Конституцията още днес в НС, Борисов дава властта на народа

Целта на ГЕРБ не била да е управлява, а да даде това право на хората
Обновена: 17 авг 2020 10:50 | 17 авг 2020 10:44, Камелия Цветанова
780
Конституцията още днес в НС, Борисов дава властта на народа
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Проектът за Конституция на ГЕРБ влиза в парламента още днес, обяви премиерът Бойко Борисов в обръщение в социалните мрежи.

„На 2 септември трябва да влезем със 120 подписа”, допълни той.

Още по темата

Той отсече, че твърденията, че с искането му за свикване на Велико народно събрание цели да отложи във времето подаването на оставката на правителството е лъжа.

„Първа лъжа: Борисов и ГЕРБ целят да протакат във времето да няма 2-3 месеца избори, вкопчили са се във властта. Затова ние внасяме днес тази Конституция и изобличаваме втора лъжа - че това е конституция на ГЕРБ и Борисов. Лъжа е, че ние не искаме машинно гласуване“, допълни още Борисов.

Според него властите управляват най-добре пандемията.

„Българите не знаят какво е карантина – да отидат в Гърция, в Турция, да видят как е. Справихме се с пандемията и строим навсякъде. От какво да ние срам?“, попита той.

Борисов поиска във ВНС да има 200 мажоритарно и 200 пропорционално избрани депутати.

„Глас народен, глас божи, както ни подредят. Нашата единствена цел е да дадем на народа правото да избират. За разлика от тези, които се стремят към властта, ние искаме най-доброто за хората, а това може да стане само ако се спазват правилата и дисциплината“, каза Борисов.

Той призна, че накрая на четвъртата година управление на правителството има умора, има износване, но така е навсякъде по света.

„И така и заради това искаме да се даде властта на народа, каквото си избере народът“, коментира премиерът. 

Бойко Борисов отсече, че другата лъжа е, че ГЕРБ не иска машинното гласуване.

Заради това още днес вицето Томислав Дончев ще предприеме мерки.

Освен това ще бъде обсъдена и възможността с финансовия министър Кирил Ананиев да  се купи сграда на ЦИК, за да не заседават в бившия Партиен дом, където от септември ще се провеждат и пленарните заседание на депутатите.

„Обръщам се към протестиращите – спрете да тормозите другите, протестирайте си на тротоара, дайте ни 2 седмици“, призова Борисов.

Очаквайте подробности!

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


780
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
610
9
 
4
 
! Отговори
Поклон преди 3 години
За пореден път Борисов се доказа като демократ и голям европейски лидер. Днес той подари властта на народа. Истината е че България има нужда от Бойко а не той от нея. Народа ще му гласува доверие за заслужен четвърти мандат. Поклон!
609
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
През2013 година когато ГЕРБ бяха опозиция и имаше протести Борисов от трибуната НЗ парламента се възмути на Станишев какви нерви има и ги обвини че иска властта на всяка цена Днес 7 седем години той вече месец не чува протестиращите а даже променя конституцията И твърди че го прави защото бил отговорен пред народа Политиката е по-отвратителна и от простотуцията
608
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставка мизерници уродливи, вулгарни и крадливи!
607
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе шишо в холандия плажовете се пукат по шевовете ама гледай малко тикток
606
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Искам премиер,който като говори да му се разбира!Навсякъде,даже и в чужбина!
605
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За да твърдиш,че Сахера ни е вкарал в Шенген,значи си от Кърджали.
604
7
 
7
 
! Отговори
Emigrant преди 3 години
Браво БойкоЕй тъй кат гледам що мутри са се накачили в сайта злобно да плюят ми говори,че дотук си си свършил блестящо работата!Един от п,ростаците казвахайде свивай си магистралите и да те няма!Ами то на партизани и б,андити магистрали не им трябват!!На злото светлина не му трябва,щото всички ще го видят!Едни ей такива магистралки да го *** направил Бойко,за да краде,ама черепните фирми ги правят тез магистралки?!После простащината с чекмеджето,това ниво мики маус за 2 годишни бебешори?!
603
3
 
6
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 3 години
Търся трима души да изиграем на по бира едно каре белот по средата на някое софийско кръстовище.Ще се обадим на Полицията да изпрати два,три буса униформени да ни пазят от шофьорите.Като изиграем 5/6 игри ше кажем на полицаите,че са еничари,оставка,съд,затвор и ще си ходим.
602
6
 
5
 
! Отговори
Emigrant преди 3 години
Затворете за миг очи и си представете,че няма мърлячи с палатки,няма социалисти,няма комунисти,няма нито отровно нито каквото и да е трио?!За миг се усетих все едно че съм в рая!Уви отварям очи и петоколонната истина чегърта съзнанието ми?!Според мен и сегашната конституция си е добра,но понеже тоя път основната опорка и базов п,учи масал е рестарт на системата,без да си дават сметка за смисъла на това понятие?!Затуй тотално крадците на ДДС и на всичко останало взеха да се гуцат и дърпат назад
601
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ББ е герой. Запази гражданския мир, за разлика от друг, вкара ни в Шенген, друг ни дърпаше на изток, направи магистрали за столетие напред, санира панелките за 50 г. напред.
600
9
 
9
 
! Отговори
РАДОЙ РАЛИН преди 3 години
ВЛАСТТА НА НАРОДА СЕ ДАВА КАТО СИ ДАДЕШ ОСТАВКАТА, ВКОПЧИЛИЯ СЕ С ЛЪЖИ ВЪВ ВЛАСТТА.
599
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Новите Му бисери-"Пуснете пътя" "Давам Конституцията в парламента"
598
13
 
11
 
! Отговори
Президентът се скри преди 3 години
Президентът пак страхливо се скри в миша дупка. Защо ли е така ? От страх ли е ? Да не би да се изплаши от всенародната любов ? Сигурно *** и Решетников така са го посъветвали...Очевидно вече се страхуват от народната любов...
597
9
 
10
 
! Отговори
НАЧАЛОТО преди 3 години
Данни за извършени престъпления от държавния глава Румен Радев има в прокуратурата. Това стана ясно от извънреден брифинг преди повече от месец на главния прокурор Иван Гешев в Съдебната палата. От думите на Гешев, който бе заобиколен от ръководителите на всички прокуратури в страната, се разбра, че събраните факти са сериозни и при всеки друг български гражданин моментално биха довели до повдигане на обвинение.. НА СЛЕДВАЩИЯ ДЕН започнаха така наречените СПОНТАННИ ГРАЖДАНСКИ ПРОТЕСТИ ...
596
7
 
10
 
! Отговори
Пума преди 3 години
Импийчмънт на Румен Радев незабавно !!!!!!
595
5
 
8
 
! Отговори
Poeblo преди 3 години
Умно Бойко браво дано законопроекта да мине.
594
5
 
5
 
! Отговори
Бибе дава властта преди 3 години
Борето да се огледа. Най-близките му съратници го *** от всякъде.Ски загалвието ...: Борисов дава властта на народа . . . ???Щом я дава, значи я е взел, присвоил откраднал.Ама може ли така гадно да се злепостава този мъдър партие, държавен и ома фитка минене Обут Босс, майна
593
8
 
7
 
! Отговори
цитат преди 3 години
Съсредоточаване на цялата изпълнителна власт в президента и де факто еднолично управление в полза на геостратегическите интереси на Москва, при разпуснато Народно събрание, представлява много сериозен риск за евроатлантическото бъдеще на България." - подчертават атлантиците в официална декларация.
592
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 618Ти все едно не живееш на територията...:) Това че си премиер и че са те хванали по бели *** с чекмеджета, евра, злато и пистолет не значи нищо, той е аскет, защо не вярваш ? :))))
591
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
не разбра ли че никой не ти иска предложенията, съветите и каквото и да е. Махай се и повече не смей да се занимаваш с политика и други обществени дела. тепърва има висиш по съдилищата и затворите.