Захариева: Не бягаме от избори и служебен кабинет!

Идеята за свикване на ВНС била още от 2017, обясни вицепремиерът
15 авг 2020 09:00, Петя Славова
168
 Захариева: Не бягаме от избори и служебен кабинет!
Снимка: БГНЕС

Още през 2017 г. поехме ангажимент за свикване на Велико Народно събрание, заяви вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева.

Още по темата

"Темата за това какво още е необходимо да се направи като изменение във връзка със съдебната власт е от много години", коментира още тя пред Нова тв и допълни - "Винаги се водим от това да бъдем обединена нация и народ, не бягаме от избори и служебен кабинет".

Вицепремиерът допълни, че още в предишното Народно събрание е имало дискусии по темата: "Тогава имаше сериозен дебат какво е възможно с обикновено Народно събрание и какво не. Темата за това какво още е необходимо да се направи като изменение във връзка със съдебната власт е от много години", каза още тя.

Вицепремиерът отбеляза, че премиерът Бойко Борисов й се е обадил преди да направи обръщението вчера. "Обсъждали сме го месец и половина дали е добре да се направи. Съдебната система трябва да отговаря на очакванията на хората.", подчерта тя, но допълни, че процедурата по свикване на Велико народно събрание и преди това обсъждане не е проста.

"Винаги сме показвали, че имаме смелост да го направим. Не бягаме от тази отговорност, не бягаме от избори и служебен кабинет. Винаги се водим от това да бъдем обединена нация и народ", категорично заяви Екатерина Захариева.

Според нея настоящата Конституция безспорно има своите достойнства. "Аз съм юрист, работила съм години по нея. Тя свърши своята работа. В същото време обаче, големите реформи, които обществото очаква, не могат да се случат с обикновено Народно събрание", обясни още вицепремиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
3
 
4
 
! Отговори
Край преди 3 години
Не бягате от избори с листи - я се яви на мажоритарен избор да се премериш колко тежиш.За домоуправетл на входа няма да те изберат.
65
1
 
1
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
Герберите са толкова хитри и надхитриха протестерите, избирателите си и останалите хора. Когато загубиха президентските избори, подадоха оставка и се стигна до предсрочни парламентарни избори, които бяха спечелени от ГЕРБ. Когато имаше протести, 2013-та година, Борисов си подаде оставка 6 месеца преди редовните парламентарни избори и спечели, макар че не събра мнозинство и БСП и ДПС управляваха. В опозиция Борисов нападна БСП и ДПС и така си качи рейтинга и отново спечели предсрочните избори.
64
2
 
3
 
! Отговори
Василев преди 3 години
Протестът може да се опреличи с една българска поговорка, "До вчера майка й ходи да проси, а днес иска шушляк да носи!"!Къде отивате селяни прости, въртите се в един омагъосан кръг, и никога не започвате дебата на всички дебати, кога българина ще започне да работи качествено и ефективно , както немеца например!Ако не може като немеца, поне като японеца!Там са богатите общества, там е закона и държавността, там е реда,сигурността и дисциплината, там е социалната държава,там е бъдещето!Локи!ЦРУ
63
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
12- часовият работен ден трябва да бъде забранен със закон !!Или да се плаща троен надник..Кога ще ме осигуряват върху реалния доход!!!
62
4
 
2
 
! Отговори
Защо преди 3 години
На някои им се отдава тук да живеят богато без риск. Като тази Захариева например. От една страна пуска молби да позволят Гешев да от Ема граждански права. От друга страна е представител на богатата част на поеврейчената "демократичната общност".
61
4
 
9
 
! Отговори
Любопитен преди 3 години
Как видната соросоидка Захариева ще обясни факта,че дори Дойче веле(рупор на Сорос) и адв.Хаджигенов(изявен соро*соид),са против това правителство???Май далаверата с подпорната стена е по-голяма?
60
5
 
5
 
! Отговори
Бойко се бетонира преди 3 години
Схемата на Бойко е проста: Ако се съберат 2/3 (160) гласа се правят избори за Велико Народно събрание. Когато се приеме конституция (след половин или даже след една година) се правят избори за обикновено Народно събрание.И през всичкото това време управлява (и провежда изборите) настоящото гербаджийско правителство. Дори и Бойко да подаде оставка, правителството управлява като правителство в оставка. Просто, нали? Сега трябва само да се осигурят 160 депутатски гласа и Бойко се бетонира.
59
3
 
3
 
! Отговори
Василев преди 3 години
Днес било упоение Богородично и ще се надрънкам!Българинът иска сега всичко да му се даде наготово без риск, без усилие,без труд, без пот, без кръв!!!!Даже си мисли че хората от цял свят са му длъжни, защото Вселената се въри окло него!!!Западните общества са минали през кръв,грабителски войни, робска експлоатация,колонии и заграбване на суровини!Не се сравнявайте с тях, защото исторически,културно, даже и в народо-психологията сме на галактически разстояния!!!Мислете селяни прости!Джил!ЦРУ
58
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставка, герберски ***!
57
6
 
11
 
! Отговори
Василев преди 3 години
Протестиращите хора и младите излязоха на протест, защото със знанията и труда си могат да живеят нормално на Запад, а в България се подиграват с техния труд!!!В България още върви дива експлоататция и първоначално натрупване на капитал от страна на българския едър бизнес!Това от една страна, от друга страна българския бизнес не е социално отговорен, трето повечето производства са неефективни,нерентабилни и нямаме колонии с евтини суровини!Вие сте селяни прости и ще ви изманипулират!Люк!ЦРУ!
56
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не бягате от избори и служебен кабинет. Бягате от трибунал.
55
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цар Тиkва бегай на село глyпaк. Като си ПpоЗ е лесно.
54
6
 
8
 
! Отговори
ха ха хаааа преди 3 години
Да падне ГЕРБ и да ни дойдат нови почтени адвокати да ни оправят и ние да забогатееме и да караме мерцедесс!
53
8
 
6
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 3 години
Както и каквито да го въртите , без Доган и ДПС , няма да се оправите...ха,ха,хааааааа..Ще поживеете и ще се уверите!НЯМАТЕ ДРУГ ШАНС!
52
5
 
11
 
! Отговори
Брейй преди 3 години
Години работила по Конституциата. Ахахаха. Барнито помагаше ли???
51
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Господа ГЕРБерасти, като наети от народа лица на трудов договор в държавата България ви беше дадено 1 месец предизвестие да напуснете защото сте некадърни и не ставате за работата за която сте наети. Взимайте си прцалките и напуснете, за да не се наложи да ви извеждаме със сила !!!
50
5
 
4
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
Нищо няма да се промени дори и да се свика Велико народно събрание, защото това ВНС ще обслужва интересите на ГЕРБ и БСП да останат вечно на власт и да се сменят с цел качване на доверието. Примерно ГЕРБ се надрусаха няколко поредни мандата управление, време е на БСП и ДПС да управляват, за да си качи ГЕРБ рейтинга в опозиция. После става обратното БСП и ДПС в опозиция да си качат доверието, а ГЕРБ на власт, защото видиш ли са най-добрите в опозиция. Смях до дупка.
49
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ШОК и УЖАС"ЩЕ НАСТАНЕ СЛЕД ИЗБОРИТЕ ЗА ОПОЗИЦИЯТА (без ДПС); (независимо за какво събрание ще са и какво правителство ще управлява изборите)"
48
7
 
8
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
При Условие че Никой от Властимащите не спазва Конституцията и се кълне В НЕЯ че ще работи за благото на народа а-всъщност краде -че всеки Гражданин има право на Работа по Конституция и право да живее достойно А ВСЪЩНОСТ ЖИВЕЕ КАТО РОБ И ГЛАДУВА НА СТАРИНИ! -- ТА КОЙ ПОЛИТИК СПАЗВА КОНСТИТУЦИЯТА -СЪДЪТ КАКВО СПАЗВА? ВСИЧКО ИНСТИТУЦИАОНАЛНО Е РАЗРУШЕНО А-ТЕ "ВИДИТЕ ЛИ" ИСКАЛИ НОВА КОНСТИТУЦИЯ ??? АХХАХАХАХАХА
47
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Ф.С.В.ТОЯ ИМА ИНТЕРНЕТ И В ТОАЛЕТНАТА,ИНАЧЕ ВСИЧКО НАОКОЛО ТРЯБВА ДА Е ОМАЗАНО :)