Радев в подножието на Шипка: Няма да ми затворят устата

Мафията се опитва да вкара България в глух коловоз, заяви президентът
Обновена: 22 авг 2020 12:47 | 22 авг 2020 11:26, Александър Попов
779
Радев в подножието на Шипка: Няма да ми затворят устата
Снимка: БГНЕС

Честванията на Шипка са вековна традиция – тук се ражда свободна България. На някои явно им харесва да забраняват събирането на свободни хора, но както виждате, това няма да се получи – всеки български гражданин има право да изрази своята свободна воля и да почете този празник.

Държавният глава винаги е бил патрон на честванията на Шипченската епопея, и днес те се организират по гражданска инициатива без никакви партийни цветове. Но управляващите повториха срамния сценарий от Трети март, когато всички планирани чествания и в столицата, и в страната, бяха разрешени и се проведоха, а целта беше една – президентът да не се качи на Шипка и да не говори. Това каза президентът Румен Радев в подножието на паметника на връх Шипка, където се готви да изкачи над 800-те стъпала към монумента по повод честването на 143-та годишнина от Шипченската епопея, предаде БГНЕС.

Ако бяха толкова загрижени за здравето на хората, властта нямаше да проведе своето масово партийно струпване преди няколко седмици, допълни Радев.

Трябва да е ясно, че пътят към Конституционни промени минава през незабавната оставка на правителството и главния прокурор; саморазпускане на парламента и предсрочни избори. Предложенията за промени в Конституцията целят единствено печелене на време и бетониране на статуквото. Мафията се опитва да вкара България в глух коловоз, опитва се да скрие корупцията, чекмеджетата, записите, беззаконията, рекета, зад неграмотните брътвежи за нова Конституция.

Днешният парламент е дискредитиран, той е загубил вече и легитимност, и достойнство – виждате как партии сменят позициите си през 24 часа, и се превръщат все повече в символ на самоунижението, допълни Радев.

"143 години България цяла гледа Шипка с преклонение. И днес изкачихте този връх, за да докажете, че достойнството стои по-високо от страха и забраните. Родината възкръсна на картата на Европа, благодарение на победата на Русия над Османската империя. Именно тук на августовския зной на 1877 г. нашите опълченци доказаха, че народът ни заслужава свободата си", посочи президентът в официалното си слово.

„Шепата „спартанци“, които ще отрежат пътя на аскера към Северна България, са наши сънародници от Русия, днешна Украйна и Молдова, от Румъния и Сърбия. Хъшове, бежанци от въстанията и емигранти от поробена България. Някои дори не са виждали Родината, за която ще дадат живота си. Тези поборници за свобода не се питаха дали има смисъл да се борят. Те не убеждаваха едни други, че всяко усилие е обречено, както често правим днес. Тях не ги блазнеше удобството да бъдат зрители на националната история, да изчакат събитията, да четат вестници и да спорят в кръчми и кафенета. 5 века не изтриха тяхното самочувствие на достойни българи“, допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


779
Още по темата: шипкаРумен Радев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
494
5
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя иска да разпали гражданска война по нареждане на неговите кукловоди от Москва.Незабавно трябва да бъде отстранен от поста и да му се повдигне обвинение за държавна измяна.
493
3
 
41
 
! Отговори
Средновековие преди 3 години
Този върви по пътя на Путин и Лукашенко.
492
4
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ОБЕЩАНО: От московския фигурант към повелителя от Дубай.
491
29
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев като стане премиер или направи България президентска република ща ва оправи сичките. Ща станити пчелички работнички на заслужилия герой на Р БЪЛГАРИЯ Радев. После като си търсите работа и ще ви питат - ти член ли си на партията. Радев ще раздаде медали на всички герой на барикадите на НРБългария които гордо отстояваха интересите на партията.
490
1
 
49
 
! Отговори
ЦИР преди 3 години
Сам ще си затвориш устата, Радев.Сам след изборите.
489
1
 
41
 
! Отговори
Няма да ми затворят преди 3 години
Ката казва това фигурантът си мисли за комунистическия ни съд. Да, ама този който ще му затвори устата е друг съд... Божият съд.
488
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе все някога ще секнат дубайските парични потоци...
487
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Зрител в подножието на полето за коментари: Няма да ми затворите устата!!! Трийте колкото искате. Истината е една! *** ако не са българи - простено ви е да защитавате един човек самозабравил се от обещанията към Черепа и Деса.
486
8
 
51
 
! Отговори
Неадекватен президен преди 3 години
По-застрелян президент България не е имала досега. Застане като истукан и чете и срича написания му текст, като че ли препрочита и срича устава на армията ! Жалко за България - случихме с най-некадърния президент ...
485
4
 
47
 
! Отговори
Loyko преди 3 години
Радев.... съвсем си се побъркал. Кой е тръгнал да ти запушва устата. Друг въпрос е,че многото говорене те вкарва все повече в задънена улица.Казването на банални истини не променя нищо, освен да омръзва на хората да те слушат.
484
36
 
5
 
! Отговори
Минувач преди 3 години
Абе луд,щур ама НЯМА ПАЧКИ,ЗЛАТО И ПИЩОВИ! А ОНЯ СТАНА ЗА РЕЗИЛ ПРЕД СВЕТА С 300.
483
4
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не го пускайте този луд да държи речи!Вреден е за държавата!
482
20
 
3
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 години
А вие защо пишете неща,които не знаете?А това ,че са си сменили жените е ФАКТ,А не плод на фантазии.Тя и Цветелина стана собственик на банка под дулото на пистолета и прехвърлиха акциите,ама и затова мълчите.Що не питате Мл.Маринов,тогава шофьор на М.Илиенски?! Той да ви разкаже!!!
481
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Комунист се бори за демокрация.Такива чудеса само в България стават!
480
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този не е ли вече в затвора!
479
2
 
26
 
! Отговори
Карлуково преди 3 години
То и за Симеон не вярвайте,АМА не само че си дойде,но и оправи всичките си имоти за 800 дни.А вие го срещахте като побъркани на Орлов мост.Или греша?!
478
0
 
7
 
! Отговори
До 506 преди 3 години
До НаблюдателА на мен ми е чудно защо коментираш.
477
29
 
4
 
! Отговори
- преди 3 години
Долу Крадеца! Да живей Летеца!
476
20
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Успех ви желаем господин Цветанов, вие може да оправите страната.
475
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
не президент,а комунистическа шматка.