Под обсада: Пред бившия партиен дом летят яйца, недоволни атакуваха бус

Има задържан от полицията
Обновена: 2 сеп 2020 08:42 | 2 сеп 2020 08:33, Камелия Цветанова
303

Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Органите на реда арестуваха мъж при задния вход на Партийния дом. Причината за задържането на демонстранта все още не е ясна, но полицай бе замерян с яйца.

В 8.00 часа стартираха няколко различни демонстрации, а хората започнаха да се събират на площад "Независимост" още преди обявения за протеста час. Районът е със засилено полицейско присъствие. Депутатите се опитват да влязат в сградата за първия си работен ден през задния вход.

Демонстранти се опитват да пробият полицаите и да стигнат до депутатите. Полицаи искат подкрепление, заради нарастващото напрежение. Хвърчат бутилки с минерална вода и яйца.

Целият район около бившия партиен дом, който от днес е новото работно място на депутаите е отцепен от служителите на реда. 

Палатките в триъгълника на властта остават. 

Полицаите "Антиконфликт" са със шлемове и предпазни щитове, след като вчера от СДВР предупредиха, че се очакват провокации и опити за ескалиране на напрежението от страна на протестиращите. Към 8:15 площадът пред БНБ е изпълнен с протестиращи, които скандират "Оставка" и към тях продължават да се присъединяват още недповолни от властта.

 Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

За разлика от предишната сграда, в която заседаваха депутатите, където влизаха през централния вход, достъпът до бившия партиен дом става през три входа.

Десетата сесия на парламента се очаква да бъде открита точно в 09.00 часа с химна на републиката и на ЕС в присъствието на депутатите, министрите и президента. Управляващите имат за задача да съберат 120 гласа за нова конституция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


303
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
141
8
 
1
 
! Отговори
Гост преди 3 години
Само полицаите да не докосват жените и децата!
140
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставка!!!
139
5
 
11
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
Жалката тълпица на Черепа и тримата глу.паци пак излязла, не разбраха ли, че ОСТАВКА НЯМА ДА ИМА ахахахахахахаах
138
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
гробарчета няма вече смисъл да блъската клавиатурата, щом и Доган ви разлюби.............ойде ви коня у ряката ха ха ха
137
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На ква жандармерия плащаш бе квазимодо Гърбав, работи на стотинки за коментар за ГЕП, големия плащач, необразован, безроден, беден, нереализиран г-н никой.
136
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
9-ти септември наближаваИсторията ще се повтори Така, както историята миналия век имаше испански грип сега историята повтори с коронавируса. По времето на испанския грип хората са носели маски и са се заразили и сега същото е по времето на коронавируса
135
6
 
2
 
! Отговори
Тошето преди 3 години
УУУУУУУУУУУУУУУ ОСТАВКА
134
2
 
3
 
! Отговори
9 преди 3 години
Хахахаха,ето ви нагледно манипулации и измама...коментар преди 3 минути с 300 палеца нагоре...евала :)
133
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Германия преди дни показаха как се успокоява протест. Но там бяха 38000.Тукв България нямат и 3800. Фаджигенов се опитва да вътвори ред. Допуснаха го зад кордона. Късно е чедо за китка. Той ги насъскваше със седмици. Възраждане с цел провокират полицаите. Нека дойдат обучените за справяне с протести от Германия. По 10 на групи прибират за нула време 300 агресора. Тука смешници. И протестите побългариха. И то за кв`о? Да ги питаш-не знаят. Днес ако не арестуват подстрекалите-няма кога.
132
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нов парламент, а нуе пращаме майките и децата си в чужбина. За да живем поне малко по - добре.СРАМ!!! СРАМ!!!
131
7
 
11
 
! Отговори
Иван Демирев преди 3 години
ФАКТ е че Радев застана срещу мафията Борисов. Само поради тази причина човека заслужава уважение. Промяната в БГ няма да се случи от платени *** пишеши простотии по платените сайтове. Промяната ще дойде от хората които правят нещо за да я постигнат.
130
3
 
4
 
! Отговори
Гост преди 3 години
На Караянчева с прозвището т.к.п й е смешно, забавно и весело и с презрение се надсмива над протестиращите и над всички българи, защото тя заема най-голямата позиция и получава най-тлъстата заплата в България. То е ясно, че тая няма капка достойнство, за парите и мястото си е готова на всичко.
129
5
 
5
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Движението не е просто със засилено полицейско присъствие, а движението там е напълно блокирано от хиляди полицаи на мутрите в един широк периметър в центъра на София. Полицаите на мутрите не пускат хора да преминават към мястото на протеста на поне километър преди мястото на протеста. Не знам как са успяли да се съберат протестиращи там, след като мутрите спират хората доста далеч от мястото на протеста.
128
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само права има министрите. Цялата полиция е в София. Обикновените хора са оставени на Бога. Всички поръчки и програми са раздадени на партията.И нов парламент, а пенсионерите броят стотинки.
127
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Време е диктатурата на Тиквата да падне.
126
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Жандармерията да бие яко тея нежни чвори по улицата. Плащаме ви заплати да действате.Действате.
125
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Права, чии са правата. Няма полиция в страната.
124
2
 
6
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Лудото Коце протестира, защото е за панделата!Открадна държавните субсидии от нашите пари!Уж великото народно въстание събра само няколко хиляди човека...Ние останалите дето не сме *** какво да правим, да ги търпим ли тези дето не искат да работят, а само по протести да ходят за пари?!
123
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къде ги он8ждаш гейчоо през във форума ли :) Аххх нежнааа червенааа душицааааа
122
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много сте активни, гербави ***. Но колкото и опорки и 20толевки да ви хвърля Севда, никой не може да се пребори с неизбежното.