ЕК следи за употребата на сила по време на протестите

Комисията следи ситуацията в България отблизо
3 сеп 2020 14:49, Елка Василева
102
ЕК следи за употребата на сила по време на протестите
Снимка: Димитър Кьосемарлиев / Dnes.bg

Полицейското насилие при протестите трябва да се упражнява пропорционално на действията на протестиращите .

Това заяви говорителят на Европейската комисия Кристиян Виганд в отговор на въпрос за действията на органите на реда в София снощи.

Още по темата

"Комисията е наясно за протестите в България и продължава да следи ситуацията отблизо. Винаги ясно сме заявявали, че мирните демонстрации са основно право във всяка демократична страна и ние го подкрепяме.  Макар националните власти да са отговорни за прилагането на законните действия, всяка употреба на сила трябва да се прилага пропорционално на действията на протестиращите", каза Виганд, цитиран от БНР.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
6
 
7
 
! Отговори
за ЕС преди 3 години
ЕС иска слаба и бедна България................това е кристално ясно..............така искат западните гадини..................шваби, франсета и ингелизи!!!!
52
1
 
4
 
! Отговори
Картофчо преди 3 години
До: ??? (49)Отговарям: ЕС не му дреме за Беларус, но понеже приятелчетата зад океана искат да си закарат ракетките там, та за това! Да им угодят! Устройва ли те този отговор? :)
51
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като свалиш Боко е и?!Фигуранта ще вкара комунистите през задната врата!
50
0
 
0
 
! Отговори
Чака преди 3 години
До АнонименА ШОФЬОРА ?/Извинете-то човечето е без мозък/
49
8
 
7
 
! Отговори
Ко? Не! преди 3 години
Само да ви светна, че ако ЕК на ЕС ни спре финансирането по фондове, държавния бюджет до три месеца трябва да тегли заем. Просто няма пари за заплатите на полицаи, военни, държавни служители и пенсионери. А след пребитите чужди журналисти, облаците над България се сгъстяват зловещо. В ЕК не гледат монтираните кадри на МВР. Гледат това, което действително се е случило. Изобщо, това е началото на фалита на България.
48
8
 
6
 
! Отговори
за ЕС преди 3 години
Има една държава в ЕС, чийто премиер трупа кюлчета злато и пачки евро в нощните си шкафчета!!!Това нормално ли е , я кажете????
47
8
 
9
 
! Отговори
??? преди 3 години
С какво Борисов е по-добър от Лукашенко, я кажете сега да видим!!!!Защо ЕС иска да свали Лукашенко в Беларус(Беларус дори не е членка на ЕС), но ЕС подкрепя един мафиот,мутра и дикататор - Бойко Борисов в България???Някой има ли разумно обяснение???
46
3
 
10
 
! Отговори
Българина преди 3 години
Интересно че ЕК не следи за записите и снимките на МП на най бедната и корумпирана членка, на най богатия съюз в света, както и за признанията на запис на министър Танева за кражба на субсидии.... Мисля, че Китай и Русия ще го имат в предвид, когато СКАПНАТА ЕК следващия път им направи забележка за нешо и ще им налага санкции за липсва върховенство на закона. Аз само разбрах, че сме в най КОРУМПИРАНИЯ СЪЮЗ. За друго не може да претендира.
45
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нека не се употребява пропорционално, защото полицаите трябва да хвърлят павета, знаци, чукове, железа, камъни и бомби върху протестиращите... Само, че сред протестиращите има много истински хора, с истинска мъка и непримиримост! Те също са жертва на простаците опорочаващи достойния протест!
44
5
 
7
 
! Отговори
хах преди 3 години
Виганд индиректно е казал, че който замерва органи на реда с павета , камъни и бомби ще яде лобут.
43
0
 
0
 
! Отговори
Чака преди 3 години
До АнонименАаа ти си със зелените ***./сладък муцко !!!!!/
42
4
 
2
 
! Отговори
за ЕС преди 3 години
ЕС е една нула в световната геополитика...............нищо не зависи от ЕС, Светът се командва от САЩ, Русия и Китай!!!Франция и Англия са бити карти...................западните стари империи...............стига им , те се накрадаха толкова години с ресурси от колониите си.............гадните франсета и ингелизи!!!
41
5
 
9
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
На националното,всенародно въстание вчера се събраха преко сили 2500 пияни и надрусани въстанника барабар с платените:):):):)И тези се мислят за "Народа"не искат преговори,а бърза оставка на правителството и главния прокурор:):):):)2500 човека:):):)Това,ако беше в Русия,САЩ,Франция.Япония,Китай,а да не говорим за Северна Корея Полицията направо щеше да им разпори задниците:):):)А тук наш Бойко го раздава демократ и е против насилието:):):)
40
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До: "равно начало" (27) и "значи 1" (21)Полицайте може да са облечени и с тояги, но не са тръгнали те да се бият!Вие тръгнахте да се биете, така че да сте се облекли - това си е ваш проблем!Камерите ясно показаха кой тръгна пръв да се бие! Като виждате че сте по-слаби и ще ви напердашат, значи така ви е било кеф - сега защо ревете?
39
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лукашенко бил диктатор, а бат ви Бойко.............света вода ненапита.................хаха................знаете го, че е мутра, мафиот и диктатор, но си го държите на власт, нали................нищо че БГ-народ не го иска!!!Гадни западни лицемери скапани долни!!!Искате слаба и бедна България............знаем ги вашите мръсни номера!!!
38
1
 
0
 
! Отговори
до 31 преди 3 години
турих ти един плюс ,че само гейове ти в главата ....ама има един лаф ,,гей като змей,,
37
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да се разпада скапания ЕС.................и без това нищо не зависи от тия брюкселски зелки, дето само лапат космически заплати!Светът се командва от САЩ, Русия и Китай!!!
36
5
 
13
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
На тоа пиян *** на снимката със зелените шорти и цайсите как да не му шибнеш неколко палки у плешивата чутура:):):)
35
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Протести е едно.Опит за държавен преврат е съвсем друго.Оставка Радев
34
12
 
7
 
! Отговори
До Анонимен 11 преди 3 години
EС защи искат да свалат Лукашенко в Беларус , а в България подкрепят дикататора и мафиот Борисов???Гадните западни лицемери.................знаем ги!!!!