Решено! ДПС не иска ВНС и новата Конституция на ГЕРБ

Проектът не съдържал общочовешките ценности
Обновена: 31 авг 2020 16:23 | 31 авг 2020 15:34, Камелия Цветанова
414
Решено! ДПС не иска ВНС и новата Конституция на ГЕРБ
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Проектът за нова Конституция на ГЕРБ няма да бъде подкрепен от ДПС.

От движението са и против свикването на Велико народно събрание.

Още по темата


"Проектът се отрича от общочовешките ценности - свобода, мир, хуманизъм, равенство,справедливост и търпимост. Новата Конституцията категорично не отговаря на заявеното искане за рестарт", заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

Според него проектът за нов основен закон е поредният удар срещу демокрацията и държавността.

Карадайъ призова всички политически сили да подходят с необходимата отговорност към предложението на управляващата партия.

„Новата Конституция трябва да се приеме като нов обществен договор, след спокойни дебати, в нормално политическо време. Трябва да се чуе мнението на гражданите, както и на академичното общество“, смята той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


414
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
300
0
 
12
 
! Отговори
Вальо преди 3 години
Който на времето допусна.( с рейсовете от истанбул ) турците да влязат в Българския повтарям БЪЛГАРСКИЯ парламент и да си мислят че.те карат влака да му............ оставям на вашето въображение!!!
299
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кога бСп и дПс ще бъдат забранени?
298
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
искат да си добутат мандата спокойно
297
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 321-Младеж, Струва ми се,че ще ти яде дирника бой за тия призиви!
296
2
 
22
 
! Отговори
вечна дружба преди 3 години
нали искаха БСП и ДПС машинно и дистанционно гласуване и намаляване на субсидиите и 120 депутата... Е ?!?!?Нали без ВНС и нова конституция няма да стане факт.Лицемери.....хем искат ама и не искат.
295
5
 
18
 
! Отговори
1997 преди 3 години
Подаде ли Бойко оставка банките ще бъдат доведени отново от червените мародери до фалит и спестяванията ще ви стопят. братя българи падне ли правителството дърпайте си парите от банките .... ще ги нулират отново червените мародери.
294
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Протакането Приключи,време е за оставки,служебен кабинет и предсрочни избори!
293
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така го казва, но като му дойде времето ще стане друго.
292
0
 
3
 
! Отговори
гербер преди 3 години
Д0 304,306. Нищо не е утекло. Радостта ви ще е много кратка- само три месеца.
291
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Реалист 299 Гласовете на ДПС при гласуване на вот на недоверие досега не са имали никакво значение . Останалите партии осигуряват достатъчно подкрепа И така не се налага ДПС да гласува за правителството
290
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 310. Ами сабята я знаем от 2013 - само че не е сабя, а ятаган.
289
4
 
20
 
! Отговори
Никаква оставка преди 3 години
Народа избираме ГЕРБ И БОЙКО БОРИСОВ
288
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 312. Оставка ще има. И избори при служебен кабинет на радеф, спечелени от ГЕРБ. Май забравяш изборите през 2017. И ще има жесток наказателен вот, но той ще е срещу радеф и протеста, заради грозния начин, по който принудиха правителството да си тръгне.
287
5
 
7
 
! Отговори
Байфидан преди 3 години
До 308. Няма да стане така. Ще има оставка още тази седмица. Но нова конституция скоро няма да видим, защото и следващият, и по-следващият парламент ще са същата боза.
286
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хората искат оставка на мутрите, а мутрите искат да останат на власт, за да проведат и фалшифицират изборите. Това са фактите. Сега излезе поредното проучване - само 19,8% подкрепят да няма сега оставка на мутрите.
285
1
 
7
 
! Отговори
гражданин преди 3 години
До 297. Наивник, ами в новия парламет нали ще влязат пак ГЕРБ, БСП, ДПС, Трифчо и евентуално Христо Иванов и Мая Манолова. Айде кажи сега кои от тях не са мутри?
284
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДПС през годините винаги са си гонили своят интерес това правят и сега,Тиквун окончателно отече в канала,със всеки един ден във власта трупа единствено негативи,ако иска да бъде фактор в управлението на България изхода е един, незабавна оставка без никакво шикалкавене и след това на следващите избори, каквото сабя покаже!
283
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 303. Нещо май си забравил, че ГЕРБ спечели два избора през 2019 БЕЗ ЦЕЦО. А машини няма да има, о дори и да има, ще е от полза за ГЕРБ, защото изкуфелият електорат на БСП ще бърка бутоните.
282
13
 
1
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
Сега е възможно най-лошият момент за нова конституция, но мутрите поставят собственото си оцеляване на власт пред интересите на България и ни занимават с неща, които просто няма как да станат. Вероятно мутрите ще успеят да прокарат свикването на ВНС, но какво ще стане, когато в него няма да има мнозинство за промяна на конституцията. Ще имаме едно вечно ВНС, което никога няма да може да изпълни задачата поставена му от мутрите - да приеме нова конституция.
281
4
 
11
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 3 години
Споко, пичове. 1) ДПС е филиал на БСП, НЕ НА ГЕРБ!!! 2) След като ДПС не подкрепят, много им здраве - ББ4 ще мине и без тях (както ББ3); 3) Избори ще има - март 2021; 4) машинното гласуване, казват експертите, въобще няма да помогне на партиите, които мислят, че проблемът е там; 5) Европа, не ББ, а Европа няма да остави Костинбродска/Триото + червеното *** + Учиндолски да опукат 29 млрд. евро. АБЕ ВИЕ ТАЯ РАБОТА КАК СИ Я ПРЕДСТАВЯТЕ?