Под обсада: Пред бившия партиен дом летят яйца, недоволни атакуваха бус

Има задържан от полицията
Обновена: 2 сеп 2020 08:42 | 2 сеп 2020 08:33, Камелия Цветанова
303

Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Органите на реда арестуваха мъж при задния вход на Партийния дом. Причината за задържането на демонстранта все още не е ясна, но полицай бе замерян с яйца.

В 8.00 часа стартираха няколко различни демонстрации, а хората започнаха да се събират на площад "Независимост" още преди обявения за протеста час. Районът е със засилено полицейско присъствие. Депутатите се опитват да влязат в сградата за първия си работен ден през задния вход.

Демонстранти се опитват да пробият полицаите и да стигнат до депутатите. Полицаи искат подкрепление, заради нарастващото напрежение. Хвърчат бутилки с минерална вода и яйца.

Целият район около бившия партиен дом, който от днес е новото работно място на депутаите е отцепен от служителите на реда. 

Палатките в триъгълника на властта остават. 

Полицаите "Антиконфликт" са със шлемове и предпазни щитове, след като вчера от СДВР предупредиха, че се очакват провокации и опити за ескалиране на напрежението от страна на протестиращите. Към 8:15 площадът пред БНБ е изпълнен с протестиращи, които скандират "Оставка" и към тях продължават да се присъединяват още недповолни от властта.

 Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

За разлика от предишната сграда, в която заседаваха депутатите, където влизаха през централния вход, достъпът до бившия партиен дом става през три входа.

Десетата сесия на парламента се очаква да бъде открита точно в 09.00 часа с химна на републиката и на ЕС в присъствието на депутатите, министрите и президента. Управляващите имат за задача да съберат 120 гласа за нова конституция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


303
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
161
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Жал ме е за тея сини домати дето тролят в името на ГРОБ, бедни и необразовани хора, използвани за жълти стотинки да си плюят народа. И това ако не е тъжна съдба и живот...
160
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз се чудя що има 500 протестиращи, а те другите в нета протестират онлайнмухахахаха
159
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бягайки доказват, че ще бягат още. Те не изслушват, те бе са съпричастни, те не обичат народа. Кои са те? Чадт ли са от този народ или група елитна партия, която се само забрави
158
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРП бие, кради и лъже, но най много от всичко тролва в интернет. Когато си купуваш изборите само това е начинът с платени за жълти стотинки утайкивци без работа.
157
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хубаво е да буташ пенсионерите, ама не хубаво да ти стачкуват под прозореца.Насилието си е насилие. То няма цвят
156
4
 
12
 
! Отговори
до протестърите преди 3 години
за пореден път ДОКАЗВАТЕ, че сте ***, не сте на работа, плащат ви да опитвате метеж в държавата, какво ще спечелите никой от вас не казва КОЙ да дойде, че да се оправи България, но виждам и хората на лудото Коце от закритата партия Възраждане
155
9
 
3
 
! Отговори
АНТИФА - БГ преди 3 години
Джандарите да се стягат, голям лобут ги чака днеска
154
6
 
3
 
! Отговори
срам преди 3 години
Гербавите как бягат от залата само
153
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цирка е пълеееееееенхахахахаха останаха само БСП и Бесилката Радевтакова унижение не съм виждал
152
11
 
14
 
! Отговори
софиенци преди 3 години
Пхахаха софиенци са голяма трагедия. Цяло лято им гледаме сеира. Оcpaxa и oпръдяха центъра без да могат за 50 дена да формулират какво искат... *** без работа, платени измекияри и пионки, утайката на обществото... България е против този долнопробен протест!
151
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само не разбрах как са успели някои хора да стигнат до мястото на протеста, след като полицията спира всички доста преди това. После някои от онези 80% ще крякат, че там имало малко хора. Е, как да са повече при тази полицейска блокада не пропускаща никой до протеста?
150
6
 
2
 
! Отговори
тъпчо преди 3 години
Собственикът на Днес явно ще джитка с нова кола скоро! И от двете страни яко са се активизирали-200 лайка, 300 лайка,400 лайка. Я кажете кой цака повече?
149
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
никой не остана да слуша Фигурантатой губи равновесиехахахахаха сега ще се барикадиха
148
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко чао, Бойко чао
147
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Министерски съвет днес имат онлайн заседание.БСП викат Борисов в НС.Фигурната сега ще дръпне една реч за саморазпускане на НСВ залата викат уууууууууууууууууууу хахахахахахахахаха излизат от ГЕРБ
146
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да, знаем колкото толкова хора.Хората плачат отвън изнемогват
145
5
 
13
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
Мафията и Задкулисието в момента са обградили Парламента с част от тълпата на която Черепа плати за да не е съвсем рехав протеста на фигурантите, приватизаторите от Прехода, сестрите Галеви, Морският тюлен с Гумената лодка, пиарите на Иванчева и останалите знайни и незнайни герои врекли се във вярност на олигархията и остатъците от комунистическата диктатура ... !!!
144
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
143:Също като глсуванвто нали. Помнете случая в село, на адреса има травопост и там са регистрирани 10000 избиратели. Помнете! Ама много бързо забравят овцете
143
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не знам дали осъзнавате, че мутрите от правителството ни отнемат човешки права, ограничавайки ни достъпа до мястото на протеста. Мутрите днес ни отнемат поне две права - правото на свободно придвижване и правото на протест.
142
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какви протести какви пет лева. Едва са събрали 800 души да хвърлят яйца срещу 500 лв. за активните. Смешници.