Радев в подножието на Шипка: Няма да ми затворят устата

Мафията се опитва да вкара България в глух коловоз, заяви президентът
Обновена: 22 авг 2020 12:47 | 22 авг 2020 11:26, Александър Попов
779
Радев в подножието на Шипка: Няма да ми затворят устата
Снимка: БГНЕС

Честванията на Шипка са вековна традиция – тук се ражда свободна България. На някои явно им харесва да забраняват събирането на свободни хора, но както виждате, това няма да се получи – всеки български гражданин има право да изрази своята свободна воля и да почете този празник.

Държавният глава винаги е бил патрон на честванията на Шипченската епопея, и днес те се организират по гражданска инициатива без никакви партийни цветове. Но управляващите повториха срамния сценарий от Трети март, когато всички планирани чествания и в столицата, и в страната, бяха разрешени и се проведоха, а целта беше една – президентът да не се качи на Шипка и да не говори. Това каза президентът Румен Радев в подножието на паметника на връх Шипка, където се готви да изкачи над 800-те стъпала към монумента по повод честването на 143-та годишнина от Шипченската епопея, предаде БГНЕС.

Ако бяха толкова загрижени за здравето на хората, властта нямаше да проведе своето масово партийно струпване преди няколко седмици, допълни Радев.

Трябва да е ясно, че пътят към Конституционни промени минава през незабавната оставка на правителството и главния прокурор; саморазпускане на парламента и предсрочни избори. Предложенията за промени в Конституцията целят единствено печелене на време и бетониране на статуквото. Мафията се опитва да вкара България в глух коловоз, опитва се да скрие корупцията, чекмеджетата, записите, беззаконията, рекета, зад неграмотните брътвежи за нова Конституция.

Днешният парламент е дискредитиран, той е загубил вече и легитимност, и достойнство – виждате как партии сменят позициите си през 24 часа, и се превръщат все повече в символ на самоунижението, допълни Радев.

"143 години България цяла гледа Шипка с преклонение. И днес изкачихте този връх, за да докажете, че достойнството стои по-високо от страха и забраните. Родината възкръсна на картата на Европа, благодарение на победата на Русия над Османската империя. Именно тук на августовския зной на 1877 г. нашите опълченци доказаха, че народът ни заслужава свободата си", посочи президентът в официалното си слово.

„Шепата „спартанци“, които ще отрежат пътя на аскера към Северна България, са наши сънародници от Русия, днешна Украйна и Молдова, от Румъния и Сърбия. Хъшове, бежанци от въстанията и емигранти от поробена България. Някои дори не са виждали Родината, за която ще дадат живота си. Тези поборници за свобода не се питаха дали има смисъл да се борят. Те не убеждаваха едни други, че всяко усилие е обречено, както често правим днес. Тях не ги блазнеше удобството да бъдат зрители на националната история, да изчакат събитията, да четат вестници и да спорят в кръчми и кафенета. 5 века не изтриха тяхното самочувствие на достойни българи“, допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


779
Още по темата: ШипкаРумен Радев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
554
3
 
7
 
! Отговори
Странджата преди 3 години
Радев и Отровното трио нямат ход назад ! Поели са огромни ангажименти ! А след редовните избори и президентски мандат ги очаква Гешев ! Това е големият им проблем !
553
3
 
7
 
! Отговори
Алекс2 преди 3 години
Малииий тоя селски пръч съвсем откачи ! На вокзал и в Маскве !
552
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Влизане в .чакалнятана ЕЗ били глух коловоз,рекореден БЯЛ БВП били хлух коловоз,а ИЗОЛАЦИЯТА НА ГАДЕВ-РадОФ от света била бурно международно признание може-би??Мажоретка с разрушителна за бъдещето на България мисия.Върви по дяволите бе,кремълска.....
551
3
 
9
 
! Отговори
Ето кой е инициатора преди 3 години
Данни за извършени престъпления от държавния глава Румен Радев има в прокуратурата. Това стана ясно от извънреден брифинг преди повече от месец на главния прокурор Иван Гешев в Съдебната палата. От думите на Гешев, който бе заобиколен от ръководителите на всички прокуратури в страната, се разбра, че събраните факти са сериозни и при всеки друг български гражданин моментално биха довели до повдигане на обвинение. И НА СЛЕДВАЩИЯ ДЕН започнаха така наречените СПОНТАННИ ГРАЖДАНСКИ ПРОТЕСТИ
550
2
 
9
 
! Отговори
БЪЛГАРИН ОТ ВИДИН преди 3 години
АБЕ МОЖЕ И ДА НЕ Я ЗАТВАРЯШ...!ВСЕ ЩЕ СЕ НАМЕРИ НЯКОЙ ДА С.Е.РЕ У НЕЯ...!АКО СИ "ПРЕЗИДЕНТ"....ХА,ХА,ХАААААААААА...НЕМА ДА ТИ СЕ РАЗМИНЕ!
549
0
 
2
 
! Отговори
Дано преди 3 години
да е така.Пазисе мутрите са опасни.
548
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Днес аз се гордея,че президент на България е истинският български генерал,командвал ВВС на България,пазил небето над Родината си,когато Борисов е мишкувал и трупал пари в сметката си.68% от българите,одобряват г-н Радев като президент на държавата ни!Около 20% са се сетили за Боко.Ало Иване,оня отсреща стърчи с 48% над мен.Ко стаа!?Ама шефе,няма ама,действай затова те назначих,да ми пазиш реномето.Това предизвика заповед към г-н Гешев,за нахлуването му в президентството,което удари на камък.
547
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** фабриката за Управление репутацията на Фигуранта е пред закриване поради изчерпване на силите си. Репутацията на президентството е срината тотално благодарение на топлите му връзки и със СИК и ВИС и Кремъл. Фабрикантите - *** да попълнят заявление за обещетение на безработица в Бюрото на труда до 1.09.2020г. Закривай!
546
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В дълго отворената уста попада,какво ли не.Затваряй я понякога.
545
4
 
3
 
! Отговори
1 преди 3 години
До Анонимен-574 ,същото правя и аз,като видя тиквата.
544
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
румкаа па си умен и си убав не може да си само работен па язе веднага сменям канала кат те покажат че толкоз убост мозък и блясък направо кат да гледам елетроженя га заварява
543
8
 
12
 
! Отговори
СКОРПИОН ! преди 3 години
До !!!!570 Ти си с жълто на устата, а вече можеш да правиш милиционерски протоколи за разпит! Браво, кой те е научил ?! Радев може да бъде смел литец-парашутист, кацнал по погрешка на президентското кресло, но не и "ДОСТОЕН ПОЛИТИК". Истинската мафия е болшевишката хунта БКП-БСП, с криминална биография, забранена със закон! Всички говорят, че фигуранта е сгазил сериозно лука, и прокуратурата чака изтичането на мандата, за да вземе отношение! За това отбраната на Радев е отчайваща, безмилостна
542
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Не са след 4 месеца. Няма значение за времето, дали са на 28.03.2021г. тогова са редовните демократични избори, на които българския народ ще си каже тежката дума, кой ще го управлява! Всички останали действия на група хора, / които не са гласът на целия български народ /са опит за преврат! Болшевишката хунта БКП-БСП нервничи, бърза за предсрочни избори заради парите, които г-н Борисов започна да раздава по направление, без тези пари хунтата е кръгла "О",ще бъдат излъгани всички на площа
541
4
 
10
 
! Отговори
цар на Българите преди 3 години
До АнонименДвете антибългарски партии БСП и ДПС трябва да бъдат забранени със закон!!Два пъти окупирали България османлии и варяги.
540
15
 
5
 
! Отговори
!!!! преди 3 години
Мафията така прави....................иска да затвори устите на неудобните завинаги................затова мафията си има един закон...............Омерта................или с други думи.............."Мълчи, за да не умреш!"!Браво на Радев..............смел и достоен политик, той единствено се опълчи на мафията, завзела като октопод цялата държава!!!
539
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Двете антибългарски партии ДПС и ГЕРБ трябва да бъдат забранени със закон!!
538
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
da
537
4
 
9
 
! Отговори
МНЧО ! преди 3 години
До Sichtpunkt БСП ТРЯБВА ДА БЪДЕ ЗАБРАНЕНА СЪС ЗАКОН, ЗАЩОТО Е НАСЛЕДНИЦА НА РАЗБОЙНИЧЕСКАТА БКП, КОЯТО ВЕЧЕ Е ЗАБРАНЕНА СЪС ЗАКОН. ВЪН НА МУТРИТЕ ОТ УПРАВЛЕНИЕТО НА ДЪРЖАВАТА, ВЪН НА РАЗБОЙНИЧЕСКАТА ЧЕРВЕНА МАФИЯ, УБЙЦИ И КРАДЦИ. ВЪН ОТ УПРАВЛЕНИЕТО НА НИНОВА,ФИГУРАНТА,МАНОЛОВА, ОТРОВНОТО ТРИО, ЧАЛГАРЯ *** 7/8, ВЪН НА ВСИЧКИ МУТРИ. МУТРИ ВЪН!
536
4
 
7
 
! Отговори
Не са след 4 месеца. преди 3 години
Парламентарните избори са на 28.03.2021г.
535
11
 
6
 
! Отговори
мдаа преди 3 години
Мдааа...Радев бил женкар? Щото е разведен и женен повторно. Бойко не е женкар- той е малко разведен и на всяка любовница подарява "скромен" подарък- я банка, я къща и магазин по Барселона, а на другите п.ки процентче от рекета. Шехерезада с какво процентче е, че цяла къща за милион построи- един обикновен ПР? Не става Бойко! Халал да са ти пълните чекмеджета- просто ни остави на мира, без твоето височайшо присъствие. Колкото окраде, окраде- ще ти стигнат и за поколенията. Живей си живота на няк