената на депутатите знаете, и колко от тях са защитили вашия интерес ?Когато си отговорите на тези въпроси ще разберете колко работа са свършили ....
75
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 92: не мойто дете, става въпрос за средства които държавата ги няма. Прекалено скъпо излизат а свършената работа е кръгла 0. Ако искаха да си заслужат заплатите нямаше да стигаме до тук !!!
74
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега, ще се видят всички които побират от 30г да имат място в народното събрани на тлъста заплата. Излязаха всички вкупум да реват, как НЕ трябвало да има ВНС. ХахахаххаАми Борисов май ви удари сериозен шамар заради пунча. Сори амааа като играете такива игри с шахматист, така става. Президента излезе и се осраа.... Застана зад статуквото да има мн депутати и всичко по старо му.
73
4
 
5
 
! Отговори
Дебил депутат преди 3 години
Никакво намаление на бройката на депутатите,напротив от 240 трябва да станат 480.Така повече олигарси ще се намърдат в парламента и ще падне по голямо усвояване на пари
72
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Завистта е дълбоко вкоренена в българския характер и доминира абсолютно всичко в главите на някои. Те само си мислят каква заплата взимат депутатите и беснеят. Не се сещат, че колкото по-малко са депутатите толкова по-непредставени са хората, по-недемократично е обществото, по-лесен за купуване и манипулация е параментът и в далечна перспектива, излиза МНОГО по-скъпо за населението от няколко заплати.
71
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 82Австрия има 2 камари с по 183 + 61 депутата, общо 244 а не 8.САЩ, които даже са президентска република, имат 100 + 435 сенатора, общо 535 не 235 и така нататък... с измишльотините.Не е хубаво депутатите да са малко понеже малките и средни партии окапват, но за българите може би това е добре и заслужено. До демокрация трябва да се дорастне, все пак!
70
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Синдикатите да подкрепят протестите, а не да се изявяват по студията!
69
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Глупост е, защото мафията предлага каквото на нея и е изгодно, а не каквото е добро за демокрацията!
68
0
 
1
 
! Отговори
Az преди 3 години
Kraino vreme e da se namalqt narodnite predstaviteli.Smeshno e kolko hora ima na hranilka. Vijte Shveicariq ,a pak I ima koito nito sa stapvali v zalata nito sa svarshili neshto.Idvat na opashkata za zaplatata samo.Ne viziram raboteshtite,ima dosta svestni predstaviteli I ot drugite partii. Edno vreme ako ne stanesh partien chlen ne mojesh da progresirash v rabotata,sega pak e taka samo,che trqbva da si depotat.
67
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А каква е нуждата от 240 депутата със средна заплата от 8000лв на месец ?Тези при спокойно могат да отиват за изграждане на детски градини примерно или учители, лекари и т.н.Полезни професии които са все по търсени и нужни за оцеляването на държавата.
66
0
 
10
 
! Отговори
absurd преди 3 години
Стига сме ви хрантутели и вас,без това сте никому ненужни и безполезни в сегашния си вид
65
5
 
11
 
! Отговори
Влад преди 3 години
Намаляване броя на депутатите и премахване на институцията вице президент. Това са излишни разходи за заплати, сътрудници , коли...Ако някой е против това, значи играе политически игрички.
64
1
 
10
 
! Отговори
absurd преди 3 години
Тоя е лаладжия