Нинова с позиция: Няма как Борисов да е олицетворение на рестарта

Този парламент е изчерпан, настоява лидерът на БСП
14 авг 2020 17:30, Красимир Ангелов
222
Нинова с позиция: Няма как Борисов да е олицетворение на рестарта
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Борисов е символ на разграждането на държавността и няма как да е олицетворение на рестарта й". Това написа лидерът на БСП Корнелия Нинова в своя профил в социалната мрежа Facebook.

Според нея темата за свикване на Велико народно събрание и промяна на Конституцията се поставя не за пръв път на вниманието на българското общество, включително от Бойко Борисов в критични за него и партията му моменти.

Още по темата
"Чрез такива ходове той обикновено цели противопоставяне на една група българи на други, което му гарантира време и оцеляване", смята Нинова.

"Борисов не е човекът, който може да рестартира системата, защото той е олицетворението на същата система - най-дълго управлявалият премиер в България и премиерът с най-лоши резултати в Европейския съюз", написа още лидерът на БСП.

Според нея България има нужда от промяна на модела и тази промяна започва със смяната на неговия символ.

"Този парламент е изчерпан. Той е с най-ниско институционално доверие. Той няма авторитет да направи сериозна реформа. Пътят е оставка на правителството, нови избори, парламент с ново доверие - едва тогава сериозен разговор за промяната на модела", пише още Корнелия Нинова.

Както е известно по-рано днес премиерът Бойко Борисов направи официално изявление, в което поиска да бъде свикано Велико народно събрание, което да промени  Конституцията.

"За мен и партията ми участието в правителството винаги е било не цел, а възможност да работим, за да постигаме резултати. Затова над 10 години хората ни гласуваха доверието си. Не веднъж съм получавал укори заради прекомерната си гражданска чувствителност. В името на демокрацията два пъти съм се оттеглял, когато съм усещал опитите за разделение на обществото. И въпреки това хората ме връщаха", посочи Борисов.

"Време е за отговорност и решителност! Време е не само за смяна на политическата система, а за рестарт на държавата. Необходимостта от рестартиране на политическия модел не може повече да се отлага във времето! Единството, държавността и стабилността на страната за мен не са просто думи – те са основата, от която съм тръгвал за всяко свое решение", заяви още министър-председателят.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


222
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
151
3
 
10
 
! Отговори
Бсп за смях... преди 3 години
Най-добре е да целят *** с домати и яйца, защото тя е дебела мишена и няма как да я пропуснат...
150
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко беше избран в началото, повтарям в началото, за да натрие носовете на БСП и ДПС, но в крайна сметка не се получи нищо, даже обратното :)Разбирам ги плазмодиите които са на хранилка, но за българския народ е срамно да е най корумпирания и най ниско заплатения в ЕС.Пашата, Маджо, не може да избяга от миналото си наш Бокич, поне малко да се беше ошлайфал в изказа си, че да го вземем за интелигентен, но няма прогрес :))
149
2
 
14
 
! Отговори
Курнелия жаалка... преди 3 години
БСП искаше оставка от премиера, но получи от протестиращите червени домати и яйца пред парламента. Весело шоу. Нинова си вкара автогол, и това е последната и глупост засега... С *** начело на Бсп, комунистите винаги ще губят и ще бъдат за смях и подигравки. Не го ли разбрахте все още ?
148
14
 
3
 
! Отговори
Ще счупите държавата преди 3 години
Бойко има толкова грехове към българския народ,не само защото е алчен и крадлив,а защото е и арогантен. Като хората му се молиха за по-високи заплати, той повтаряше: ,,Ще ми счупите държавата" ,а увеличи само заплатите на полицаите. Тия грехове до 9 поколение ще се изкупуват от наследниците му.
147
15
 
5
 
! Отговори
До 147 от един бълга преди 3 години
Значи който не харесва Бойко,задължително е руски шпионин, познава Решетников ,Нинова или Радев? Баси логиката ти. Направих сравнение с Путин,защото смятам ,че Бойко иска да остане пожизнено. Не смятам, че е подобрил живота на нас българите за 10 г.управление. Защо сме най-бедната и корумпирана държава в Е.С? Защо сме първо по смъртност и други негативни класации?
146
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали ревяха, че стандарта н живот е нисък и затова протестират.И затова съсипаха тонове храна.Нинова веднъж не коментира това одобрява ли се от БСП?Нали ревяха, че вече така не може - искали Велико на. събрание и нова Конституция. Ми предложете я, бе!Сега Борисов го предложи - пак недоволни.Това не е опозиция, това тяхното е лудница.
145
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Напротив, може. Няма доказателства, че Борисов е загубил масово подкрепа. В предвид позицията си, и държавническата си позиция, точно той може да обяви началото на рестарта. Иска и се да е опозицията, но няма никакви доказателства за реална електорална подкрепа.
144
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В СЛУЧАЯ Е МНОГО ПРАВА. Но може ли да се очаква разумно предложение от ГЕРБ? Кой да го подготви? Дани ли?
143
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов може би въобще няма да е в следващия парламент пат.кано,той само предлага това което вече години наред слушаме от БКПи ***!Сега обаче сте със свалени *** и се видя че искате ПОДМЯНА по ваш модел а не промяна.ТИ ЛИ СИ ЛИЦЕТО НА РЕСТАРТА *** И МАФИОТСКАТА ВИ ДРУЖИНА??Нагла крушовишка......Как се изнизват като мокра връв,Корнела минути след изборите през 2017 СЕ ОТКАЗА от исканията на главчовия рефендум А ПРЕДИ ТОВА БЕЗСРАМНО ИЗЛЪГА ЧЕ Е ЗА!!Помня го аз това изнизване,сега пак!!МЕТЕЖНИЦИ!
142
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Aми ти ли си *** ????
141
1
 
1
 
! Отговори
32 преди 3 години
До Да ама неРано или късно цялата истина лъсва,нали знаете.
140
5
 
15
 
! Отговори
МЕЧ преди 3 години
Ех завалийката Баце пак ги изненада !Срещу него да тичат пак не могат да го стигнат!Вият ли срещу него значи е Прав !!!
139
4
 
12
 
! Отговори
Българино, преди 3 години
ББ се отказва повече да бъде премиер а Путин направи всичко за да бъде ощедълго президент.Сравнението ти е некоректно.Пишеш българин,говориш като руснак.Личи си,че си от определени среди-БСП-Радевско-Ниновски.Решетников има забрана да влиза в БГ 10 години,забрави ли?Що се касае доваксината,дори самите руснаци признават,че лансирането и е прибързан,политически мотивиран ход,тя е недостатъчно тествана,по западни стандартиса нужни поне 10 месеца тестове за вторични ефекти,а по руски-давай...
138
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не става, Нинова само с отрицание и скандали.Ако уважаваш себе си трябва да уважаваш и противника си.Какво става всъщност? И ти и Радев се хванахте под ръка с мутрата Божков и заговорихте за рестарт.Знаем ги тия комунистически рестарти постигнати с разбойнически методи.
137
1
 
8
 
! Отговори
321 преди 3 години
Алчността е опасно заболяване.И както се пее в една прекрасна българска песен : "Сбогом,дано си щастлива....утре далече от нас"...Те вече и нейните хора не я искат, не знам точно какво се опитва да спечели? Всички виждаме и знаем какво представлява тази госпожа.Излишно е да се напъва с разни измислици,кой заблуждава...себе си ли, хората ли?Хем не я искат,хем пак се натиска и смята, че ръководи нещо си.Но щом така й изнася..прав й път и попътен вятър към "нови завоевания",ако някой тръгне с нея
136
3
 
10
 
! Отговори
Еее, Бойко се опита! преди 3 години
До Един българинИ Бойко се опита да помогне на науката, като реши да разрита шуробаджанашката хранилка БАН.И дете може да се сети, че ако ежегодно не се наливат по 70-100 и повече милиона в онова гнездо на търтеи, а се дават на кадърни млади университетски преподаватели, за да осъществяват те научни изследвания, ще имаме някакви постижения.Ама не! Полската джудейка Меркел застана пред него като Раймонда Диен на релсите, за да му попречи.И защити хранилката на внуците на червената професура
135
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Рубладжиите са в шах!Резил Радев сигурно пак е контра.Импексова ще се пеняви щото иска пак да е главатарка на червената шайка .Мая се чуди каква нова простотия да сътвориЦиркът на червените
134
7
 
4
 
! Отговори
Фактора преди 3 години
"За мен и партията ми участието в правителството винаги е било не цел, а възможност да работим, за да постигаме резултати'' - Тоест да си пълните джобовете ли ?
133
2
 
5
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Бсп няма да гласува за свикване на внс. Което означва че всички от ДПС трябва да гласуват ЗА. Така, чеже по-правилно да се каже, че Делян Пеевски е лицето на рестарта, щото без неговия глас няма как да мине номера. Факт.
132
2
 
18
 
! Отговори
А ти, Нинова? преди 3 години
Ти на какво си олицетворение?На селска мома, дошла в София с твърдото решение да мимикрира всячески,за да докопа голям кокал.