Конституцията още днес в НС, Борисов дава властта на народа

Целта на ГЕРБ не била да е управлява, а да даде това право на хората
Обновена: 17 авг 2020 10:50 | 17 авг 2020 10:44, Камелия Цветанова
780
Конституцията още днес в НС, Борисов дава властта на народа
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Проектът за Конституция на ГЕРБ влиза в парламента още днес, обяви премиерът Бойко Борисов в обръщение в социалните мрежи.

„На 2 септември трябва да влезем със 120 подписа”, допълни той.

Още по темата

Той отсече, че твърденията, че с искането му за свикване на Велико народно събрание цели да отложи във времето подаването на оставката на правителството е лъжа.

„Първа лъжа: Борисов и ГЕРБ целят да протакат във времето да няма 2-3 месеца избори, вкопчили са се във властта. Затова ние внасяме днес тази Конституция и изобличаваме втора лъжа - че това е конституция на ГЕРБ и Борисов. Лъжа е, че ние не искаме машинно гласуване“, допълни още Борисов.

Според него властите управляват най-добре пандемията.

„Българите не знаят какво е карантина – да отидат в Гърция, в Турция, да видят как е. Справихме се с пандемията и строим навсякъде. От какво да ние срам?“, попита той.

Борисов поиска във ВНС да има 200 мажоритарно и 200 пропорционално избрани депутати.

„Глас народен, глас божи, както ни подредят. Нашата единствена цел е да дадем на народа правото да избират. За разлика от тези, които се стремят към властта, ние искаме най-доброто за хората, а това може да стане само ако се спазват правилата и дисциплината“, каза Борисов.

Той призна, че накрая на четвъртата година управление на правителството има умора, има износване, но така е навсякъде по света.

„И така и заради това искаме да се даде властта на народа, каквото си избере народът“, коментира премиерът. 

Бойко Борисов отсече, че другата лъжа е, че ГЕРБ не иска машинното гласуване.

Заради това още днес вицето Томислав Дончев ще предприеме мерки.

Освен това ще бъде обсъдена и възможността с финансовия министър Кирил Ананиев да  се купи сграда на ЦИК, за да не заседават в бившия Партиен дом, където от септември ще се провеждат и пленарните заседание на депутатите.

„Обръщам се към протестиращите – спрете да тормозите другите, протестирайте си на тротоара, дайте ни 2 седмици“, призова Борисов.

Очаквайте подробности!

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


780
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
570
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Демокрацкята на БойкНе е работа на НАТО и ЕС, да ни вади от дупката, в която сме се закопали, а като техни партньори, те малко или много се съобразяват с решенията ни.
569
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русофилите не разбаха, че българите не желаят кремълски Губернатор да ги управлява както преди век и половина.
568
4
 
2
 
! Отговори
Демокрацията е това преди 3 години
Ако Беларус влезе в ЕС и НАТО очаквате ли да е нещо различно от мутри и мафия. Това е естественото състояние, когато има слаба централизация. Всеки по-силен икономически, по-умел в манипулациите, по- добре защитен от връзки и влияние гледа да натрупа максимум власт, която да го изстреля на национално ниво. Така е откакто се е създало човешко общество, наречено цивилизация. Имаше един комунизъм, който ни внушаваше, че е възможно друго, но се оказа , че механизма е същия и резултата.
567
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до протестъритеТи па от де реши, че всички пътуващи сме с еднакви политически нагласи и че всички единно ще гласуваме? Повечето казват, че протестиращите са за БСП и Божков. Е, аз не съм за тези, но имам и мнго съмнения във въчможността на сегашните. Това, че сме на една лента сутринта, не значи, че сме на единно мнение.
566
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не разбрах, дали е още валидна опорката да се опитваме да правим президентът на смешен? Нещо май за нея пари не превеждали.
565
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бил охранител Борисов ? Сега ли научиха колегите му политици ? Изтупа се Йордан Цонев от трибуната да каже високо, че Бойко бил мутра. Сега ли го разбра бе другарю, който прескочи от СДС в ДПС ? Мутра е различно от охранител.Ако всички охранители са еволюирали като Борисов щяхме да сме наистина Швейцария на Балканите.Бойко не сме имали по-добре работещ министър-председател от тебе.
564
3
 
6
 
! Отговори
до реалист преди 3 години
е нали вие се готвите да идвате на власт, това за съд и затвро, вече се изтърка, още по време на Народния съд 1945-1947, попитайте за други опорни точки
563
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ТакаНяма как да има гражданска война в България. Размирица, да. Бунтове, да. Но гражданска война, в която една сила се обевява срещу друга сила, няма да стане. Какво? Ще минем на някакъв партизано-средновековен модел, дето се гоним с пръчки и брадви, да се бием по улиците ли? Армяита може да е малка, ама е единна и няма друга сила в странта. Полиция? Не са военни. Не са и ***, че да ходят да избиват мирното население или да се бият с армията.
562
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тупкат топката здраво. Няма как да събере 160 депутати , които да са съгласни да се подпишат за ВНС. Тупка топката за да може някак да му се размине. Оставката му е неизбежна.
561
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Искаме оставката на мутрата в Президентството !
560
6
 
7
 
! Отговори
до протестърите преди 3 години
не знам вие колко сте, сутринта на Орлов мост имаше 10-тина човека, а ние ходим на работа и сме 100-тици хиляди, а да видим КОЙ ще спечели на избори, то всъщност вие избори не искате искате СЛУЖЕБНО ПРАВИТЕЛСТВО да управлява до президентските избори 2021, ама нещо не разчетохте времето на протестите и искането на оставка
559
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С наполовина депутати ще им е по-евтино да ги купят.
558
7
 
12
 
! Отговори
реалист преди 3 години
Мутро не искаме само оставката ти, А СЪД, ЗАТВОР И КОНФИСКАЦИЯ НА ВСИЧКО ОТКРАДНАТО. НЕ ИСКАМЕ РЕСТАРТ НА НЕЩО СТАРО, А НОВО НАЧАЛО, КОЕТО НЕ МОЖЕ ДА ДОЙДЕ АКО НЕ СЕ ИЗПЪЛНИ ГОРНОТО УСЛОВИЕ - СЪД, ЗАТВОР И КОНФИСКАЦИЯ. ПОСЛЕ, КОЙТО И ДА ДОЙДЕ НА ВЛАСТ ЩЕ СЕ ЗАМИСЛИ ДАЛИ ДА КРАДЕ !!!
557
5
 
7
 
! Отговори
Демокрацкята на Бойк преди 3 години
В Беларус хората искат промени ,ЕС,Нато.В България сме в Нато и Ес ,а сме във властта на мутри и мафия?
556
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"Бойко кога не е слушал народа?"Винаги го е слушал! Качи му пенсиите, спря политическите далавери, спря точенето на европродуктие, започна да инввестира в развитието на младите и бизнеса, започна да прави магистрали, които не се скапват след 3 години, даже се юрна, панически да вдига временно пенсиите. СЛАВА!
555
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Конституцията на Фигуранта Точка Първа. Президента се назначава от РешетниковТочка втора. Парламент "Говорить Москва"Точка трета. Най-висока държавна награда - медал Троянски конник с МакаровТочка четвърта. Знаме - бяло, суросинкяво, червеноТочка пета. Адрес на президент - бул. ал. Дудуков
554
2
 
1
 
! Отговори
Така преди 3 години
основен въпрос в проекта за Конституция би трябвало да е - произхода на парите. Трябва да се пресече пътя страната да бъде въвличана в гражданска война финансирана от чужди интереси. Финансовите лобита в законодателството да излязат наяве. Финансовите зависимости и свързаности в икономиката да бъдат осветлени. Това е като етикетите на млечните продукти-ако съм вегетарианец, ще предпочета сирене от палма и ако знам кой има икономически интерес избора ми ще е от личния ми интерес.
553
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бате Бойко, пак ли гледаш да преметнеш простолюдието :)) Така, сега да видим....управлявате от почти 11 години, хванаха те с шкафче пълно с еврота, както и някакви кюлчета злато, и ти сега го играеш на добрата самарянка, не ти вярвам Вожде :)))
552
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Трета световнаБок винаги се е стремял, да докара комунистическият модел на Тошо - да ни дават едни пари, да се правим намного загрижени за съюза в който сме, да обираме на макс и да се извъртаме, когаот се наложи да действаме. Трябва да му призанем, че е много успешен.
551
1
 
5
 
! Отговори
Народа преди 3 години
Властта е наша?Ок - първо - прагът на бедност в България е 499.99 лева. Второ - миниалната пенсия става 500 лева.Трето - спират се помощите за майчинство преди 19 годишна възраст и за трето дете.Четвърто - Минималната заплата става 915 лева.