Радев сред протестиращи във Варна: Дневният ред е ясен – оставка!

Според него целта на Борисов е отклоняване на дневния ред
Обновена: 17 авг 2020 22:17 | 17 авг 2020 19:40, Красимир Ангелов
577
Радев сред протестиращи във Варна: Дневният ред е ясен – оставка!
Снимка: БГНЕС

Дневният ред е категорично ясен – оставка, незабавна и безусловна, честни избори с машинно гласуване и тогава следващият парлачент, избран с вашата воля, да дебатира новата Конституция. Това обяви президентът Румен Радев, който пристига при протестиращите във Варна.

Според него това трябва да стане с участието на всички граждани. “Не се прелагат задкулисно промени в Конституцията. И след обществено обсъждане, внасяне на тези промени в парламента”, начерта пътят държавният глава, цитиран от bTV.

Още по темата
Според него целта на премиера Борисов е отклоняване на дневния ред на обществото.

"Виждате какво става с хората 40 дни. Българите в много градове у нас и в чужбина скандират оставка. Най-големият страх на това управление е честни избори с машинно гласуване", заяви Румен Радев.

"Изобщо не става да става дума да се коментират тези предложения, внесени от министър-председател, който уби парламентаризма, и аз призовавам всички, които милеят за бъдещето на България да не попадат в капана на Борисов, да не се увличат изобщо в обсъждане на това недоносче, наречено предложение за нова Конституция. Моята промяна в никакъв случай няма да я внеса в този парламент", посочи още държавният глава.

Както е известно по-рано днес министър-председателят подчерта, че твърденията, че с искането му за свикване на Велико народно събрание цели да отложи във времето подаването на оставката на правителството, е лъжа.

"Първа лъжа: Борисов и ГЕРБ целят да протакат във времето да няма 2-3 месеца избори, вкопчили са се във властта. Затова ние внасяме днес тази Конституция и изобличаваме втора лъжа - че това е конституция на ГЕРБ и Борисов. Лъжа е, че ние не искаме машинно гласуване", допълни още Борисов.

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


577
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
340
3
 
18
 
! Отговори
За съжаление преди 3 години
Никой не кани Резидента Фърчоплан Десин Гадев в чужбина и той като отколешните шумкари,взе да обикаля катунните из страната.Алоууу!Ушшатия юмрук.Това не са ти ммандри
339
1
 
18
 
! Отговори
СКОРПИОН ! преди 3 години
Имам въпрос към " другаря " Радев! Може ли, една партия като БКП, дошла на власт с преврат 44г., партия изградена по болшевишки модел, създала лагерите на смъртта по сталински-хитлеристки образец, избила собственната си интилигенция и още 60 000 невинни българи без съд и присъда, хранене на прасета с човешки трупове, партия, забранена със закон на 05.05.2000г. за ПОЛИТИКО-КРИМИНАЛНОТО си управление! МОЖЕ ЛИ РАДЕВ,ТВОЯТА ПАРТИЯ, ДНЕС ДА ИМА ПРИТЕНЦИИ ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА ДЯРЖАВА
338
3
 
18
 
! Отговори
Ники Няголов- бакшиш преди 3 години
Аз излязох пред общината да защитя ГЕРБ и неговото управление и подкрепих кмета.
337
3
 
27
 
! Отговори
1 преди 3 години
Президента на държавата обикаля страната и зове за оставка на Изпълнителната власт, подстрекавайки една шепа протестиращи, които отгоре на всичкото нарушават правата на останалите граждани на държавата.РР работи срещу конституционния ред на България и показва грубо неразбиране на правовия ред в държавата.
336
15
 
5
 
! Отговори
Варненец преди 3 години
Портних с 20 *** и 30 от държавната администрация беше допъл да прави провокация. Добре, че го заобгради полицията, да не го отнесе народната любов. Накрая избяга, като мишле. Докато Радев на 100 метра, беше заобграден от хиляди хора, които скандираха името му и си направиха снимки с него. Жалката картинка за подкрепата на гроб
335
4
 
17
 
! Отговори
Цитат преди 3 години
Съсредоточаване на цялата изпълнителна власт в президента и де факто еднолично управление в полза на геостратегическите интереси на Москва, при разпуснато Народно събрание, представлява много сериозен риск за евроатлантическото бъдеще на България." - подчертават атлантиците в официална декларация.
334
6
 
25
 
! Отговори
И РАДЕВ Е ЯСЕН преди 3 години
АБСОЛЮТЕН ПРЕВРАТАДЖИЯ !С ОПИТ ЗА РЕСТАРТИРАНЕ НА РУСКИЯ КОМУНИЗЪМ В БЪЛГАРИЯ!!!!!
333
23
 
5
 
! Отговори
Обичаме те Радев преди 3 години
Най-големият, нашият човек, народен! Дерзай Румене, с тебе сме!
332
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Че той нали започна консултации по промени в конституцията и то не толкова отдавна. Някой разбра ли какво произлезе от тях? Явно са му казали,че няма как в държава от ЕС и НАТО да има авторитарно управление от азиатски тип с прякор президентска република и затова се га мучи. И пак не отговарял на въпросите на журналисти и се скрил от кмета на града и тези,които са отишли да го оплюят зад гърба на група ненормални и платени роми.
331
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поддръжниците на Радев са 20-30 и то от възраждане,които дори не са българи. *** се снимал разгърден с две много *** поддръжнички. А в половин илионна Варна има регистрирани 6000 луди,тези успели да съберат само толкова,представете си-пълен смях!Ако наистина беше мъж,а не страхлива душица,щеше да напусне поста,да си направи партия или сдружение и да се яви на избори. Той обаче иска през задния вход,с поддръжката на шепа ***.
330
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Осъавка на олигарха президент
329
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставка на президента заради опит за преврат.
328
20
 
8
 
! Отговори
Нали преди 3 години
Видяхте ли се на кадрите във Варна?20,30 кметски поддръжници по неволя .Смешници, и на вас ви се пече яйцето, на лойко е почти готово.Чакаме го до 10- тина дена.Оставка!
327
1
 
5
 
! Отговори
do 428 преди 3 години
Аз съм от системата на образованието.Вашите маниери едва ли можете да ги понесете и 10 минути, ако ги преживеете професионално в нашата обстановка. Затова всички плачат за кадри. Вие също нямате.
326
2
 
7
 
! Отговори
преди 3 години
До АнонименТи от кои си? От работещите или от неработещите, защото и ти си тук. Аз моето съм си го изработил, за което получавам НОРМАЛНА пенсия, защото съм се осигурявал върху всичко, което съм получавал.
325
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Явно според президента честни избори може да има само ако машините са произведени по руски стандарт.
324
2
 
12
 
! Отговори
преди 3 години
До Ганди64Той защо е озверял толкова. Ситуацията много добре му е ясна. Ако той не чете, Деса със сигурност!
323
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Самонавивате се, г-н Борисов, на спортен език - насъсквате се за двубой.Ама не е двубой. Колцина ви четат тук? Сам знаете - раз9тещите хора не киснат в сайта по цял ден. Използването на мутрински език ВАС ви прави грозни, вие си го избирате и така характеризирате СЕБЕ СИ. Хората не са изненадани, омерзени са.
322
4
 
16
 
! Отговори
преди 3 години
Тоя как гледа в очите децата си и майка си. Освен и те да са като него. Вече е ясно Деса каква е, нагледахме й се.
321
6
 
25
 
! Отговори
АЗ преди 3 години
Вярно - чакаме оставката на другаря Радев!