Цената на една машина за гласуване - от 2000 до 3200 евро

Срокът за доставката е поне четири месеца
46
Цената на една машина за гласуване - от 2000  до 3200 евро
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Сроковете за доставка на машините за гласуване са поне 4 месеца, а една машина струва между 2000 долара и 3200 евро, обясни  проф. Михаил Константинов, председателят на „Информационно обслужване” пред Нова тв. 
Според него в закона не е добре решено, кой ще организира закупуването на машините, тяхната поддръжка, сертифициране.

Още по темата
"Надявам се депутатите през септември да решат тези проблеми, защото сроковете ни гонят”, заяви проф. Константинов.

Той изрази съжаление за оставката на председателя на ЦИК Стефка Стоева.

"Опасенията на Стефка Стоева са съвсем основателни. Трябва нещата да се решат в спешен порядък”, коментира проф. Константинов.

Според него освен са машини, в секциите трябва да има и опция за гласуване с хартиена бюлетина.

"На една машина могат да гласуват по 200 души на ден. 20 000 машини ще са достатъчни", каза проф. Константинов.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
1
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До някойАз пък мазоли хванах на ушите да слушам герберасти да се обясняват, че не били бкп.
38
2
 
1
 
! Отговори
150 хиляди невалидни преди 3 години
150 хиляди невалидни бюлетини на последните избори. Дописвани, зачерквани и поправяни протоколи. Така се печелят избори по гербаджийски. Затова е нужно машинното гласуване. И то организирано от временно правителство. Само така ще се оттървем от крадливата и некадърна гербаджийска дружинка.
37
1
 
2
 
! Отговори
Ами, правилно... преди 3 години
В ПОЛША ГЛАСУВАТ ПО ПОЩАТА!!!ЗАЩО НЕ И НИЕ.. ЩОТО НЕМА ДАЛАВЕРА И РУШВЕТИ, ЛИ.?.
36
3
 
3
 
! Отговори
Лелее СМЕХ.. преди 3 години
ТОЛКОВА ГРЕШНИ ПАРИ, ЗА 1-МАШИНА ЗА ГЛАСУВАНЕ. ХАХАХААА.?ТЕ КОЛИТЕ НЕ СТРУВА ТОЛКОВА, БЕ. КОЙ ЩЕ ГУШНЕ ТИЯ НАРОДНИ ПАРИЦИ. ХОРАТА НА ГРИПЕНА, ЛИ.. ХАХАХААА.. КАТО ПАРИТЕ ЗА ОТПАДЪЦИТЕ.. ХАХАХААА ДОЛУ ЧЕРВЕНИТЕ МУТРИ! ГЛАСУВАНЕ ПО ПОЩАТА!!!!!!!!!!
35
2
 
3
 
! Отговори
Константа Инова преди 3 години
Ей, тоз профффесор всичко знае.Ми той знае, кой за кого ще гласува, кой нежив къде да намести, кой ...!!!И е евтин-стотина машини(абе те с щаба на НАТО по криптирана връзка ли ще се свързват?).Далаверистан!Апропо,моля НС да гласува изменение, с което ще задължи всички машини за гласуване да са оборудвани с флашки, доставяни от мойта фирма(делим наполовина).Тъй като цената на машините е без флашката,то за яснота цената на флашка 32 GB = 320 EUR! Благодаря!
34
3
 
0
 
! Отговори
gosko преди 3 години
До МенНаистина лелята с чувала е къде-къде по сигурна от чичото със флашката в джоба.Освен това ви се обясно 100 пъти че чувалите се носят в архив и са вече преброени , отчетени и приключени
33
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази Стоева е разбрала, че вече трудно ще се угажда на плащащия, затова си с подала оставката.
32
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Можело да гласуват 200 души, а ги слагат в секции с поне 300 ???? !!!!!Не е ли открит саботаж? За да кажат, че машините не били се справяли и да се ползва хартия.
31
3
 
1
 
! Отговори
интеграл преди 3 години
Да не говорим че за тия машини ще трябват UPS-i , принтери, тонери, обучение на персонала. Данните как ще се прехвърлят централно, със флашки или през мрежа?Колкото е по-сложна една система, толкова е по-голяма вероятността за грешки.не разбирам този масов идиотизъм, които е обхванал всички блеещи за Машинно та машинноЕто тази Стоева е разбрала че са и поставили невъзможна задача и ще стане необходимият грешник/нарушител и се е махнала. И аз да бях и аз щях да се махна.
30
0
 
1
 
! Отговори
интеграл преди 3 години
До Държ.поръчкаТе не искат да купуват ултра и тъч-мъч, а трябва да купуват "МАШИНА ЗА ГЛАСУВАНЕ".Като си толкова умен, дай оферта за МАШИНА ЗА ГАЛСУВАНЕ, било то от Али баба, от ебей, амазон или каквото си искаш друго.Търсите манипулзции и интриги там, където такива няма.
29
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заради мераците за власт на другаря Радев и другарката Нинова, да се харчат толкова пари!!!!!!СРАМОТА.И то само да вдянат, че ГЕРБ пак печели.
28
0
 
4
 
! Отговори
Mdaa.. преди 3 години
Идеята на тези машини е да се изперат пари, както винаги. Всеки ИТ специалист ще потвърди че не са нужни. Цялата система е прецакана. Трябва да се започне от личните карти с чип. Седмица преди гласуването се изпраща пин на всеки и с него и л.к. гласува онлайн .. Ако няма компютър отива в кметството или където има и това е . Но карай.. моят компютър е 3000 евро . Смятате тези машини какво имат за да се използва един браузър :)
27
1
 
3
 
! Отговори
GG преди 3 години
Толкова много пари ще се дадат за да се разбере, че ГЕРБ пак печелят...
26
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
6 бона за тъчскрийн.Евала!
25
0
 
3
 
! Отговори
Батман преди 3 години
Значи тази машина ще стане поне едно 8000евро докато я поръчат. После още по 5000лв да я инсталират на местата, софтуер 2000 евро и накрая труд 2000л. 20000 машини смятай колко пари пак ще налапат.......Ама какво се учудвам една обществена тоалетна в София за 300 000 лв построиха и то няколко не една......
24
0
 
1
 
! Отговори
който преди 3 години
най-много е крал сега да плати машините,защото това са пари на българите- тамбори витски
23
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За 3200 евро?!? Бе, тия луди ли са? Става дума тука за елементарен скенер за пръсти, тъч екран и база данни. Нещо, което всеки смотан таблет за стотина лв може да прави. За 6400 кинта това трябва да лети и готви. Тия или са адски нагли, или ни мислят за много, много глупави.
22
2
 
5
 
! Отговори
ROSEN преди 3 години
До АнонименНедей да говориш за чекмеджета. Дай ти оферта за машини за гласуване. Ако си нямаш понятие, което е очевидно, поне си мълчи. Искате машини, не искате машини. Хем сърби, хем боли.
21
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази машина я предложиха протестиращите.Домъкнаха някакъв които я е създал и казаха, че искат да се гласува на нея.Не знам защо пак ви е виновен Бойко.
20
5
 
6
 
! Отговори
ХАХАХАХАХАХАХА преди 3 години
Управляващите цедят държавата с последни сили Моля? Цена за таблет, на който да цънеш някакво квадратче с число да струва между 4 и 6,400 лв? Моля? Я пак? На балъци ни правят всички ама как функционално неграмотните и пенсионерите да знаят колко ще струват тия машинкиНямат пари за лекарства, за апарати за обдишване и за скенери по болниците, но ще пробутат китайски таблети за по 100 лв със статив за по между 4 и 6,400 лв? И то по 20 хиляди пъти. Преметнете сами свинщината! ПОТРЕС! ЕМИГРИРАМ!