Не трябвало да се намалява броя на депутатите, смята Манолов

Според него, корупцията е големият ни проблем
14 авг 2020 22:45, Петя Славова
128

Премиерът Бойко Борисов предлага свикване на Велико народно събрание и промени в Конституцията. Сред предложенията е броят на депутатите да бъде намален от 240 на 120, а при Велико народно събрание народните представители да бъдат 280, вместо 400.

"Прилича на решение и би трябвало да е такова, ако всичко се случва в някаква нормална среда. Само че средата не е нормално. Това, което днес се появи като предложение от министър-председателя, то свали още един слой маски от лицата. Всичко беше направено, така че да не се видят нови лица. Ще се появят едни стари познати", каза президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов за "Денят ON AIR".

Според него думите на премиера за олигарсите са свободни приказки и ние живеем в свят, който се управлява от олигархия.

"Светът, в който живеем, е подчинен на финансовата олигархия, която го командва. У нас страшен проблем е корупцията, но онези му казват лобизъм. Ако напишем един закон за корупцията, това ще я направи ли по-малко вредна? И корупцията, и лобизмът правят едно и също нещо - заобикалят правилата, които всички други спазват", добави Манолов пред Bulgaria ON AIR.

Но по думите му лобизмът се случва в много по-големи размери.

"Надявам се хората да отворят Конституцията и да започнат да я четат. По един от членовете пише, че синдикатите не могат да си поставят цели, присъщи на политическите партии. Както и че не могат да се занимават с политическа дейност. Този текст навремето беше записан заради нашата организация. Вторият текст, който е записан заради нас, е че този, който се кандидатира за президент, трябва да е навършил 40 години, защото д-р Тренчев тогава беше на 33-34 години", подчерта лидерът на КТ "Подкрепа".

Димитър Манолов припомни, че има също така има и текстове, които са за Царя и Георги Пирински.

"За предложението на ВМРО, касаещо президента, съм съгласен. Или трябва да го овластиш, или трябва да направиш тази институция фасадна. За намаляването на броя на народните представители е чутовна глупост. Например град Видин ще има прекосили един народен представител. Това означава, че повече от половината граждани политически ще бъдат непредставени в едно такова Народно събрание", коментира експертът.

Според него това, което се случва в момента, е война.

"В края на една война нито една от двете страни са в по-добро състояние, отколкото са били преди да започнат тази война", допълни Манолов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Комисиите са остатък от социализма за да взимат някой лев повече.Реално законите изобщо не се пишат от депутати,а от адвокати,юристи работещи срещу заплащане за съответните партии.Депутатите само идват с нахвърляни идеи какво искат и дали нарушават нещо от другите закони.На тия комисии са мо *** и се подпират,взимат едни пари и част от тях отиват в адвокатите.
42
0
 
25
 
! Отговори
гост преди 3 години
Мнозинството депутати уастват в комисии без да са наясно за какво иде реч. Въпроса не опира само до заплата, но и до привилегии, жилища, представителни пари и много други разходи. В България има 28 области, които си имат управител, общински съвети и тем далее. Защо са нужни повече от 4 депутата на област щом задачата им е да пишат и гласуват закони за цялата република.
41
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама чакайте сега,тоя какъв се явява,че да смята колко депутати са необходими?!Нали уж е синдикалист?От къде накъде ще го питат него кой номер *** носи и как да се кара влака?Всеки взе да дава акъл!!!!
40
12
 
1
 
! Отговори
бай Стамат преди 3 години
до Българче, пълната лейка с да не казвам какво...като се намалят депутатите на 120 по-малко корумпирани, безочливи и арогантни ли ще станат?напротив, така ще получат още повече власт и ще участват едновремено в няколко комисии, където де-факто се подготвят законите.
39
17
 
2
 
! Отговори
Stiling преди 3 години
То и сега в определени моменти трудно се събира кворум да работи парламента камо ли ако станат 120 човека. Депутатът не седи само в парламента а трябва да ходи по места и да събира впечатления какви проблеми имат регионите и хората по места. Депутатът е човек като всеки друг и има лични проблеми разболява се и тнт. Но затова никой не мисли. Давай популистки да ги окастрим щото имат високи заплати и привилегии.
38
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хайде цирка започна-де що има ощипани госпожици/господа -всичко живо пропищя... Да се смееш ли,да плачеш ли...Хайде сега да видим-кой кой е и за какво се бори...Ееех,кога ще прогледне тоя нарооод и дали ще прогледне ?!? А дано,ама надали
37
16
 
3
 
! Отговори
Stiling преди 3 години
В парламента не се шият хавлиени кърпи, а се коват закони които са от изключителна важност за всеки един от нас. Заради това качеството на работата трябва да е най-високото. Едно недоглеждане, пропуск или необмислено действие може да нанесе огромни щети несъизмерими с "спестените" пари за заплати на "хрантутниците". Затова трябва и достатъчен брой народни представители четат, обсъждат и приемат законите.
36
1
 
14
 
! Отговори
Българче преди 3 години
До: Бай Стамат-N-31Българина е ВЪЗМУТЕН от безочието, наглостта, арогантността, глупостта, алчността, продажността на българските депутати. В съчетание с нищо неоправдано заплащане, куп привилегии, безнаказаност.Всичко това доведе българина до БЯС. Броя им не би имал голямо значение ако, работеха за обществото и не за джоба си.Бай Стамате ти си една куха и продажна ЛЕЙКА.
35
2
 
14
 
! Отговори
До 26 преди 3 години
АКО ТОГАВА БЯХА ИЗБРАЛИ ПЕТЪР ДЕРТЛИЕВ ЗА ПРЕЗИДЕНТ - СЕГА ЩЯХМЕ ДА ИМАМЕ СЪВСЕМ ДРУГА БЪЛГАРИЯ!!!! Но тогава ком.ун.ягите го изиграха. Затова и нямаше по - големи промени в държавата, важните постове се заеха от втория ешалон ком.унисти от рода на Костов. А преобразуването на политическата власт в икономическа ги направи НЕДОСЕГАЕМИ И ВЕЧНИ. Сега само искат да сменят един бивш ко.мунист с друг уж бивш ко.мунист. Нищо повече.
34
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този ферментирал шушлек от коя кръчма излезе.
33
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 31В бг даже имат парламентарни хареми като на Джанбаски и Бареков
32
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 31Наште имат двойно повече секретарки.
31
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 33Вариант е и без депутати както е сега и ГЕРБ с ОП само потпечатват всичко внесено от Борисов, БСП даже напуснаха, а ДПС и Марешки са за украшение.
30
0
 
4
 
! Отговори
До 31 преди 3 години
За допълнителната работа си имат секретари и помощници - както в ЕС.
29
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Идеята не е на Слави.Той чете и преписва идеи от други хора.Днес преписа от Афера заглавие на статия.Преписа и за двата последователни мандата, но не може да обясни защо, защото идеята не е негова.Който нямаопит, преписва оттук-оттам по нещо си и го представя катосвое.Това, че нещо констатираш, наример - водата е мокра, това не значи, че ти имаш някакво участие в това.
28
0
 
8
 
! Отговори
Обективно преди 3 години
До 28. СЛЕД ГЛАСУВАНЕ НА 120 ДЕПУТАТИ ЗА ДОПУСКАНЕ НА ТОЗИ ВЪПРОС В ЗАЛА, СЪЩИНСКОТО НАПРАВЛЕНИЕ ЩЕ ДАДАТ 160 ГЛАСА ОТ СЕГАШНОТО НС. Дали ще ги събере не се знае. ББ нищо не е нарушил.
27
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чехия е 10 милиона и е с 200 души парламент.Унгария е около 10 милиона и има199 души парламентШвеция - 10 милиона - 349 депутата.Норвегия - 5,4 милиона - 169депутата.
26
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо да не върнем монархията с начало на нова династия - Бойко Банкянберг Първи?
25
18
 
2
 
! Отговори
бай Стамат преди 3 години
това с намаляването на депутатите е пещерен популизъм и стара идея на кликата на чалгаря-политик Глави. Броят на депутатите трябва да съответства на работата, която трябва да бъде свършена. И при 8 млн население и при 6 млн работата е почти една и съща. Последните години даже се увеличава понеже сме в ЕС и трябва да се прилагат и европейските директиви, а и светът става по-сложен. Но на електората не му пука и завижда и злобее против депутатите, които сам е избрал.
24
0
 
5
 
! Отговори
До 25 преди 3 години
Калинките от ВСИЧКИ партии. А я разграбиха ЕДИНСТВЕНО ДС- ОЛИГАРСИ - ЧЕРВЕНИ ИЛИ В СИНЬО ПРЕБОЯДИСАНИ КАТО ИВО ПРОКОПИЕВ. С БАЩА - ДИРЕКТОР В УБО. ЧЕРВЕНО - СИНЯТА ДС ОЛИГАРХИЯ БЕЗ ЛУСТРАЦИЯ БАСТИСА БЪЛГАРИЯ.