Радев сред протестиращи във Варна: Дневният ред е ясен – оставка!

Според него целта на Борисов е отклоняване на дневния ред
Обновена: 17 авг 2020 22:17 | 17 авг 2020 19:40, Красимир Ангелов
577
Радев сред протестиращи във Варна: Дневният ред е ясен – оставка!
Снимка: БГНЕС

Дневният ред е категорично ясен – оставка, незабавна и безусловна, честни избори с машинно гласуване и тогава следващият парлачент, избран с вашата воля, да дебатира новата Конституция. Това обяви президентът Румен Радев, който пристига при протестиращите във Варна.

Според него това трябва да стане с участието на всички граждани. “Не се прелагат задкулисно промени в Конституцията. И след обществено обсъждане, внасяне на тези промени в парламента”, начерта пътят държавният глава, цитиран от bTV.

Още по темата
Според него целта на премиера Борисов е отклоняване на дневния ред на обществото.

"Виждате какво става с хората 40 дни. Българите в много градове у нас и в чужбина скандират оставка. Най-големият страх на това управление е честни избори с машинно гласуване", заяви Румен Радев.

"Изобщо не става да става дума да се коментират тези предложения, внесени от министър-председател, който уби парламентаризма, и аз призовавам всички, които милеят за бъдещето на България да не попадат в капана на Борисов, да не се увличат изобщо в обсъждане на това недоносче, наречено предложение за нова Конституция. Моята промяна в никакъв случай няма да я внеса в този парламент", посочи още държавният глава.

Както е известно по-рано днес министър-председателят подчерта, че твърденията, че с искането му за свикване на Велико народно събрание цели да отложи във времето подаването на оставката на правителството, е лъжа.

"Първа лъжа: Борисов и ГЕРБ целят да протакат във времето да няма 2-3 месеца избори, вкопчили са се във властта. Затова ние внасяме днес тази Конституция и изобличаваме втора лъжа - че това е конституция на ГЕРБ и Борисов. Лъжа е, че ние не искаме машинно гласуване", допълни още Борисов.

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


577
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
320
7
 
34
 
! Отговори
Ганди64 преди 3 години
От 420 ревюта ,зеления чорап има 7 одобрения.Хубаво е да хвърля един поглед какво мислят хората за него,а не да слуша само Деса
319
6
 
29
 
! Отговори
Умник преди 3 години
Дневния му ред е да се нападат семейства с малки деца. Разбрахме. Деса-*** ли го измисли
318
7
 
30
 
! Отговори
А преди 3 години
Браво на Радев. Неговите хора са много смели и интелигентни Как без страх нападат майка с деца и трошат малката и кола. Герой си Радев
317
7
 
27
 
! Отговори
Цитат преди 3 години
Днес рискът да не се реализира проекта "Турски поток" именно по руския сценарий е основният мотив на Кремъл да организира опит за метеж в България. Целта е не само сваляне на правителството на Бойко Борсов, но преди всичко овладяване на цялата власт чрез проруския президент Румен Радев, пионка в геостратегическата шахматна стратегия на Москва на Балканите. цитат от Атлантическия съвет на България.
316
5
 
32
 
! Отговори
НИКАКВИ ОСТАВКИ преди 3 години
ТОЛКОВА МНОГО КРЯСЪЦИ И ВИКОВЕ ЗА САМО ЕДНО НЕЩО- ЧЕРВЕНАТА ОЛИГАРХИЯ ОБРАЛА НАРОДА СИ ПРЕЗ 16 ФАЛИРАНИ БАНКИ ДА ЗАПАЗИ ОБРАНОТО, ЗАЩОТО АКО ГИ ПРИБЕРАТ ПО ЗАТВОРИТЕ БСП НЯМА ДА Я ИМА.
315
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радко,обществото иска да чуе конкретни цифри,ефекти,следствия,времеви период,намерения.Какво значи оставка и нова конституция ако постфактума на социалното статукво остане непроменен.Удобно избягваш ангажимент и обвързаност с най-важният казус-стандарта !Тоест,правиш преврат,променяш две точки от конституцията и запопваш да лобираш олигарси като управляващ,без никакви отражения върху живота на хората.Ще направиш ли безплатно образование и здравеопазване,колко ще вдигнеш МРЗ,майчинство,социални??
314
6
 
26
 
! Отговори
Мунчо Радеф преди 3 години
Вижте обективно уплашената и глуповата физиономия на Грипен Радеф. Той наистина прилича на ***. Хората безпогрешно усещат нещата и измислят точните прякори...
313
4
 
25
 
! Отговори
Русия плаща преди 3 години
Русия отдавна плаща на българските предатели-комунистите от БСП/АБВ/ДПС/Атака и президента Грипен Радеф за да защитават руските интереси в България.
312
4
 
19
 
! Отговори
Alex2 преди 3 години
Президент? По скоро прогледнал на Запад селски комплекса!
311
2
 
20
 
! Отговори
Заралия преди 3 години
Ако дойде в Зарата може и лабут да яде!
310
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
иванУшка, тази "статистика" от Шипка ли ти я спуснаха, или от Червена звезда?
309
26
 
3
 
! Отговори
Иван преди 3 години
Вижте само коментарите и харесванията... Платените *** на герб в акция.Вижте одобрението на Барба ганьос: под 20%, ако се провери образованието на харесващите, повечето неграмотни, другите подкупени и уплащениНеодобрението към борисив: над 65%Или България не само не го харесва, но не може да го понася
308
4
 
39
 
! Отговори
факт преди 3 години
фигуранта така и не разбра, а и няма да разбере , как се управлява държава ! през досегашното му заемане на длъжността президент единственото което правеше е , да внася вотове на недоверие , а до края на мандата му , е все едно какво ше прави , вече никой не го припознава като президент !
307
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радьо си отива....с пръст някъде изотзаде.
306
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До МОЛЯправилно
305
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абсолютно защо едните публикуваха, а той си трае, нали имал готова конституция от две години, ми да я покаже
304
2
 
24
 
! Отговори
МОЛЯ преди 3 години
ДА ПОИСКАМЕ ОТ ГОСПОДИН РУМЕН РАДЕВ ДА ВИДИМ НЕГОВАТА КОНСТИТУЦИЯ. ТАКА МОЖЕМ ДА СРАВНИМ И ДА ВИДИМ КОЕ ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА КОНСТИТУЦИЯ Е ПО-ДОБРО И КОЕ Е НЕВНЯТНО
303
1
 
17
 
! Отговори
историк преди 3 години
фигуранта още не е разбрал че е употребен като стадото за да може бсп да вземе властта ! след употребата му , отива в историята като човек седнал на президентското столче без да има идея как се ръководи държава !
302
1
 
28
 
! Отговори
1 преди 3 години
Започвам да осъзнавам, че българите са прекалено пасивни в показването на това какво мислят за тоя комунист. Хората намират за абсолютно позорно това, което прави, но отвъд това не му го показват, явно защото смятат, че така или иначе ще се махне когто му свърши мандата. дотогава обаче колата сериозно може да се е обърнала ако продължава по същия начин.Ако скоро не му покажем масово какво мислим за него можем да се събидим някоя сутрин вместо с призиви за оставка, с .... преврат
301
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ахтунг! Бутик Болшевик - КААПУУТТТТ!!!!