Нинова с позиция: Няма как Борисов да е олицетворение на рестарта

Този парламент е изчерпан, настоява лидерът на БСП
14 авг 2020 17:30, Красимир Ангелов
222
Нинова с позиция: Няма как Борисов да е олицетворение на рестарта
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Борисов е символ на разграждането на държавността и няма как да е олицетворение на рестарта й". Това написа лидерът на БСП Корнелия Нинова в своя профил в социалната мрежа Facebook.

Според нея темата за свикване на Велико народно събрание и промяна на Конституцията се поставя не за пръв път на вниманието на българското общество, включително от Бойко Борисов в критични за него и партията му моменти.

Още по темата
"Чрез такива ходове той обикновено цели противопоставяне на една група българи на други, което му гарантира време и оцеляване", смята Нинова.

"Борисов не е човекът, който може да рестартира системата, защото той е олицетворението на същата система - най-дълго управлявалият премиер в България и премиерът с най-лоши резултати в Европейския съюз", написа още лидерът на БСП.

Според нея България има нужда от промяна на модела и тази промяна започва със смяната на неговия символ.

"Този парламент е изчерпан. Той е с най-ниско институционално доверие. Той няма авторитет да направи сериозна реформа. Пътят е оставка на правителството, нови избори, парламент с ново доверие - едва тогава сериозен разговор за промяната на модела", пише още Корнелия Нинова.

Както е известно по-рано днес премиерът Бойко Борисов направи официално изявление, в което поиска да бъде свикано Велико народно събрание, което да промени  Конституцията.

"За мен и партията ми участието в правителството винаги е било не цел, а възможност да работим, за да постигаме резултати. Затова над 10 години хората ни гласуваха доверието си. Не веднъж съм получавал укори заради прекомерната си гражданска чувствителност. В името на демокрацията два пъти съм се оттеглял, когато съм усещал опитите за разделение на обществото. И въпреки това хората ме връщаха", посочи Борисов.

"Време е за отговорност и решителност! Време е не само за смяна на политическата система, а за рестарт на държавата. Необходимостта от рестартиране на политическия модел не може повече да се отлага във времето! Единството, държавността и стабилността на страната за мен не са просто думи – те са основата, от която съм тръгвал за всяко свое решение", заяви още министър-председателят.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


222
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
171
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази още.малко ще я пишат какво мисли. Септември ей го де е...
170
3
 
20
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 3 години
Радев е разединител на българския народ от корумпираната дружинка на Бойко. И ви го каза: Мутрите вънФакта че ти си настроен негативно към гербаджиите само при споменавато на Радев, говори, че той е именно разеденител, а не обединител.
169
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая мантра за Гергов е известна. И я пусна точно Нинова.На която симпатизирах в началото.Имам въпроси обаче1/ Защо БКП не се лустрира още в началото /90та година/?2/ Защо като са наследник на БКП даже едно извинение не казаха н тоя народ за убийствата и репресиите до 89та?3/ Кое правителство на БСП направи нещо? НИКОЕ. Станишев даже прие плоския данък, който съвсем сви доходите н по-бедните.4/Какво беше това безобразно поведение в началото на кризата с вируса? И на Нинова и на Радев?
168
1
 
14
 
! Отговори
аз преди 3 години
До Пак Бойковщина?Станишев само подписа договора без да допринесъл снещо за влизането в ЕС.ДОКОЛКОТО СИ СПОМНЯМ цялото БСП бяха против.А за изоставането точното десните паравителства отлепиха напред а при управлението на левите ни настигнаха
167
11
 
4
 
! Отговори
Мутрите вън преди 3 години
До Радев-разединител: Откъде идва тази омраза (на гербаджийските *** по опорната точка)? Радев е разединител на българския народ от корумпираната дружинка на Бойко. И ви го каза: Мутрите вън!
166
15
 
4
 
! Отговори
Пак Бойковщина? преди 3 години
До той: Говорим за Бойко и неговото некадърно и корумпирано управление, заради което сме най-бедната, най-корумпираната и с най-бързо намаляващо население държава с ЕС. А дали аз или някой друг е отлепил от дъното е съвсем друга тема.Георги Гергов например, който получи от Бойко 43 милиона държавни пари за една дупка в центъра на Варна, която не струва и една десета от това, със сигурност е отлепил от дъното. И за какво - за да мъти водата в БСП.Това е политиката на Бойко - но за наша сметка
165
2
 
13
 
! Отговори
Курнелия плаши преди 3 години
Не показвайте тази снимка на Куурнела вечер, защото децата няма да могат да заспят. И не само децата, 85% от българите не могат да я гледат.
164
4
 
14
 
! Отговори
Радев-разединител преди 3 години
Станишев подкопа доверието в БСП, *** продължава да дълбае в тази посока, но Радев ще ги довърши. Откъде извира тази омраза? А трябваше да е обединител ! Жалко, пак не случихме с президент. По-точно избрахме си най-слабия и неадекватен президент до сега...
163
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лошото в случая, за протестиращите става на въпрос, че няма кой да направи рестарт, също бях писал че нас ни приеха заради геополиточеското разположение на страната ни, натряскаха ми минуси :))
162
7
 
4
 
! Отговори
Пак Бойковщина? преди 3 години
До аз: Преди него на кое място беше България? По времето на Станишев влязохме в ЕС и бяхме на едно ниво с Румъния. Даже искахме да не ни пакетират с нея, защото сме били по-напред. А сега те са далеч преди нас, с два пъти по-голяма минимална заплата. Те вървят напред като костенурка, а ние -като о'хлюв. Още един мандат на Бойко и никога няма да ги стигнем.
161
12
 
5
 
! Отговори
До 162 до копиращия преди 3 години
А ти пък кажи как мутра-пожарникар стана премиер? От банички ще да е пестил да си направи ГЕРБ,не е от куфарчето на Бай Тошо. Бойко къде я криеш червената книжка? В дюшека ли?
160
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Незабавно разтуряне на миризливата седянка тези хора нямат право да искат оставката на Гешев не са гласували за него ,че да му я искат това е Безобразно!!
159
11
 
1
 
! Отговори
Пак тоя копи/пейст? преди 3 години
До Въпрос към ***? Е, засрами се вече! Пак тая дъвка? Ако имаше нещо нередно в това, че някой е купил и след това продал акции от Техноимпекс досега бат'ти Бойко и гербаджиите да са задействали прокуратурата. Гледаха под лупа и нищо не намериха.
158
0
 
2
 
! Отговори
аз преди 3 години
До Пак Бойковщина?а преди него на кое място беше
157
1
 
3
 
! Отговори
Казах ли ви аз !! преди 3 години
НФСБ ВМРО ГЕРБ и ДПС евентуално ще подкрепят ВНС.
156
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 127. И народите от всички земни кълбото. Ха-ха.
155
12
 
3
 
! Отговори
Пак Бойковщина? преди 3 години
Бойко докара България до най-бедната и най-корумпирана държава в ЕС с най-бързо намаляващо население. Сега Велико Народно събрание му се приискало.Когато се оттървем от него, тогава ще се отлепим от дъното.
154
2
 
15
 
! Отговори
Въпрос към Курнелия? преди 3 години
Как една млада ***(*** Нинова) на 28 години, от село Крушовица, може през 1999г. да си купи за стотици хиляди долари едно от най-големите външнотърговски предприятия по време на соца "Техноимпекс" ? Нямам повече въпроси...
153
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Що за наглост? Приватизаторката Нинова ли ще реализира рестарта?
152
2
 
3
 
! Отговори
Нове преди 3 години
Всичките метла хвани единия удари другия